: Folyó part

Referenciaként sok sok festményt és sok sok videót nézegettem. Feszített vászonra készült, akril festékkel.

Címkék: , ,

914 megtekintés
2 szavazat
5 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

KBÁgi[offline]

KBÁgi

2016-06-27 14:26:420+#5Válasz a #4 kommentreEnnek igazán örülök! smiley
“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2016-06-22 00:26:400+#4Válasz a #3 kommentreSzia, köszönöm szépen, igen, tudtál és igyekszem majd kamatoztatni.

KBÁgi[offline]

KBÁgi

2016-06-13 11:40:301+#3Egyetértek Ipszilonnal. Esetleg még egy két gondolattal kiegészíteném.
Az nagyon jó, hogy a legtávolabb eső fák színe szürke árnyalatú. Minél közelebb van a tájképen a fű, vagy fa, vagy bármi azok általában melegebb, élénkebb színűek. A távolságot ezzel is lehet síkban érzékeltetni a méretek csökkenésén kívül. Ezért érdemes egyfajta 3-as felosztást színenként megfesteni:
A közeli részeken többségében meleg színek, közepén átmeneti, minimális meleg szín használatával, háttérben csak hideg színek.
Vannak esetek amikor kicsit ettől el lehet térni, mindig fontos, hogy legyen valami amit hangsúlyozni, kiemelni szeretnél egy adott képen. Ehhez érdemes megtanulni akár videók, vagy képek segítségével, hogy ezt milyen színekkel, fényekkel lehet megoldani.
Festőművészek mondták nekem, hogy tájképen tilos tubusszínt használni, mindig ki kell keverni több színből a szükséges árnyalatokat!
Remélem tudtam segíteni. smiley
“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2016-06-06 14:07:480+#2Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást és a + is. Majd igyekszem valamit kezdeni a nevemmel :-)

ipszilon[offline]

ipszilon

2016-06-04 14:22:102+#1Csábítóak a youtubeon ezek a videók, de szerintem tájképet érdemesebb vagy szabadban festeni, vagy ténylegesen referenciát használni, hogy meg tudd figyelni a fényeket/levegőt. Ha mélyebben érdekel a téma, a plein air festőktől rengeteget lehet tanulni mind eszközhasználatban, mind színkeverésben.
Másik dolog, hogy a szignó nekem nagyon kivirít. Ha letakarom , máris akarom adni a pluszt, úgyhogy le is takarom, és megy smiley

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]