: Nyárból őszbe

Nagyon szeretem mikor a nyár már áthajlik az őszbe, ez a kedvenc évszakom. Nem volt referencia kép (most már bánom) szóval sokszor bajban voltam a fényekkel. Szívesen fogadnék építő jellegű kritikát, nem igazán vagyok otthon az ilyen jellegű tájképekben, gyakorlás volt. Sejtésem szerint az erdő mélyén a színek nem az igaziak.

Címkék: , , , ,

751 megtekintés
4 szavazat
3 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Altato[offline]

Altato

2017-09-13 13:16:540+#3Sziasztok! Köszönöm, hogy írtatok észrevételt smiley Igazán jó dolgokat írtatok. Valóban nagy hülyeség volt saját kútfőből nekilátni, mert nem volt így viszonyítási alapom. Abban teljesen igazatok van, hogy túlnyalt a hatás. Nagyon sokat használtam az elkenést, én is érzem. De ha a színekkel nincs gond, akkor annak örülök. Nekem még mindig kicsit fura. Esetleg tudnátok adni jó ecset tippeket? Illetve, ti hány ecsetet használtok? Láttam olyan tutorialt ahol végig egy ecsettel rajzoltak. Én sokat váltogatom és ez lehet a baj. Nem találtam meg még azt, ami a legjobb. Esetleg ti állítotok is az ecsete erősségén PS-ben? Ipszilon: víz fodrozódására gondolsz? Megfogom nézni úgy, erre nem is gondoltam smiley Köszi még egyszer! Apropó, a változtatott képet is feltölthetem ide kockartra? Nem gáz ha két hasonló kép lesz a galériámban?

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2017-09-10 11:03:211+#2Egyetértek az előttem íróval! smiley
Amúgy tényleg nagyon kedves kis alkotás, csak kicsit "túl van nyalva". Furcsa az, hogy a tónusok végtelenül puhák, a szélek viszont nagyon élesek, nincs így összhangban a kettő. Gondolom kijelöléssel dolgozol; az nem rossz, de akkor az objektumon belül is csinálj kijelöléseket és úgy adj textúrákat.

Ha munka közben bizonytalanná válsz, sosem késő nézni néhány referenciát. Ez nem azt jelenti, hogy fullosan lemásolsz valamit, csak példát veszel más képekről, amik ötletet adnak a folytatásra. Mindig felcsapom a google-t, és átnézek száz képet az aktuális témában.

A színek nekem egyébként tetszenek!

+1
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

ipszilon[offline]

ipszilon

2017-09-10 01:08:532+#1Nekem az erdőmély színeivel nincs bajom (elvégre lehet ez fantáziakép is), inkább egy picit a textúrák hiányoznak. Ezt főképp a vízre és az előtérben lévő fára értem, mindkettő kicsit "el lett nyalva", nem érezni, hogy érdes-e, folyik-e, pedig a vízen található kis tükröződések már elég királyak.
Másik téma, hogy a készen letölthető PS ecsetekkel óvatosan (itt főleg a madarakra, (szarvasra?) gondolok), mert nehéz őket úgy beépíteni, hogy ne lógjanak ki a képről. A bal felső sarokban a homályosításnál viszont remekül beolvad, és a színek nagyon szépek. +1

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]