: AndyMiller_Katana02

Az aktuális novemberi kihívásra készült Katana-képpár második darabja.

Samsung Galaxy Tab4 (T230), Ibis Paint X

Címkék: , , , ,

508 megtekintés
2 szavazat
7 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

AndyMiller[offline]

AndyMiller

2018-11-12 16:34:160+#7Válasz a #6 kommentreA Procreate-hez most volt szerencsém először épp a napokban, egy hosszas dilemmasorozat végállomásaként. A progi egész jó volt, a 2018-as iPad-et és a tavalyi Pro-t hasonlítottam össze a segítségével, végül arra jutottam, hogy kellően rutinos vagyok már az Ibis-szel és a kis Samsungommal is, az én szintemen felesleges erre pluszban költeni. (A dilemma onnan indult, hogy kb. 70%-os áron hozzá lehetett volna jutni egy használatlan, de nem teljesen új Wacom Mobilestudio Pro-hoz, de aztán rájöttem, hogy az éééletben nem használnám ki a képességeit, de kb. még az iPad-ét sem...)

Ezt a Katanás képet pedig egy iszonyat kusza firkálással kezdtem "poénból", majdnem nem is tartottam meg, csak ahogy faragtam-formáztam, egyszercsak már nem tudtam abbahagyni és kitörölni.

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-11-12 12:16:461+#6Válasz a #5 kommentreSzoktuk mondani, hogy mindig érdemes használni ref. képet, ha csak ellenőrzés céljából is. Bár tudom, hogy néha túl sok idő megy el a megfelelő kép megtalálásával (sőt, sokszor a keresgélés nézelődésbe csap át), de emberi test esetén elég egy tükör, így magunkat használva modellnek. smiley
Most látom csak, hogy az Ibis alkalmazást használtad a rajzhoz. Ilyen jellegűekre még nem nagyon próbáltam, inkább a tükrözéses funkcióját vettem igénybe (mandala és ilyesmik), nem tűnik rossznak, de én már úgy megszoktam a procreate alkalmazást. smiley
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

AndyMiller[offline]

AndyMiller

2018-11-12 09:39:370+#5Válasz a #4 kommentreReferenciaképeket csak olyan eszközök esetében használok, amihez abszolút semmi lövésem sincsen, legutóbb pl. egy mesterlövész puska fotóját kellett egy rajzomhoz felhasználnom. Nagyon ritkán veszek igénybe ilyen segítséget.

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-11-12 09:18:561+#4Válasz a #3 kommentreSzerintem inkább majd a következő képednél tartsd jobban szem előtt az ilyen anatómiai kérdéseket. Igaz, hogy a karikatúra esetében nem feltétlenül kell a valóságot tükrözni, de bizonyos arányok, szabályrendszer megléte itt is elengedhetetlen, hogy elkerülhessük az efféle félreértéseket.
Referencia képeket szoktál használni?
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

AndyMiller[offline]

AndyMiller

2018-11-12 08:56:590+#3Válasz a #1 kommentreKöszönöm az észrevételt és a pozitív kritikát! Emberünk fél térdre ereszkedett pózban van, ez esetleg valóban lehetett volna kicsit hangsúlyosabb is. Van értelme utólag belenyúlni? (igazából nem nagy ráfordítás)

zsoolt[offline]

zsoolt

2018-11-12 04:04:311+#2Csatlakozom az előttem szólóhoz. Elmosolyodtam úgy hogy jár a pont.

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-11-12 00:08:381+#1Haha, hát igen, a ninja élete nem csak játék és mese. smiley
Tetszik a letisztultsága, ez egy karikatúra esetében igen előnyös.
Ami kicsit szúrja a szemem, az a rendezői bal oldali lába. Persze a nagyját kitakarja a ruha, mégis olyan hatást kelt, mintha egy csökevényes, csípő oldalából kinövő végtagról lenne szó.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]