: Két szálas...


22 x 45 cm-es bútorlapon akril festés, érdekes textúrával, színekkel, fénnyel, és festőkéssel, gesso alapozással.

Címkék: , , , ,

532 megtekintés
4 szavazat
8 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-06-21 08:53:550+#8Válasz a #7 kommentreZsolt, igazad van... és nem szerettelek volna sem bántani, sem kioktatni, - hogy is jöhetnék én ehhez - és nem akartam nagy arc sem lenni, sajnálom...Humorosra akartam venni a figurát, nem annak sikerült, legközelebb jobban figyelek !
Ilcsi

zsoolt[offline]

zsoolt

2019-06-21 03:54:110+#7Válasz a #6 kommentreAzzal, h valaki érdeklődik és utána olvas még nem fog tudni bánni is azzal az anyaggal. Viszont ismerete bővülhet különböző technikai megoldásokkal amelyek más más módon de hasonló eredményhez vezetnek. Kezdőknek szerencséje a haladóknak meg tapasztalata van ami hozzá segítheti őket a tetszetős kép elkészítéséhez.
Jelen esetben NEM tervezem az akril használatát viszont szókincsem bővült a "repesztő lakk" kifejezéssel. Még így sem tudom mi az de legalább tudatában vagyok a létezésének.
Mire, mikor, hogyan, stb. ez más festékek esetében is igaz de csak a kísérletező alkotók tapasztalhatják meg. Aki leragad egy felületnél pl: vászon az természetesen nem lesz tisztában azzal, h az ő festéke miként működik mondjuk műanyagon. Ezáltal azt sem fogja tudni, h szeretné-e azt.
Én sem szeretnék hosszú lenni, de ezt még azért úgy érzem kell. Fentebb említettem azt a bizonyos tapasztalatot. Van, h az is múlandó!

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-06-20 11:46:040+#6Válasz a #4 kommentreZsolt, kedves smiley , de hogy én mennyire irigyellek, hogy elég utána olvasnod az akrilnak, és máris tudod mit is csinál, ha kened smiley ... De viccet félre, nekem nem sikerül az akrilról csak éppen annyit tudnom ennyi festegetés után is, hogy makacs egy teremtés smiley .
Nem mindegy mire mikor hogyan és miképpen és mivel és éjjel vagy nappal festek vele, és még a színeket nem is említettem... de ez biztosan az én hibám, mert még mindig nem cövekeltem le egy technikánál, egy vivőfelületnél, egy témánál, egy ecsetnél smiley , akkor , na akkor már biztosan többet tudnék róla, és azt is meg tudnám írni neked, h hogyan reped éppen úgy, ahogyan ezen a képen látod.
Teljesen igazad van, a repedés nem ott reped smiley , ahol akarjuk, de éppen ez benne a szép, h nem tudjuk irányítani, na jó kicsit azért igen, itt pölö bútorlapon festettem, ami laminált volt, na ez nem szereti a nagyon vizes akrilt, és nem szereti, ha gyorsan szárad rajta az anyag... ha ezt már tudjuk, akkor éppen ezt használjuk fel arra, hogy ott repedjen, ahol szükségesnek látjuk, itt éppen fent, az ég szakadjon ránk smiley hatás kedvéért smiley
Vizesebb rétegben visszük fel az akrilt, festőkéssel gyorsan, aztán hőfújóval segítünk száradni, de olyan mozdulatokkal, amivel tereljük a vizet ilyen balról jobbra irányba, fentről le, de nem nagyon, mert akkor meg hólyagosodik, mert a víz felforr, a festék megég...
Mesélnék még erről neked, de már szerintem ennyi is elég, túl sok és túl hosszú lennék smiley
Ilcsi

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-06-20 11:35:160+#5Válasz a #3 kommentreKöszönöm szépen smiley ...és igen, ilyen szeretett volna lenni, köszönöm a látásod ! smiley A költözésem - indulásom előtti utolsó festésem volt, és a virág csak úgy van, a háttér lett volna a lényeges, a homályba "vészés", a " ránk szakad az ég majd " érzés, és középen pedig a " az energia tüzesség " .
Hogy ehető legyen smiley a kép, rákerült 2 hártyavékony-törékeny pipacs, mi ketten...
...és akkor elmagyaráztam a festés közbenimet, pedig ez csak egy táj-csendélet-növény címkés festés próbálkozás...
Ilcsi

zsoolt[offline]

zsoolt

2019-06-19 23:49:020+#4Akril festékhez csak nagyon kevés közöm volt ez idáig, de most gyorsan utána olvastam. Kiokosítottam magam talán... Más festékkel már volt szerencsém kipróbálni, nagyon szép hatást lehetett elérni gyönyörű végeredménnyel. Egyetlen problémám azért volt: A szín szakadás irányát nem én irányíthattam. smiley

tajtizsolt[offline]

tajtizsolt

2019-06-19 20:02:250+#3Érdekes festmény, tetszik. A hátteret figyelve, az alsó zöld rész az valami kozmikus ködös füst hatású, a középső mintha izzó láva lenne, a felső kék a barnás foltokkal oedig minta a föld lenne az űrből nézve.

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-06-19 10:20:590+#2Válasz a #1 kommentre smiley Kérdezz, válaszolok smiley
Ilcsi

zsoolt[offline]

zsoolt

2019-06-19 01:06:280+#1Na most engem azok a repedések érdekelnek?!@&#

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]