Fórum / Vitafórum

Aktuális téma: Bob Ross: művészet vagy giccs?

Ebben a fórumtémában az adott témával kapcsolatos gondolatokat lehet kifejteni, egyfajta agytornaként.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a vitázás írott és íratlan szabályait, különös tekintettel a személyeskedés elkerülésére.

<< 4/24 >>
1 2 3 4 5 6 7 ... 24

gepardus[offline]

gepardus

2015-07-21 18:14:53#406Válasz a #405 kommentreSzerintem is sok igazság van abba amit írtál, meg amit mondanak, továbbá
ezekben a műsorokban sok a felfújt baromság is, a sok összeesküvés elmélet , meg a mindenben a gonoszságot látjuk teória.
Mindig van egy réteg akik úgy intézik a dolgokat, hogy ők maradjanak ott ahol most is vannak, ez így volt régen is, így van most is, és így lesz a jövőben is. Lehet hőbörögni, meg gyártani a hülye elméleteket, de ezen nem lehet változtatni.
Az álláspontom pedig az, hogy én személyesen unom már az összeesküvős témát, meg a mindenki gonosz elméleteket. Tényleg sok a műanyag kaja is, de közben van tiszta vizünk, gyógyszerünk, áramunk, nem lakunk barlangban, sokkal hosszabb az átlagéletkor,
stb. Szóval persze, lehetne jobb is, mert tényleg sok a probléma, de talán majd javul a helyzet!

ui:
Ja meg még eszembe jutott az is,hogy régebben a tv. meg a Coca-Cola stb. volt a nagy világgonoszság, ma meg a internet meg a technika, mindig is lesz valami.



„Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

Manó[offline]

Manó

2015-07-21 14:10:17#405Nos, mivel senki nem reagált még, leírom az én álláspontomat ebben az ügyben smiley

Az embernek fedélre, élelemre, és társra van szüksége, így alakította ki a biológia. Mi emberek, meg kialakítottuk a pénz fogalmát, ami, valjuk be, manapság ha nincs, nem lesz semmid, se szerelem, se nyugalom, sem pedig előrejutás - sajnos. Az élet ilyen. Ha az asztalra raknának 5 millió forintot, nem sírná el magát senki, úgy gondolom, maximum az örömtől ha nagyon szegény volt. Manapság ha nincs pénzed, nem tudod meghívni a barátnődet semmire, aki viszont az ő barátnői életét látva rosszkedvű lesz, majd lepattint. (Álltalánosságban, kivételek mindig vannak) Ha egy karton dobozban élsz az utcán, mert nincs pénzed albérletre se, kötve hiszem, hogy szóba állna veled egy lány, munkahelyet is nehéz lesz találnod, enni se tudsz stb. Megfigyelhető, hogy azok, akiknek nem nagyon van pénze, azok hangoztatják, hogy a pénz semmit sem jelent, nem boldogít. Honnan is tudhatnák, hogy boldogít e, hisz sose volt nekik. Ugyan olyan ez, mint amikor a belső szépség fontosságát hangoztartják, álltalában molett vagy csúnya emberek, aztán még se kellenek a kutyának se.

Mivel a pénz mozgat mindent, a hatalmakat is ez határozza meg. Amelyik országnak sok pénze van, átvitt értelemben sok adóssága is van.
Amerika szuperhatalom, akit a petrodollár tart életben, mint olyan - olaj alapú kintlévő pénzek, melyek, ha megszűnnének, összeomlana ténylegesen az USA.
Ha Oroszország és Kína létrehozza az arany alapú pénzeiket, és csak abban lesznek hajlandóak kereskedni mindenben, olajban is, az nem tesz jót a nyugati hatalomnak, ergo, háborúhoz vezethet.

Mióta létezik a média és ezt egyre nagyobb befolyással a nagyhatalmak kezelik, megfigyelhető az agymosás ténye.
Manapság csak az a hír, ahol emberek halnak meg, gyilkosság, katasztrófa, brutalitás.
Az embereket folyamatosan stresszben kell tartani, hogy ne figyeljenek oda az egyéb, fontosabb eseményekre.

Összességében kijelenthetjük, az emberi értékrend eltorzult és megváltozott, függővé vált a pénz irányába, mert csak a pénz az jelenleg, ami feljebb visz a ranglétrán.

Az emberek agymosottak.
Irakban nem találtak semmit, és ezt már el is ismerik régóta, viszont az euro alapú olaj kereskedésének ötletét sikerrel megdöntötték, ugyanez volt több olajjal bíró országban is.
Még sem háborog senki, hogy ez így nem jó.
Sok ember hangoztatja, hogy ez nem jó, meg az nem jó, de tenni senki nem tesz semmit, féltve a munkahelyét, családját, életvitelét.

Ez azt mutatja meg, hogy az emberiség nagyobb hányada önként követ el erőszakot önmagán, önként vállalja egy esetleges újabb háború kirobbanását, önként megy rabigába, miközben pontosan tudja, hogy majd a gyerekeinek, unokáinak sokkal rosszabb lesz az élete. (És olyan is van, aki fel sem fogja ezeket)
Mi következik ebből?
Sikeresen agymosottakká váltunk, és megadtuk magunkat a törekvő hatalmaknak, 2015 ben, egy nagyon is valós, fenyegetés elött állva.
Megérdemeljük?
Én úgy gondolom, hogy igen.
Mindig magunknak köszönhetjük a történéseket, a végeredmény nem lehet olyan, amilyen, ha a többség nem akarja.

A legegyszerűbb azt mondani: Az emberiség mindig mindent háborúval oldott meg, és ez törvényszerű. Na de 2015-öt írunk.
Akarunk mi egy lemérgezett világban jövőt építeni?
Az öregek otthonában gyakorlatilag minden öreg ember rákban hal meg, ez sem véletlen, műanyag ételeket eszünk, mű világban élünk.
Most meg még több hulladék alapú élelmiszert akarnak behozni az unióba, ami ellen egyenlőre még harcolnak a megfelelő helyeken.

Véleményem szerint, lehetetlen megjósólni, mit hoz a jövő, de annyi bozonyos, hogy nem lesz jó nekünk majd, amit felkínál...

(Az alább linkelt videókban hasonló témákban beszélgetnek, és videókat, nyilatkozatokat, tv- híradásokat is bemutatnak beszélgetés közben, így érdemes legalább egyszer megnézni, csak hogy képben legyünk - nem feltétlen elhinni kell, csak meg kell nézni/vizsgálni minden szemszögből a dolgokat)
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Manó[offline]

Manó

2015-07-17 15:40:10#404https://www.youtube.com/w…

Van akik szerint eléggé agymosás alatt is vagyunk...
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Manó[offline]

Manó

2015-07-17 15:35:26#403Nos, ide sem nagyon lett írva mostanában.
Mivel lehetőségem van ide írni, szeretnék egy témát nyitni én, és ezúttal legyen ez a téma mondjuk a jelenlegi világnézet. .D
Van akik szerint:

https://www.youtube.com/w…

Sokmindenki sokmindent tud ezekről a dolgokról, a világ összeomlásáról, 3. világháborúról, nagyhatalmak egymással szemben állásáról. Van, akik szerint megfigyelnek minekt, van akik szerint minden összeesküvés elmélet csupán minden:

https://www.youtube.com/w…

Van akik szerint hidegháború van, van akik szerint pedig már zajlik a 3. világháború.
Nektek mi a véleményetek erről? Közeleg valamiféle változás, vagy csak unatkozik a köznép, és cirkuszra vágyik, mint ahogy azt annó megmondták a Római birodalomban? smiley
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-09-16 17:30:49#402Áttettem néhány hozzászólást a "bármi más" topikba! Ott keressétek. smiley
http://www.kockart.hu/for…
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Manó[offline]

Manó

2013-08-27 16:25:04#401Mért is kellene megszenvedni egy dologért, amit szenvedés, gürcölés nélkül meg lehet szerezni?

Nem értékeljük azt amiért nem szenvedtünk meg?

Inkább pont az ellenkezője, hogy lelkesít esetleg.

Minden változik, az idő, a technológiák, és az életszemlélet is.
A világ amiben élünk egyre jobban rohan, és már nem működnek a régi normák, ahol volt idő meg - megállni és elmerengeni a dolgokon.
Ha most ezt teszed, lemaradsz mindenről, és kész.
Gondoljatok bele, ha nem találják fel a kereket, ma is kézben cipelnénk mindent? smiley
Az, hogy letöltöd a tudást, csak annyit jelent, haladsz a korral.
Tetszik vagy sem, ez van elterjedőben, és ezután ez még gyorsabb és általánosabb lesz mint most.
Én gyerekként csak álmodhattam a számítógépről, manapság meg olyan mint a tányér a konyhában, alapfeltétel lassan az élethez.
Az élethez, amiben élünk.
Rohamos fejlődésnek ára van, vagyis el kell fogadni, hogy valaki nem művészeti suliban tanul meg rajzolni, nem számtek órán tanulja meg a számítástechnika alapjait.
Engem egy cseppet sem zavar, ha valaki letölti a tudást, mivel a jövő, ha tetszik, ha nem, ez.
Ha letöltesz egy oktató anyagot pl a grafikáról
és azt áttanulmányozva már rövid időn belül képes vagy jó alkotások elkészítésére az miért is baj?
És mért is jobb az, ha 3-4 évet görnyedsz az iskolapadban, ahol meghatározzák hogyan is alkoss, gátat szabva a képzeletnek melynek nincsenek határai, csak a vaskalapos felfogás...
Teljesen mindegy mit akar az egyén, a tömeg érdekei a mérvadóak ebben a modern, barbár világban.
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Gatget[offline]

Gatget

2013-06-29 23:08:03#400Sokszor az se jó ha tanítanak az iránymutatás néha hiányzik bár ugye interneten sok minden van pl: engem sose tanítottak gitározni zenélni és nem mondhatom hogy jó gitáros vagyok de már most is sajnálnám ha tanár tanított volna mert akkor sok mindent másképp csinálnék néha jobb saját utakon járni (képzőművészete még inkább igaz) akkor is ha nyilván ez nehezebb hosszabb idő.

A letöltős cucc meg nem lenne jó kiveszne az intuíció az ismeret anyagok alapján történő szabad asszociáció képessége az emberből szerintem egy idő után hiszen nem lenne rá szüksége elhülyülnénk smiley
A mesterséges inteligencia nem elenfele a természetes hülyeségnek !

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2013-06-24 23:19:29#399Válasz a #398 kommentreKonkrétan erre: "Simán, rengetegszer gondoltam már arra, hogy csak letöltök egy tudást és már ismerem is a dolog csínját-bínját", tapasztalatból tudom, hogy amiért az ember nem dolgozott meg azt nem is becsüli. Szóval szerintm ez a fajta tanulás nem lenne jó. smiley
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-06-24 10:02:50#398Konkrétan mire gondolsz, hogy nem lenne jó?
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2013-06-23 22:47:07#397Válasz a #395 kommentreSzerintem ez nem lenne jó, én szeretek dolgokkal kísérletezni, szerintem az adja a tanulás örömét, ahogy az ember végig halad az úton. Pl. a kisgyerek amikor tanul beszélni, élvezi a folyamatot, ahogy eljut a hangoktól a mondatokig.
A mai információ dömpingben igen hamar megcsömörlik és kiég az ember. Ezért lesz rengeteg kiégett, motiválatlan fiatal. Egyébként ez az oldal is egy alternatívája az ismeretszerzésnek, mivel itt főként egymástól tanulunk. Én ennek nagyon örülök. smiley
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

Zhenia[offline]

Zhenia

2013-06-23 11:09:39#396Válasz a #395 kommentreNaugyehogyugye smiley Majd gat ezt is kifejleszti nekünk smiley

Igazad van, sok utánajárást igényel de régen is kellett (könyvtár, tanulmányi utak, egymástól szerzett tudás) Itt meg majdnem megvan minden egybe csak a bőség zavarát kell leküzdeni hogy merre smiley

a könyv megvan de csak átfutottam, akkor majd nekiülök egyszer csak. Köszi mester, igyekszem smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-06-23 10:59:43#395Válasz a #394 kommentreSimán, rengetegszer gondoltam már arra, hogy csak letöltök egy tudást és már ismerem is a dolog csínját-bínját. smiley

Szerintem ez a hiány csak abból fakad, hogy megszoktuk, a tudást iskolapadban, tanártól lehet elsajátítani, és ezért annak nagyobb értéket adunk. Pedig egy szakma javát a munkahelyen fogja elsajátítani az ember és akár megcáfolni a tanult dolgok egy részét.
No, de a rajzolást szerencsére ma már nagyon könnyen lehet tanulni, mert rengeteg tutorial, videóanyag, illetve ilyen oldalak vannak (persze, ez a legjobb smiley ), ahol lehet fejlődni. Csak több utánajárást követel kicsit, mert neked kell megkeresned az anyagot, és eldöntened, jó-e az. Meg kell tanulni, hogyan kell tanulni. smiley
Te jó úton haladsz, szóval nem hiszem, hogy szükséged lenne a tanfolyamra. smiley A könyvet érdemes megnézni, vannak benne hasznos tanácsok!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Zhenia[offline]

Zhenia

2013-06-23 10:50:42#394Azért valld be néha jó lenne egy egy technikát olyan "mátrixosan" elsajátítani, hogy rákapcsolnak valami gépre azt hadd szóljon smiley én államvizsga előtt imádkoztam ilyenért smiley
Mindennek a lelke a kitartás és a szorgalom. Csak néha hiányát érzem a tanult dolgoknak. Lévén hogy innenonnan összeszedett "tudással" fejlesztettem ki a rajztudásom. Viszont többen óvva intettek ezektől a tanfolyamoktól.. ezek szerint okkal...
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-06-23 10:44:55#393Válasz a #392 kommentreÉn sem kívánkozom annak menni... smiley Csak jó lenne, ha az emberek nem lennének ennyire lusták és nem kapnák be a horgot. Persze, egy-kettőnek tényleg segíthet egy kezdőlökéssel, de aztán ugyanúgy át kell térniük a hagyományosra, ha szeretnének valamit kezdeni magukkal. Ha van elég szorgalom, akkor menni is fog nekik. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Zhenia[offline]

Zhenia

2013-06-22 20:35:35#392Egy dologban biztos egyetértünk, zavaros az egész úgy ahogy van smiley Amondó vagyok hogy nem megyek el agykutatónak smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-06-22 19:29:05#391Válasz a #390 kommentreSzerintem nem jobb oldalon lévő terület és a bal oldalon lévő területek váltakozásáról van, mert a rajzolás egy globálisabb feladat. A kreatív gondolkodásnál meglehet, hogy valamelyik agyféltekén több szürkeállomány van használva, de a rajzhoz több dolog kell és megvannak a fix területek, amiket "betanít" az ember és ezt használja. Ezt lehet begyakorolni.
Hozzátenném, hogy a jobb agyféltekés módszer pont nem a kreativitásról szól, mivel szolgai másolást tanulják meg (és ugye az a feltételezés, hogy a jobb agyfélteke a kreatív rész).

Valóban van egy olyan, hogyha elforgatod a lapot és a referenciát, akkor jobban másolsz, mert az agyad nem ismeri fel a már ismert formákat, így nincs "előítélet", mikor egy arcot rajzolsz, hanem ismeretlen formavilág; ez egy "jobb agyféltekés tipp", de ez is az agy átverése (azon területeké, amelyek kész vázlatokat tartalmaznak a már ismert dolgokról), nem egy másik agyteke egy területének nagyobb munkára kényszerítése. A negatív területek rajzolása is egy bevált módszer, mert a hiányokat jobban átlátni, mint azokat a felületeket, ahol váltakoznak a tónusmélységek. De ezek is trükkök, az agy átverése, amik valóban léteznek és érdemes őket alkalmazni. A többi már az, amit a haszonlesők körbeépítettek, mítoszok, ami egy newage-s dolognak van beállítva, amit bizonyos rétegek jobban vásárolnak. Marketing.
Szóval, az egész zavaros és rengeteg kérdéses, egymásnak ellentmondó részt tartalmaz.

Szóval, ezért nem tudok hinni ebben a kapcsolgatásban. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Zhenia[offline]

Zhenia

2013-06-22 18:43:16#390Értem én Thub, de te módszerekről beszélsz hogy mit alkalmazol, azt kéne tudni hogy egy egy módszer alkalmazásánál az agy melyik területet használja. ha "mindenütt" akkor a te hipotézised áll. azonban lehet arról van szó hogy az agy "kapcsolgat" csak a gyakorlottabbaknál már könnyebben és észrevétlenül smiley és most nem feltétlenül a jobb és bal oldalra értem hanem a felelős területekre, hogy azok közt "kapcsolgat" az agyad automatikusan. smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2013-06-22 17:06:39#389Az anyagi megfontolás nem annak a részéről értendő aki elvégzi a tanfolyamot, hanem aki szervezi. Iszonyat pénzek vannak benne, és az egész semmi más, mint egy önbizalomfejlesztő tréning. A rajzoláshoz nagyon fontos az önbizalom, ezért ez sem elhanyagolható tényező. Én is jó eredményeket tudok elérni azzal aki eljön hozzám rajzolni, és rászánja az óradíjat, de értelemszerűen nem 3,4 nap alatt, és nálam nem akad el a dolog a másolásnál. Azért annak örülök, hogy sikerült egy vitát elindítani. smiley
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

Bögre[offline]

Bögre

2013-06-22 12:01:42#388Szerintem a legfontosabb az a kitartás és a türelem. Sajnos ez pont nem egy emberi jellemző. Persze ti, alkotás terén megfeleltek, megvan ez a két dolog, viszont biztos van más, ami kevésbé (pl. főzés, mosás, edzés, mozgás, vagy valami egyéb).

Akik szerintem 4 nap alatt akarnak megtanulni rajzolni, és ezért képesek kiadni több ezer forintot, az meg is érdemli, nem véletlenül megy az üzlete pl. a "fogy le úgy egy hét alatt, hogy szaftos csülökpörköltet eszel chipessel, csupán XX.000 Ft-ért".

Maga az agyféltekés dolgokat én úgy badarságnak tartom, mivel vannak adott területek adott funkciókkal, de ez sem konstans, bizonyos esetekben más helyek képesek átvenni, eredetileg nem saját területének feladatait, illetve pont a rajzolás egy olyan összetett folyamat, mint pl. az írás, ahol nagy szükség van mindenféle dologra, a motorikus, vizuális rendszerektől, szem-kéz koordináció, finom kézmozgatás.

Azt sem tartom relevánsnak, hogy "bal kezesek kreatívabbak/művésziesebbek"

Egyéni technikákkal, absztrakciókkal, látásmódokkal biztosan lehet segíteni bizonyos dolgokat, de szerintem ehhez is legalább hasonló szintű gyakorlás szükséges, mint más dolgokhoz is, lehet ez is közre játszik a Zhenia által említett esetben.

Magam esetében - a fotózással kapcsolatos dolgokban - biztosan nem egy rövid tanfolyam lesz, ami megtanít, és "profi szintű fényképész leszek", maximum a bevett technikák alapjait, elméletét adja át, ami azonnal elfeledődik, ahogy nem használom huzamosabb ideig aktívan. Ezen, a gyakorlás hiányán, biztos, hogy tanfolyam, írott szöveg sem képes segíteni.

Amúgy Vajjéhó kíváncsi lennék a véleményedre, mert én nem olvastam, illetve "anyagi megfontolások" alatt mit értesz? (mert számomra pont az ilyen "röviden nagyot" jellegű dolgok amik a megfontolás totális ellentéte smiley )

Andus[offline]

Andus

2013-06-22 11:45:38#387Őszintén szólva, én is összeolvasok minden fajta-féle témáról; melyek lehet nagy információ értékkel, vagy épp csekélyebbel rendelkeznek. Az egyik ilyen, jelenlegi témához illő könyv melyet kiváncsiságból olvastam, éppen a jobb agyféltekés rajzolásról szólt. Szerintem kezdő rajzolónak, aki némi tendencióval bír, ez egy eléggé nagy löket lehet. Jómagamnak kellett néhány év, míg felfogtam. smiley Bár lehet nem ettől, de nyilván hatással volt arra, h én így rajzolgatni próbálok smiley

...Szerintem sem elég, ha az ember csak ebből táplálkozik, vagy az egyik féltekéjét próbálja kiiktatni, vagy mi smiley ...Fontos az összhatás, és mindkét agyrészünk fejlesztése. smiley
"...fej mellé az ész, kell az is, hogy láss és ne csak nézz..." R

1 2 3 4 5 6 7 ... 24
<< 4/24 >>
ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]