: Kavarás

2007 körül készült a tanulmány. A Poser-ből vettem a figurákat, áttettem 3Ds max-ba, majd megpróbáltam eldolgozni egy kicsit Photoshoppal. Nem nagyon voltak jók a karakterek anatómiailag. De a fényeket ki tudtam rajta próbálni, meg a jelenetet be tudtam állítani. Próbálgattam a kompozíciót, hogy hogy is lenne jó. Még lehet újra építem a képet, de az is lehet, hogy kézi rajz lesz belőle, ezekkel a fényekkel. Ha vannak ötletek, azt szívesen várom. Hátha adtam valakinek ezzel ötletet, hogy stúdió nélkül is lehet a beállításokat nézni.

[ Saját ötlet ]
Címkék: , ,

871 megtekintés
1 szavazat
3 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

emberke[offline]

emberke

2014-07-29 15:14:500+#3Válasz a #1 kommentreEgyet még elfelejtettem. Próbáltam olyat is, hogy megrajzoltam egy olyan próbababát 3D-ben, mint ami a művészeknek van fából. Hogyha több emberből álló jelenet van, akkor 3D-ben könnyen össze tudod dobni a jelenetet. Fények, pózok,árnyékok, rövidülések... Az izomzatot meg rá tudod dobni a ceruzarajzon. (De ha már meg van rajzolva egy férfi és egy női karakter, és be van csontozva, akkor nem kell többet megrajzolni, és a változások majd csak a ceruza rajzon/festményen jeleníted meg.)

emberke[offline]

emberke

2014-07-29 12:04:400+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm a jó tanácsokat.

Igazából még nem értek egyik művészeti ágazathoz sem olyan szinten, amilyen szinten szeretnék. Nem is foglalkoztam vele olyan magas szinten. Nem volt rá igény, és nem is volt motiváció. Amikor látványtervező voltam, akkor is el voltam a kis tudásommal. Most próbálok ezen változtatni.

Eredetileg arra gondoltam, hogy majd photoshop-pal kijavítom a hibákat, és befejezem. De nem volt hozzá lelki erőm egérrel szenvedni. Azért maradt félbe. Nem tudok még jól textúrázni. Ráadásul a poseres karakterek nem hibátlanok.

Majd kiderül a jövőben, hogy hogy is fog alakulni. A végső cél az lenne, hogy összeérjenek a dolgok. pl. 3D-ben megrajzolok valamit fotorealisztikusan, és utána megfestem olajjal. Vagy rajzolok egy skiccet, és megrajzolom 3D-ben. Közbe mindegyikkel foglalkozok, és tanulom, és ha megunom az egyiket, akkor váltok a másikra.

Jelenleg nem ebből élek meg, úgyhogy időm, mint a tenger... De mások alkotásait látva van motivációm.

Ja a háttérrel, textúrával kapcsolatban igazad van. Még alakul majd...

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2014-07-29 10:59:230+#1Eredetileg azért kezdtem el 3d-zni, hogy én is be tudjak állítani jeleneteket, kompozíciókat festményekhez, amolyan tanulmány képpen. Később aztán rájöttem, hogy annyi munka van vele, hogy nem túl kifizetődő ilyen módon felhasználni, inkább önálló képben célszerű gondolkodni. Az alapötlet nekem tetszik, ami zavar, hogy hiányolom a taxtúrákat a karakterekről, vagy utólag több részletet festettem volna rájuk. A háttér szerintem nem túl szerencsés ezzel a pepita padlóval, célszerűbb lenne valamiféle épület részlet, mondjuk néhány oszlop a háttérbe. smiley
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]