: Szabad levegőn

Erről a rovarról több kép is készült mivel, ha már engedte magát akkor már mé ne? smiley Hagyta magát sok szeretettel a moilom pár centire volt tőle és amikor párszor elrepült pár másodpercen belül visszatért hozzám és további képeket készitettem róla.

Címkék: ,

957 megtekintés
2 szavazat
10 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

angeli[offline]

angeli

2016-08-30 11:00:020+#10Válasz a #9 kommentrePersze értem én mire céloztok ezzel csak hirtelen ott és akkor annyira megörültem ennek a lehetőségnek (ami nekem ritkán adódik meg), hogy én már annak is örültem és sikerült elég szép éles fotókat késziteni, mert eléggé béna vagyok természet fotózásban (lásd az eddigieket ahol többnyire növények meg táj van). Meg nem szeretnék haragtartó lenni a semmi miatt szóval nem kell oda bocsi smiley főleg profiktól nem kell ez a szó.
Angi

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2016-08-30 09:44:220+#9Válasz a #8 kommentreAngeli, még csak ennyit fűznék hozzá: a tetszik-nem tetsziken kívül vannak esztétikára épülő szabályok is, melyek az emberi észlelés, szépérzék szerint épülnek fel. Ezt légyszi, érts meg, mielőtt azt mondod, hogy mindenki csak a saját szájíze szerint tud ítélni. Sokunkra nézve ez igen szégyen lenne, ha igaz lenne.

Többnyire igyekszünk a tetszik kérdésen felül kritikát írni. Szóval ne azért utasítsd el a tanácsokat, mert szerinted egyéni ízlésről van szó. Lehet, nem egyszerű elhinni, de legtöbbünk nem csak vaktában csinálja a dolgait, különben nem tudnánk megélni belőle. Nyilván tehát tudunk (főleg erdezoltan) mondani olyan dolgokat, amire érdemes lenne hallgatni.
Még akkor is, ha hobbifotózásról van szó.

Ezt csak azért írom, mert úgy látom, van itt valami félreértés, semmi harag vagy ilyesmi. smiley

Bocsi, tényleg ennyi voltam, ezentúl lakat a számon! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

angeli[offline]

angeli

2016-08-30 09:31:220+#8Válasz a #7 kommentreNagyon szépen köszönöm ezt a hosszú tanácsot(kat). Értem, hogy nem jó,de hát mindenkinek más tetszik és próbálkoztam továbbiakkal is ami már az elvárásnak megfelelőek, de a háttér szempontjából már sajnos nem igazán, de teszek fel olyan képet is hátha kapok tanácsokat vagy öteletet, hogy olyannál ahol a ház belóg ott mire kell figyelnem vagy nem érdemes olyat késziteni és nem kell bocsánatot kérni szivesen olvasok ilyeneket, de a jövőben csak hobbiból fogok fotózni mobillal vagy kisebb géppel.
Angi

erdeizoltan[offline]

erdeizoltan

2016-08-29 13:13:103+#7Szia! Csak egy jó tanács: a nézőt sosem fogják érdekelni a kép készítés körülményei. Ő csak egyet néz jó -e vagy nem jó -e. Ha fejlődni szeretnél mindig a legjobbat tedd fel ami akkor tőled telik. Hidd el minden fotósnak vannak nem 100%-os képekből gigahegyek a vinyóin de nem osztják meg csak tanulnak belőle ha van megfelelő alázat bennük. Mindig a legjobbat!!! Ha arra kapod a kritikát, na az tud az egónak a legszarabbul esni mert te biztos vagy benne hogy az a kép tökéletes. De nem az és ha ezt tudatják veled azért nagyon hálásnak kell lenni!!! mert csak abból tanulsz=fejlődsz. Egy példa: régebben osztottam meg(nem itt) képet a gyermekemről. Jónak láttam mert alapból érzelmileg kötődök a gyermekemhez de a néző nem. Mondták hogy bemozdult. Csípőböl válasz hogy gyerekről nagyon nehéz éles képet lőni mert állandóan mozognak. ÉS? senkit nem érdekel ,lőjem meg élesen met így szar. Pedig cuki volt meg minden de be kellet látnom hogy igazuk van ezért beleturtam magam a vakuzásba ergo feljlődtem. Fotókat készíteni már a 4 éves kislányom is tud, de jó fotókat készíteni amit a néző egy másodpercnél tovább néz vagy esetleg még hozzá is szól nagyon nehéz és hosszú idő. A "nem vágom mert nekem így tetszik" nem jó irány ha fejlődni akarsz. Először az alapok a fontosak, hogy egy kép mitől jó. Ez a kép alapvetően van rosszul komponálva. És a rossz alatt azt kell érteni hogy uncsi. Középre, sok felesleges térrel. amit le is írtak a többiek. Bizonyos esetekben (pl minimálnál) jó a sok tér de ez nam az. Próbálj mindig olyan néző pontot kersni vagy úgy komponálni ami nem természetes. pl. virágnál sose felülről mert az ember szeme 99%-ban úgy látja a természetben ahogy lenéz séta közben. Aranymetszés/harmadolás, előtér,háttér, mélységélesség, stbstb. Ezekkel mindmind tisztában kell lenni a jó kompozíciókhoz. Az hogy mobillal fotózol a frankó kompozíciók megtanulásához tökéletes mert az mindig nálad van és nem kell bíbelődni a rengeteg funkcióval ami egy dslr-en van. Nagyon komoly mobilart-os fotók keringenek a neten pocsék minőségben de mégis megragadóak. Előbb utóbb viszont tisztáznod kell hogy milyen témában szeretnél fotózni mert ahhoz kell a technikát választanod. Egy makró sosem lesz ütős mobillal. Lehet de amíg egy dslr-es makróobis is mellette áll úgy nem fog labdába rúgni. Viszont egy streethez meg pont jó mert pici és az emberi gesztusokat jobban el lehet csípni sunyiban mnt egy nagy telés tükrössel és a téma áthidalja a gyengébb minőséget is akár. Bocs hogy ilyen hosszan fárasztalak de remélem egy picit segít a jövőben. szép fényeket!
Erdei Zoltán

angeli[offline]

angeli

2016-08-29 11:14:190+#6Válasz a #5 kommentreNem úgy értettem a kritika jó nem az a baj csak, hogy másképp nem sikerült csinálnom ilyen tiszta fotót amin a lényegnek keljen látszódni. Az én hibám jöhet a komment smiley smiley
Angi

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2016-08-29 10:41:370+#5Válasz a #3 kommentreAkkor kérlek, bocsáss meg, több kritikát nem írok.

Sok sikert a fotózással! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

angeli[offline]

angeli

2016-08-29 10:41:230+#4Válasz a #2 kommentreAkartam én vágni, de nekem igy tetszett meg is meg akkor már kisebb lett volna a kép nem igazán az eredeti, ha érted, hogy mire gondolok smiley bocsánat, de csak igy tudtam leirni, hogy miért hagytam igy a fotót.
Angi

angeli[offline]

angeli

2016-08-29 10:38:500+#3Válasz a #1 kommentreKönnyű ilyeneket irni csak a próbléma az volt ennél a szögnél hogy a nap is kiégette a pupillámat és hirtelen mozdulatokat sem akartam tenni, ez a fotó szinte véletlenül készült mivel csak odatettem a mobilt és hál istennek sikerült és persze nem ugyanazt fotóztam sokszor ebből a szögből természetesen, de mivel a rovar a ház közelében parkolt igy olyat nem akartam feltenni amiben a ház is benne van, de ha kiváncsi vagy rá akkor olyat is mutatok azok már jobbak lettek szögileg. smiley és gondoltam arra is, hogy körbe kéne vágni, de akkor meg már megint más és nekem igy tetszett meg.
Angi

vorosritty[offline]

vorosritty

2016-08-29 09:55:251+#2Sok újat nem tudok írni, Thub kirészletezte a dolgot. Számomra a kép komponálása, a fő téma elhelyezése a legszembetűnőbb probléma. Utólag nyugodtan vágd meg a képeidet, ha kell.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2016-08-29 09:42:401+#1Na, ilyenkor, ha türelmes az alany, lehet kísérletezni a kompozíciókkal! smiley Nem ugyanazt lefotózni, hanem keresni másik szöget, másik beállítást. Nekem alapból tetszik ez a szög, csak az elhelyezés szerencsétlen, túl sok a kék, feleslegesen. Illetve túl sötét az előtér a háttérhez képest. Nem tudom, mivel fotózol, de ha olyan géped van, akkor készíts inkább rawot, hogy vissza tudd hozni az árnyékok részleteit is ilyen esetekben.
De gondolom ez telefonos fotó.
Itt van egy példa arra, mire gondolok: kép:https://dl.dropboxusercon…
Így sem tökély, no, hiányol ez egy ellensúlyozást.
Persze, ez is igényel digitális hozzányúlást, de ha nem kezdesz azzal valamit lassan, akkor mindig az lesz, hogy hát, ja, okés, DE. És maradnak a képek reakciók nélkül az esetlegesen jó téma esetén is.
Mert pl ez jó téma. Csak nincs jól tálalva.

Félre ne értsd, nem azt értem, hogy úgy kell, ahogy én mondom, hanem csak úgy, hogy valami legyen vele. Kísérletezz. Rengeteg mindent fogsz tanulni, és pityputy az egyik legjobb fotós leszel itt! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]