: Tulip

Elhatároztam, hogy belekezdek a színes rajzok készítésébe. Ez most egy visszafogott színű tulipán, kényelmesnek tűnik ilyen színpompás fotóról gyakorolni.
Van valakinek ötlete, hogy honnan érdemes tippeket gyűjteni a jó elkészítésről?

[ https://static.pexels.com… ]
Címkék: , , ,

1009 megtekintés
6 szavazat
10 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Chilla[offline]

Chilla

2018-01-02 21:07:540+#10Válasz a #6 kommentreKösziiii a kiterjedt segítséget!
Kicsit tartok a más színek belekeverésétől (holott persze szükséges). Csak annyira a lelkemre kötötték (ahol néhanapján színes alkotást tanultam), hogy egy adott szín sötétebb verzióját csak erősebb színhasználattal tehetünk meg. De színesítem a következőket amiket ezután rajzolok. A vicc az, hogy azóta rosszabbat rajzoltam. smiley
Chilla

Chilla[offline]

Chilla

2018-01-02 20:43:230+#9Válasz a #8 kommentreFilctoll! smiley Garantáltan nincs visszafogott színezési mód, vagy ha igen, az még gyatrábban néz ki, tehát nem mernék másképp, mint teljes erőbedobással satírozni! smiley
Chilla

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-01-02 20:41:110+#8Válasz a #5 kommentrehmm, lehet egy olyan eszközzel is meg kéne próbálnod, amit nem tudsz halványan, hígítva a felületre vinni smiley
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Chilla[offline]

Chilla

2018-01-02 20:38:390+#7Válasz a #3 kommentreKöszike! Igen, kicsit én is úgy voltam vele, hogy nem köteleztem magam a teljes egyezőségre, még akkor sem, ha ennyire részletes és jó a fotó az eredetiről. De ettől még a színeket el akartam találni. smiley
Érdekes, hogy pont a pasztellt hozod szóba, azzal is próbálkozom, arról is rakok majd ki képet.
Chilla

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-01-02 20:30:020+#6Nagyon jópofa, ahogy már írtam korábban is! smiley
Tanácsként leginkább a következőt tudnám javasolni: ha úgy is látod, hogy valaminek egy színe van, akkor is adj hozzá többet, mert a valóságban is mindenféle fény/színreflex, textúra és egyenetlenség jellemzi a dolgokat, ami mindenféle színtorzulást okoz a még látszólag egyszínű felületeken is. Szóval sose csak egy színt használj.
Például itt a rózsaszínhez adhattál volna, pirosat, lilát, esetleg finoman kéket. Meg még amit jónak találsz. Főleg az árnyékoknál lehet megfigyelni amúgy a "színtorzulást", általában a sötétebb részek más színűek, mint a középárnyalatok.
Ha ezt gyakorlod kicsit, szerintem kevésbé lesz "visszafogott".
Illetve a kontrasztokkal is csak bátran. smiley

Magához a technikához sajna nem értek, szóval csak ilyen elméleti izét tudok adni...
Tetszik egyébként, nagyon kis vidám, és szeretem a kompozíció egyszerűségét is!
+1
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Chilla[offline]

Chilla

2018-01-02 20:27:320+#5Válasz a #2 kommentreKöszönöm szépen! smiley Igen, néha felbátorodom és feltöltök ide is, annál is inkább, hogy követni lehessen a változást a színes rajzaimban is.
Komplett pszichológiai elemzést lehetne készíteni a félelmeimről a rajzaim alapján. Igazából ehhez tartozik a tanuláshoz való igényem is, miszerint az eszközkezelésemen javítanék...nem nagyon megy nekem, ezért nem merem erősebben használni. Köszi a linket, bár úgy tűnik, hogy valami puhábbal alkot, mint színes ceruza, de tanulságos.
Chilla

Chilla[offline]

Chilla

2018-01-02 20:08:070+#4Válasz a #1 kommentreKöszönöm szépen a kiváló ötleteket! smiley A Művészház linkjeit és tippjeit én is figyelem és igyekszem elsajátítani amit tudok.
Én is gratulálok a műveidhez, klassz, hogy megosztod velünk is őket és segítesz is! smiley
Chilla

Zhenia[offline]

Zhenia

2018-01-02 09:58:040+#3Bár én abszolút nem vagyok otthon színes ceruzában, mégis azt mondom, hogy talán túl visszafogott lett. De nem feltétlenül kell harsánynak sem lennie attól, mert a referencia élénkebb. Mindenesetre egy kellemes, pasztelles hatása lett. smiley +1
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-01-02 09:24:330+#2Örülök, hogy ide is feltöltötted a virágod, jó kett. Valóban nagyon visszafogottak a színei, így a referenciát látva méginkább. Ugyanúgy, ahogy a hrafit rajzairnál, úgy érzem viszafogod magad.
Nem tudom pontosan milyen tippekte lennél kíváncsi, de a linkelt művészt érdemes megnézni. Igaz ő portrékkal foglalkozik, de a színkezelése lenyűgöző és a videóin, fázis képein keresztül lehet tőle lesni. Igaz ilyen mértékben még nem próbáltam a látottakat, de kicsikét már igen. https://www.instagram.com…
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Steff[offline]

Steff

2018-01-02 05:23:130+#1Szia Csilla! Én is kb másfél hónapja kezdtem színescerkát használni. Az elején nehezen ment, aztán rájöttem, h nem kell egyedül bosszankodjak... Ott van pl a Művészház.hu, ahol rengeteg tanagyag található. Aztán vannak még más helyek is: akár itt a Kockarton, a tutorialok közt is találtam valamit, ha nem csalódom... a Youtubon is találsz rengeteg tanagyagot, meg a Pinteresten is. Ha nem tudsz eléggé angolul, az se riasszon vissza, mert nagyon intuitív módon vannak leadva a leckék. Csak győzzed elsajátítanod! smiley Én sokat tanultam más rajzok egészen mély, szinte makró megfigyeléséből.
Gratulálok a tulipánhoz!
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]