: Ciceró

Sziasztok! Fél év után ismét eszembe jutott a jelszavam, na meg végre valahára szereztem magamnak egy gépet, úgyhogy rendszeresebben fogok feltölteni!

Ez egy pár hónappal ezelőtti rajz egy ismerősöm cicájáról. A referenciaképet én szerkesztettem össze különböző képekből, ami sajnos látszik is mivel a macs kicsit "kivágott" hatást kelt.
Bocs hogy nincs szépen levágva, általában az instagramra rakok fel képeket (ahol a háttér népszerűbb) valamint túl nagy a papír a szkenneléshez.

Remélem ennek ellenére élvezhető a rajz!

Caran D'Ache Luminance színes ceruzával készült Strathmore Bristol Smooth A3-as papírra

[ nem találom, sorry ]
Címkék: , , ,

580 megtekintés
4 szavazat
9 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Sipy[offline]

Sipy

2020-05-17 16:24:350+#9Nagyon szép rajz szerintem is. A zongora és a kotta régies hatásának,
anyagának érzékeltetése tetszik a leginkább, de az egész rajz igazán kiváló alkotás. smiley +

Konst[offline]

Konst

2020-05-14 07:56:510+#8Válasz a #6 kommentreNagyon szépen köszönöm! Jó sok idő volt, kb 15 - 20 óra körül!

Konst[offline]

Konst

2020-05-14 07:55:550+#7Válasz a #5 kommentreNa, már is sokkal jobb! Legközelebb meglesz smiley

Lyndil[offline]

Lyndil

2020-05-03 11:05:030+#6Nagyon szép lett, egy ilyen aprólékos színes kép elkészítéséhez biztos nagyon sok színes ceruza kell. Mennyi idő volt mire elkészült? smiley

vorosritty[offline]

vorosritty

2020-05-02 12:52:570+#5Válasz a #4 kommentreHa van olyan appod, amiben tudsz külön rétegen rajzolni és annak átlátszóságát állítani, akkor te magad tudsz kísérletezgetni a szükséges árnyékokkal. Ehhez kell értelmezni a formákat és a lehetséges mélységeket. Persze csak abban az esetben, ha nincs túl nagy különbség a két kép megvilágítása között, hiszen akkor csak magadat szívatod.
Gyorsan próbáltam neked valami hasonlót csinálni, ha nem haragszol. A zongora billentyűinél nagyon jól és határozottan látszik az árnyékokból a fény iránya, ezt jelöltem piros nyíllal. Ezt figyelembe véve sötétítettem a cicán, illetve mögötte, hogy látszódjon a vetett árnyéka ugyanúgy, mint a kottának.
https://drive.google.com/…
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Konst[offline]

Konst

2020-05-02 11:24:140+#4Válasz a #3 kommentreKöszi szépen a kommentet smiley Igen, kéne keresnem egy photoshop-szerű appot a mobilra. Képszerkesztőm van, de azzal nem igazán lehet a megvílágítást állítgatni.

Thubakabra[online]

Thubakabra

2020-05-02 11:09:570+#3Na, örülök, hogy újra köztünk vagy, és hogy újra rendszerességgel fogsz feltölteni! smiley

Szerintem ügyes alkotás, első blikkre nem tűnt fel az, hogy különböző képek összevágásáról van szó. Amúgy amit Rita írt, a fények különbözősége teszi azt, hogy elüt kicsit a háttértől. Én ilyenkor segítem magam annyira, hogy a referenciát photoshopban megigazítom, kikísérletezem a megfelelő fényeket és hasonlókat.

Amúgy szép, részletes munka, nagyon ügyes vagy! smiley

Ment a pont!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Konst[offline]

Konst

2020-05-02 11:05:470+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm szépen! Őszíntén szólva, rajzolás közben észre se vettem a baloldali megvílágítást smiley Mostanában igyekszem jobban odafigyelni az ilyesmi részletekre ha több képet használok referenciának!

vorosritty[offline]

vorosritty

2020-05-01 20:42:370+#1Nagyon szépek az árnyalatok és az átmenetek és jó sok részlet is van benne. Látszik, hogy nem kevés munkaóra van benne.
A zongora billentyűi és a cica arca tetszik a legjobban.
Az általad is említett "kivágott" hatás valóban elég erős. Ezt elsősorban a cica nyaka hátulján megjelenő éles fénycsík adja, illetve az, hogy eltérő fényviszonyban van a zongorás környezet és a macsek. (a billentyűknél igen határozott árnyék jelenik meg, tehát egy erős fényforrás világítja meg balról, de ez a cicán nem jelenik meg)
Én várom, hogy hozz még nekünk rajzokat! smiley
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]