: Pár szem mogyoró

Már sötét volt, az utcákon senki nem járt, az egyik kapualjban azonban egy magányos alak állt a csendes, kitartóan szemerkélő esőben. Kalapját szemébe húzta, ő maga szinte elveszett a hatalmas kabátban, körülötte szemetet kavart fel a szél. Láthatóan türelmetlenül várt valamire, idegesen pillantott jobbra-balra, egyik cigiről a másikra gyújtva. Egy idő után egyre erősödő zaj hallatszott, öntudatlan motyogásra késztetve néhány lakót, akik a környék lerobbant házaiban aludták rövid álmaikat. A sarkon egy ócska teherautó fordult be, szinte hörögve a platóján lévő súly alatt. A gondosan letakart, láthatóan tonnákra rúgó rakományról akkor sem lehetett volna megállapítani, hogy mi az, ha a kihalt utcákon lett volna egyáltalán valaki, akinek felkelti az érdeklődését. A magányos alakhoz közelítve a sofőr lassított, majd megállt, hogy az beszállhasson. Az eddig várakozó alak lerázta kabátjáról a vizet, majd szótlanul felkapaszkodott a fülkébe. A kormánynál ülő sem szólalt meg, csak biccentett egyet, majd gázt adva elindultak az éjszakába.

A város másik végén nagyjából ekkor fedezte fel egy feleség, hogy a férje eltűnt.

Jó 50 kilométert kellett menniük, mégsem esett egyetlen szó sem az út alatt. Túl jól ismerték egymást és a szakmát is, mindketten tudták, mit kell tenniük. Vezetés közben az idősebbik néha társára pillantott. Felderengett előtte ennek az egésznek a kezdete, a nap, amikor először találkoztak. A rács mögül mentette ki, bár akkor nem tudta volna megmondani, pontosan miért. Talán meglátott benne valamit, amit mások nem; akárhogy is, az idő őt igazolta. Az akkori koszos, szakadt, rühes kölyökre már rá sem lehetett volna ismerni. Erős volt, fürge és eszes, volt egy saját odúja és a napi betevő megszerzése sem okozott neki gondot, sőt, még félre is tudott rakni.
Ami azt illeti, övé volt a legnagyobb árukészlet a városban. És ha valahol valakinek valamiből nagyon sok van, előfordulhat, hogy egyesek megpróbálják megszabadítani ennek egy részétől.
A főútról nemsokára egy elhagyott földútra fordultak, pár kilométerrel arrébb pedig már egy erdő fái közt kanyarogtak, majd egy tisztás szélén megálltak. Kiszálltak, a platóról szerszámokat emeltek le, és nekiálltak az ásásnak. Az eső szerencséjükre elállt, mégsem ígérkezett könnyűnek az előttük álló munka.
Az öreg még elgondolkozva nézegette felváltva a földet és a teherautón lévő formátlan tömeget, amikor társa halkan káromkodva belevágta ásóját a talajba.

Jó pár kilométerrel arréb egy nyomozó tanácstalanul próbált körbeszimatolni. Legszebb álmából verték fel, és remélte, hogy emiatt van csak, hogy semmit nem ért. A tett helyszíne abszurd képet mutatott, és nem talált rá magyarázatot:
Vér. Rengeteg. Ám volt ott még valami.
Pár szem mogyoró.

Órákkal később egy elhagyott erdőben két alak lihegett egy hatalmas gödör szélén; fáradtan, de elégtétellel nézték a benne heverő többtonnás kupacot. Teljesen kimerültek, míg lelökdösték a platóról, be a helyére, de sikerült. Már csak a betemetése volt hátra, így nekiláttak. Csendben lapátoltak, de az öreg hallotta, ahogy társa suttog, mintha a gödörhöz beszélne:
"Azt mondják, az elefánt nem felejt. Hát, akkor itt van neked egy jótanács, amit megjegyezhetnél: A mogyoró nem játék. A mogyoró a mókusé."

Megígértem, hogy megírom, hát itt van. Kéretik nem komolyan venni.

Címkék: ,

1584 megtekintés
3 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2012-03-06 12:52:410+#3Örülök, hogy megírtad, kedves kis sztori smiley Írhatnál többet.
(Az arrébb két bé)
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Audrey[offline]

Audrey

2012-03-06 11:39:140+#2Az elejét nagyon komolyan vettem, gondoltam egy izgalmas krimibe csöppentem,a végén azért jót mosolyogtam smiley
Nekem tetszik ez a történet.
A művészet szárnyakat adjon, ne bilincseket

Manó[offline]

Manó

2012-03-06 10:47:260+#1Nagyon jó smiley
kár hogy nem lehet szavazni rá
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1865 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]