: Bán-Boncida Dömötör

Kedvenc vörös rókafiúm ♥ Nem lett a legjobb a vattaszerű szőrpamacs, de elsőre elmegy (van még 8 rajta kívül, lesz kiken gyakorolni...)
Ajándékba készült.

[ http://kephost.com/images… ]
Címkék: , , ,

790 megtekintés
6 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Dreamer[offline]

Dreamer

2017-11-16 21:05:210+#6Válasz a #4 kommentreKöszönöm smiley
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Dreamer[offline]

Dreamer

2017-11-16 21:05:090+#5Válasz a #3 kommentreElnézést a késői válaszért, nem a gyors reakcióidőmről vagyok híres...

Köszönöm szépen az építő kritikát, máskor igyekszem jobban figyelni ezekre smiley Amit tudok, azokat igyekszem még kijavítani.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

sszilvi95[offline]

sszilvi95

2017-11-07 11:07:110+#4Helyes kis ceruzarajz lett.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2017-11-07 10:01:511+#3Nagyon kis jópofa lett! smiley

Néztem az előző részletet, csak nem volt időm hozzá írni, így most ide írnék le néhány dolgot, amit évek munkája alatt a szőrrajzolással kapcsolatosan összeszedtem, és a következőnél talán segít.

Habár világos szőrről van szó, ennek is van árnyalata, ezért érdemes első lépésben az egész szőrt(illetve mindent) aláárnyalni egy alap tónussal. Én általában finoman átmegyek egy 2B-vel, majd elkenem azt. Ezt könnyű később radírral felszedni. smiley
A következő lépcsőn érdemes megadni az alap tincseket finoman megadva az alap árnyalatokat neki. Ezekkel szép egységessé válik a rajz, illetve sokkal könnyebb dolgozni vele, mikor szeded vissza a tincseket a radírral.
Érdemes a szőrt/hajat nem szálanként rajzolni, a valóságban sem tudod végigkövetni a szálakat, mivel egymás alá bújnak vagy úgy esik rájuk a fény és már nem látszódik a kezdetétől a végéig. A tiéden most olyan szépen fésült néhol, főleg az oldalsó szálaknál. Ott is érdemes lett volna tincsekként kezelni a szőrt, és miután fel van rajzolva a tincs alap, utána pedig jöhet a kihegyezett radírral való visszaszedés. Ilyenkor sem a szálanként érdemes, inkább a becsillanásokat vagy textúrát adni, sokkal természetesebbnek fog hatni.
Én olykor még rajzolok rá megint, akár elkenem finoman, aztán megint visszaszedem radírral, aztán ahol nem becsillanás van, ott egy keményebb ceruzával finoman átsatírozom, hogy ne legyen olyan tűéles a részlet.

Még érdemes figyelni a kontrasztokra is a végén: félre kell tenni a referenciát, és úgy szemlélni a rajzot, mi az, amit javítani érdemes. Ezt elég kevesen csinálják, de szerintem egy fontos dolog lenne. Ilyenkor lehet észrevenni azt, ha túl halovány a rajzunk, ha a portrénak fontos elemei nem túl kivehetőek vagy elvesznek stb. Ezért ajánlanám neked is, hogy tedd meg ezt a lépést, mert akkor észreveszed azt, hogy a portréd most két nagy szemből és egy orrból áll, a többi rész teljesen elhalványul, a kontraszt megeszi a finom részleteidet.

Illetve még annyit megjegyeznék, hogy a kompozícióra ügyelj jobban; most van egy baromi nagy üres tered felfelé, a kutya le van nyomva a jobb alsó sarokba. Tudom, van ilyen szabály, hogy a portréalanyt középre kell rajzolni, de ez nem feltétlenül működik minden esetben. Az jó, hogy felül hagytál egy kis helyet, mivel a kutyus tekintete arra néz, de ez így túl sok, ledominálja a portréalanyodat a sok üres
rész.


Bocs, hogy ilyen sokat írtam, csak gondoltam segíthet a következő rajznál. Egyébként nagyon tetszik az alkotásod, éppen ezért is szövegeltem ennyit, mert látom, hogy nagyon sokra vagy képes!
Szóval csak így tovább! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Dreamer[offline]

Dreamer

2017-11-07 06:11:480+#2Válasz a #1 kommentreKöszi szépen smiley Nem volt egyszerű.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Mano94[offline]

Mano94

2017-11-06 23:06:440+#1Nagyon finom vonalakkal teli, precíz munka és jópofa modell. smiley A pamacsos részéhez nem volt építő jellegű tanácsom, de úgy látom ügyesen megoldottad. Gratu! smiley

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]