: Inktober 2018 Day4 Spell

Teljesen mindenféle refferencia nélkül smiley Büszke vagyok magamra smiley Biztos tele van hibával smiley

Címkék: , ,

627 megtekintés
0 szavazat
2 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

3psylon[offline]

3psylon

2018-10-11 19:01:320+#2Válasz a #1 kommentreNagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg segítséget amit tőled kapok smiley

Referencia használat

Mindig szoktam referenciát használni smiley Gondoltam kipróbálom hogy nincs referencia , hiba volt . Igen nagyon sokszor mondtátok , de valahogy legbelül "mumusnak" tekintem smiley

Torzulások
Köszönöm a példát , valóban az egész boszim olyan nyakatekert lett hogy csak na . Az alap formákra lebontást gyakorolgattam , de valahogy nem akar sikerülni . Bár az ezzel kapcsolatos Character Art School-t (kurzust) még nem végeztem el ! Közbe jött az Inktober smiley .Lehet korai volt elkezdeni , de a kitartásom próbatételére megfelel smiley Ha végigcsináltam mindenféleképp folytatom a kurzust .

Fontos smiley

- Referencia nélküli baromságot elfelejteni .
- Mindig megfogadni Thubi tanácsait mert nagyon jó fej és segíteni akar . smiley Csak ne lennék ilyen makacs .

- Rajzolni ezerrel mert az jó smiley

Köszönöm szépen ezt a hosszú irományod és az időd amit rám áldozol .

Ui : Nekem fogalmazási készségem sincs , szóval ez már nagyon nagy dolog tőlem hogy féligmeddig összefüggően ennyit írtam smiley
3psylon

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-10-11 10:07:041+#1Örülök, hogy szorgalmasan részt veszel a kihívásban! smiley

Referencia használatA referencia nélküliségre akkor érdemes büszkének lenni, ha az eredmény jó, de szerintem itt te is érzed, hogy elég sok minden van elcsúszva. smiley
De nincs értelme akkor sem ennek a referencia nélküli büszkeségnek, mert a referencia nem egy mumus, ami leértékteleníti a munkát. Én tegnap pénzhez néztem rá néhány ábrázolásra, hogy vissza tudjam adni a milyenségét. smiley Ez nem vesz le a kép értékéből.
Ha valamit nem tudsz megoldani rajzon, nézz referenciát. Nem szégyen. smiley De ezt már párszor szerintem mondtuk. Nem tudom, érzed, hogy így jobb lettél nélküle? Csak kíváncsi vagyok.

TorzulásokA képeden nagyon sok torzulás van, rossz rövidülés, aránytalanság. Szoktam látni, hogy próbálsz segédvonalakat alkalmazni, csak az a baj, hogy nem éppen megfelelően. Érdemes a testeket primitív formákból felépíteni, ehhez jó berajzolni a szimmetria vonalat pl. arcon, vagy a segédvonalakat sok esetben a váll, mell párhuzamosságának megtalálásához. Ha kerek, hengerszerű valamiről van szó, akkor annak a forma definiálásához érdemes, megadni az adott magasság haladását. Ami nálad van alkalmazva, az nem a formákra épít, hanem a külső részletekre, ami nagy hiba. Szóval egy 2D dolgot próbálsz rajzolni, és ahhoz használni segédvonalakat, de neked egy 3D dolgot kell megrajzolnod 2D-ben, ami ugye merőben más. Ehhez kéne használni a primitív formákból való épülést, és nem egy lapos dolgon dolgozni.
csak egy példa, ami nagyon gyorsan lett összedobva, még mindig vannak benne rossz rövidülések, de azt hiszem, hogy a lényeg látható: primitív formákból épül fel, ami rögvest rávilágít azon helyek megoldására, ahol láthatóan nagyon elbizonytalanodtál.
Csak hogy néhány dolgot említsek: kicsik lettek a kezek, a vállakat nem találtad meg, a könyökök nincsenek definiálva, a mell ott van, de laposan, nincsen térben, illetve a ruha alatt a forma lecsúszott valahogy, rossz helyen dudorodik. A csuklóból kiharaptak egy darabot, a pozitúra meg olyan, mintha éppen összerogyna, a hát pedig homorú lett.

FontosNem elvenni akarom a kedvedet, sőt, biztatnálak, hogy rajzolj tovább, menj csak előre! smiley De ezt a referencia nélküli baromságot felejtsd el nagyon gyorsan.
Nem fogod megtanulni a dolgok természetét, milyenségét fejből, mert a fejünkben ezen dolgoknak legfeljebb csak a lenyomata létezik.
EZÉRT van az, hogy ha nem gyakorolja be az ember, nem egészíti ki ezeket a fejben levő lenyomatokat, és nem fog tudni rajzolni, mert a lenyomatok nem néznek ki jól. A fejünk tele van formátlan masszával.
Ha van egy ötleted, akkor ahhoz tudsz keresni képeket, és többet felhasználva oldod meg a művet. Például ha nem megy a kéz, akkor ahhoz nézel referenciát, vagy bepózolod saját magadnak (én most egy csomó kihívás képet a saját kezem alapján rajzoltam meg).

Építsd fel a karaktereidet primitív formákbólEhhez jó éppenséggel a kockológia. Az egész testet fel tudod építeni egyszerű formákból, ami nagyon jól ki tud segíteni ahhoz, hogy egy forma éppen hogyan nézzen ki az adott szögből.


Szóval folytasd csak a munkát, és ne félj a referenciáktól, segíteni fognak. smiley Az, hogy minden nap alkotsz, határozottan jó. Referencia ide vagy oda. smiley A sok gyakorlás mindig segít.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1865 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]