: Egy ujabb szem A4

A 3-dik próbálkozásom A4-es papira grafit rudal.

[ http://favim.com/image/75… ]
Címkék: ,

1031 megtekintés
1 szavazat
2 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

addi [offline]

addi

2016-06-21 20:43:340+#2Válasz a #1 kommentreNagyon köszönöm a tanácsot végre valaki igazán hozzáértő is mondót róla véleményt nem csak a család smiley .A papír amit használók igen sima fénymásolópapír. Az arányokra jobban odakel figyelnem ezt én is észre vetem magamon .

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2016-06-21 09:04:230+#1Na, ez már ügyesebb befotózás, mint a korábbi! Szén és grafit rajzok esetében még színtelenítheted is a képeket, és akkor nem lesz ilyen véletlen árnyalata. Tutorialokat itt találsz hozzá: http://www.kockart.hu/tut…

A képen főként megint az aránytalanságokat érzem, a formák viszonylagos felrajzoltságát. Még nem tudom, milyen irányba szeretnél menni, elsőre talán a reál a legjobb, így a következőket tanácsolnám:

Tölts több időt az előrajzzal. A vonalakat finoman rajzold fel, úgy, hogy akár radírozható legyen. Nem túl jó dolog radírozni, mert tönkreteheti a papír szerkezetét, de első időkben ez ne legyen gond. Halványan rajzold fel a képet, majd ellenőrizd, hogy minden a helyén van-e. Ha valami nincs, rajzold át. Ha az előrajz nem jó, később csinálhatsz bármit is a tónusokkal, nem lesz az igazi a rajz, szóval nem érdemes azt összecsapni. Próbálj méregetni, akár a ceruzád segítségével vagy az ujjaiddal. Mérd az irányokat és a méreteket. Ezek segítik megadni az alapformát, amit utána finomíthatsz.
Igazából az lenne a legjobb, ha gyakorolnád a primitív formák rajzolását, mert utána azokkal sokkal könnyebb építkezni a rajzokon. De nem tudom, mennyire vagy elszánt a rajzolás iránt.

Nem tudom, milyen papírt használsz, gondolom nyomtatópapír? Érdemes vastagabb lapot beszerezni művészellátóban, mert arra sokkal szebb tónusokat tudsz rajzolni.

A kezdetben megrajzolt vonalaktól szabadulj meg később rásatírozással, ritkán jó az, ha megmarad.


De ígéretesen kezdesz, szóval csak így tovább! smiley Biztosan nagyon jól fog ez menni, már most is egész jó! Csak rajzolgass kitartóan. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]