Fórum / Rajz és egyéb "kézműves" dolgok

A tradicionális alkotással összefüggő kérdések, segítségkérdések, tutorialok, linkek stb.

1/28 >>
1 2 3 4 ... 28

Thubakabra[online]

Thubakabra

2018-02-16 19:12:58#546Hogyan árazzuk be rajzainkat: https://thubiblogol.hu/20…

Szeretném megosztani veletek ezt a blogbejegyzésemet, ami remélhetőleg ad majd némi támpontot arra, milyen árakon adjuk el a rajzainkat, festményeinket. smiley
Ugye milyen jó, hogy kaptál egy új kommentet? De az milyen jó, ha te is írsz kommentet másokhoz!

sszilvi95[offline]

sszilvi95

2017-06-09 11:23:49#545Sziasztok? Milyen tapasztalaitok van a fehér szénceruzával? milyen erősen fog? Nem maszatol nagyon?

Steff[offline]

Steff

2017-04-03 18:58:55#544Válasz a #543 kommentreIgen... akkor én is erre fogok ráállni. Sokkal olcsóbb, mint a fixálószer, csak egy kicsit pacsuli smiley
Köszönöm a választ... Szép estét.
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Thubakabra[online]

Thubakabra

2017-04-03 11:31:30#543Válasz a #542 kommentreÉn évek óta hajlakkot alkalmazok erre, nekem eddig tökéletesen bevált! Aztán meg mappába teszem a rajzokat. Valamennyire számítani kell rá, hogy lesz így is gond, de sokkal kisebb mértékben. Valamiféle fixálás mindenképp javasolt.Ugye milyen jó, hogy kaptál egy új kommentet? De az milyen jó, ha te is írsz kommentet másokhoz!

Steff[offline]

Steff

2017-04-02 20:20:00#542Sziasztok smiley Azt szeretném kérdezni, hogy ti hogyan tároljátok a grafit rajzaitokat, tudniillik, nagyon kényesek smiley . Én jelenleg egy plasztik tasakba dugtam, és mappában tartom, de nem vagyok meggyőződve, hogy ez a legjobb módja a tárolásnak...
Valaki javasolta, hogy fixáljam rögzítővel, de az olyan drága, hogy egy hobbi rajzolónak nem éri meg kiadni rá a pénzt. Ám mások azt javasolták, hogy fújjam be hajlakkal, mert az is képes konzerválni a rajzokat... Mi a véleményetek erről?
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Laca[offline]

Laca

2017-02-15 19:04:57#541Hello. Keresek egy olyan személyt aki profin tud tájképet ill állatot rajzolni. Köszi

Nori2000[offline]

Nori2000

2016-10-23 16:06:29#540Sziasztok!
Kerestem egy liliomos rajzot, és kidobta ezt az oldalt a google. Nagyon jó, rengeteg szuper rajz van itt, hasznos tippek smiley Én csak hobbiból rajzolok, de imádom ezt a hobbit smiley
Nóri

smilery.adri[offline]

smilery.adri

2016-09-29 16:07:37#539Sziasztok,
Most vagyok itt először, de szuper az oldal, már csomó tippet összegyűjtöttem smiley Nálunk otthon (rajtam kívül) mindenki rajzzal foglalkozik. Én csak hobbiból, de most kedvet kaptam a rajzokat látva smiley

Még eszembe jutott, hogy tesóm tanít egy rajziskolában, nem érdekel valakit? Minden kelléket, anyagot ő ad, elég profi a környezet. Csak egy ötlet, hátha smiley

ipszilon[offline]

ipszilon

2016-08-16 22:01:23#538Sziasztok! Nem tud valaki jó minőségű gouache festéket ajánlani? (Gondolok itt valami márkára. Magyar oldalakról csak a Pannoncolor gouache temperája jelenik meg, de az nekem nem elég jó fedésű.)

gepardus[online]

gepardus

2016-07-30 21:23:17#537Válasz a #535 kommentreKörülbelül ezer és ezerötszáz forintért lehet venni 15 kg tiszta agyagot. De nem hobbi boltból.

2016-07-28 12:44:25#536Válasz a #533 kommentreKöszi!Próbálkozok már egy ideje a festéssel, de nem igazán megy. most legalább 1 fokkak közelebb kerültem a fejlődéshez smiley

2016-07-28 12:39:47#535komolyan kérdezem! A művészagyag rohadt drága, szoval ha vkinek van tapasztalata erről írjon. nagyon megköszönném.
smiley

2016-07-27 14:35:53#534Érdekelne hogy lehet hatékonyan sóderagyagot szitálni.

Thubakabra[online]

Thubakabra

2016-07-19 14:27:32#533Akit érdekel, hogyan lehet "hullámmentesen" vízfestékkel alkotni, itt olvashat megoldást: http://teebolya.blogspot.…Ugye milyen jó, hogy kaptál egy új kommentet? De az milyen jó, ha te is írsz kommentet másokhoz!

vorosritty[offline]

vorosritty

2015-10-16 21:46:32#532Facebookon egy rajzos fórumban olvastam egy tippet papír témában. Szép "mintájú" alapot kapunk ez által. Nekem nagyon tetszik, gondoltam itt is lesz valaki, akit érdekel a dolog.
Szó szerint idézném KoMoly nevű felhasználó leírását a dologhoz:
Én még azzal szoktam szórakozni (mi mással..), hogy az uncsi, fehér iskolai dipát beáztatom teába, aztán kávéba, aztán belemártom lenolajkencébe, lecsorgatom, odacsapom a fürdőkád falára és zuhany alatt samponnal lemosom. grin hangulatjel Teljesen olyan lesz, mint a pergamen, színre, áttetszőségre, textúrára. 3 hónapig állnia kell, hogy az olaj megszáradjon, de aztán akárhogy vizezheted, nemhogy hullámosodni, szétázni sem fog. Ezt így festettem, bár nem nagyon látszik a lényeg.

Itt pedig a kép, amit megosztott hozzá, hogy lássátok milyen:
https://www.facebook.com/…
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Zimanko[offline]

Zimanko

2015-08-16 09:46:56#531Pózhoz és arányokhoz szeretnék segítséget kérni tőletek ehhez a rajzomhoz. (Tónusozás és a részletek kidolgozása nem végleges.) A javító szándékú észrevételeket előre is köszönöm szépen!
http://s25.postimg.org/jb…
reszisz.proboards.com

KissZG[offline]

KissZG

2015-06-07 15:17:31#530Tök igazad van, a koh-i-noor amúgy tényleg karcol, ezt magam is tapasztaltam már, persze nem mindegy mire, mit, mivel rajzolsz, de azért, ha valaki pl fotorealisztikus képet akar készíteni egy nyomtatópapírra, mondjuk golyóstollal (ami szintén a sötétebb részeknél többszöri áthúzás után igencsak hullámos vagy lyukadt lesz) hát az első nekifutásra megérdemli. Én úgy gondolom, és akartam kifejezni magam (saját magamból kiindulva!), hogy sok rajzomra találok anyagminőségi és használati hibát, ami valójában inkább a szakmai hozzá nem értésem és egy görcsös alkotási tudatlanságom eredménye... csak hát ezt nehéz bevállalni. Megjegyzem, ezt szigorúan magamból kiindulva értem és gondolom.

Thubakabra[online]

Thubakabra

2015-06-07 14:25:16#529Válasz a #527 kommentreUtolsó gondaltodra: nem mindegy. Mert például a nyomtatópapír mindenkinél hullámzani fog, ha erősen tónusozik rajta, és emiatt tönkremegy a rajz élvezete. Vagy éppen kilyukad a papír, átjön rajta keresztül a textúra. Szóval sok hibája lesz, ami a rajz prezentálását tönkreteszi.
Ha valaki egy négyzetrácsos lapra firkál a megfelelőbb lap helyett, az is sokat vesz el az élvezetből.
Én azt mondanám, hogy minden lapból ki lehet hozni a legjobbat -- viszont, kötve van általa a stílus, ami rajta jól mutat. Kivétel az a néhány nagyon rossz minőségű papír, mint pl ugye a nyomtatópapír.
A "mivel alkot" dolog is hasonló: ha rossz a cerka, és emiatt rosszak lesznek a tónusok (például koh-i-noor gyakran karcolja a lapot, egyes márkáknak a több B-s verziója inkább elmorzsolódik, minthogy fogna a lapon stb.), tök mindegy mit csinál, nem lesz jó. Pláne, ha nem azt tervezte az eszközzel, amit el akart érni. Szóval, itt is inkább az a helyes, hogy az eszköz megkötheti a stílust, mert csak azt lehet belőle kihozni, amit lehet. De megeshet, hogy amit ki lehet hozni az adott eszközből, az nem egyezik az alkotó technikai kivitelezésével, és legyen bár nagyon ügyes kezű, nem lesz jó. Például: csak koh-i-noor ceruza van kéznél és nyomtatópapír, az én célom pedig a fotórealista rajz: akármennyire is precíz vagyok velük, a papír behullámosodik a sötét tónusoknál, a tónusok karcosak lesznek, nem lesz igazi fekete a képen, pedig tudok fotóreált rajzolni, ha akarok. A végeredmény pedig az lesz, hogy hát tudnék ennél jobbat is.
Szóval én ezért mondanám azt, hogy az ember nem mindegy, mivel alkot, mert az bekorlátozhatja a stílusban, a cél elérésében.

Ezért érdemes válogatni, hogy az ember milyen eszközt használ. Minél többet alkotsz, annál pontosabb lesz az, hogy mivel tudod elérni az éppen kiszemelt célt egy rajznál, és ha megnézed a professzionális alkotókat, a velük készített cikkeket, látod, hogy nekik is megvannak a kedvenc márkáik az adott munkához.

A többivel természetesen egyetértek, csak gondoltam kifejtem azt, amit én látok az eszközhasználat kapcsán. smiley
Ugye milyen jó, hogy kaptál egy új kommentet? De az milyen jó, ha te is írsz kommentet másokhoz!

gepardus[online]

gepardus

2015-06-07 14:16:50#528Válasz a #527 kommentreÉn arra jutottam, hogy nekem az a legjobb, ha sok típust használok egy rajzon belül. Vannak zsírosabbak, puhábbak, keményebbek.
Egy tehetséges jó kezű rajzoló tényleg könnyebben rajzol akármivel, mint mondjuk én, mert sokat kísérleteztem milyen cerkával tudok a legjobban dolgozni.
Ez a mindegy milyen márka meg nálam nem működik, mert vannak olyan eszközök amik karcolnak, meg gyenge minőségűek, esetleg nem lehet rendesen keverni vagy nagyon maszatol. Sőt tovább megyek, a kényelem is fontos, mert még egy a4 lapnál viszonylag hamar megvannak a formák de egy nagyobbnál már sokat kell használni. Szóval azért nekem nem mindegy. A mostani kedvencem is egy elég olcsó alap crayola gyerekceruza, 1200 Ft. egy készlet, pedig van Derventem is.
Papírügyben meg inkább az akvarellpírokat szeretem, mert tüzesebben szebben jönnek ki a színek.

KissZG[offline]

KissZG

2015-06-07 13:26:38#527Tyűha, ez a cerka dolog engem is hónapokig izgatott, sőt a mai napig is keresem azt, amit talán soha nem fogok megtalálni. Kipróbáltam pár márkát, és azt kell mondjam tényleg csalódtam én is pár drágább cuccban. Ami talán azt mondom nekem legmegfelelőbb most, az a cretacolor. De ez nem jelenti azt, hogy másnak is ez a jó. Sőt, tovább menve úgy érzem, függ milyen rajzot készítek, ha egy halványabb tónusút, akkor a Koh-I-Noor H-s szériák, vagy talán még a sima B-s HB-s a legmegfelelőbb, viszont ha egy erősebb sötétebb tónusút rajzolok, akkor jön a cretacolor. Volt, hogy többféle márkát is használtam egy rajzon, nem volt rossz, de tényleg van különbség az azonos keménységű de eltérő márkák közt. Ezért ma már arra is figyelek, hogy egy típussal vigyem végig a rajzot. Viszont ha nem haragszol meg, egy igazán tehetséges jókezű rajzolónak tök mindegy mivel alkot, az akkor is húdebammeg jó lesz :-) Magam a papírokkal vagyok melyikalegjobb szindrómába, kipróbáltam már sokfélét, de csak arra jutok, mint amit az előző mondatban írtam. Ha nem igazán világmegváltó őstehetséges az ember, akkor nem mindegy mire rajzol?

1 2 3 4 ... 28
1/28 >>
ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

4 / 1739 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]