: Anna

Eszközök: grafit ceruza
Méret: A3
Modell: a húgom Anna smiley

A húgom kérte, hogy rajzoljam le és külön megkért rá, hogy a pattanásait is rajzoljam be, mert azok az ő sajátjai.

Modell után rajzoltam, szegénynek sokszor kellett szünetet tartani mert van egy kisebb gerincferdülése.

Címkék: , ,

1159 megtekintés
7 szavazat
12 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-10-01 20:47:540+#12Válasz a #11 kommentreKöszi, pedig ezer éve nem rajzoltam modell után. smiley

Sipy[offline]

Sipy

2019-09-30 17:25:170+#11Nagyon jól sikerült modell portré!
Nagyon szép, letisztult stílus! Kiváló rajz! smiley +

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-09-17 16:23:590+#10Válasz a #5 kommentreKöszi, megszenvedtem vele, mert a hajának állása is változott vagy 6-szor smiley

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-09-17 16:22:500+#9Válasz a #4 kommentreÖrülök, hogy tetszenek a műveim. Hátha neked is ihletet adnak. smiley Köszönöm a jó kívánságokat smiley

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-09-17 16:20:350+#8Válasz a #3 kommentreA modell utáni rajz tényleg nem könnyű, de nem azért mert 3D-ben előtted ül, hanem mert izeg-mozog. Erről eszembe jutott egy sztori amit a bátyám mesélt, mert ő is grafikusnak tanult. Tesómék rajzolták a félakt modell 30-as nőt és a nő állandóan vakaródzott meg meg tett egy mozdulatot és már is nem ugyan úgy ült a széken mint ahogy lerajzolták, pl.: megcserélte a két lábát ültében. Ekkor csak úgy szakadtak a papírok mindenkinél. smiley

Tehát érdemes megkérni valakit, hogy üljön le és maradjon nyugton egy darabig, persze néha kell szünet is. smiley

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-09-17 16:11:290+#7Válasz a #2 kommentreHát igen Anna ezt kérte, mert hát a pattanásai hozzá tartoznak, nagyon pattanásos az arca. Hasonlóságunk pedig, hogy egyforma az orrunk, és a szemünk is hasonlít. smiley Csak én a képemen oldalról vagyok smiley Ő még fiatal, csak 19 éves.

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-09-17 16:09:210+#6Válasz a #1 kommentreKöszi smiley Hát igen, ebből tényleg sokat lehet tanulni, ha valaki hajlandó nyugton ülni smiley mert a húgom sokszor felállt. A vizsga feladatom is anno félalakos portré rajz volt amire 3 órát kaptunk, ez a kép sajnos nincs nálam, mert ott kellett hagyni a suliban. Azóta úgy látom, hogy sokat fejlődtem ebben is.

A szemet igen először berajzoltam teljesen és csak a kidolgozás közben jött rá a haj. Amikor tanultam akkor mondta a mester, hogy az emberek arca valójában nem szimmetrikus ezért sose lesz ugyanolyan mind a két oldal.

emberke[offline]

emberke

2019-09-17 11:50:580+#5Nagyon jó kis kép lett. A hajnak a kialakítása nagyon tetszik, és ahogy a feketéket elhelyezted a képen.

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2019-09-17 08:52:310+#4Szia! Mivel nincs kellő tapasztalatom, ezért a hozzászólásom inkább szubjektív lesz mint szakmai. Ennek az az oka, hogy más műfajban alkotok (főként). Mióta itt látom az alkotásaid, próbáltam keresni a szavakat, hogy célzottabban tudjak hozzászólást írni, próbáltam megismerni a rajzaid és azt vettem észre, hogy feltöltési sorrendben a második és jelen rajzod az ami legjobban elnyerte a tetszésemet. Most már tudom, hogy nem csak a téma miatt, hanem a megrajzolásuk miatt is. Nem tudom nevén nevezni, de a hatásuk nem csak átjön, hanem le is nyűgöznek. Pedig az anime stílust ismerem ugyan, de számomra jobbára közömbös. Kívánom, hogy sokáig elkísérjenek, az alkotás és öröme! smiley
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

gepardus[offline]

gepardus

2019-09-17 07:07:260+#3Bár a modell utáni rajzolást sokkal nehezebbnek tartják, de szerintem nem minden esetben az. Vagyis nyilván az arányok megtartása "mérése", a modell állandó mozgása, sokszor a környezet is zavaró lehet. Az is kérdés mennyit szeretnénk visszaadni, mi is kerül a papírra, vászonra.
Viszont egy képről való rajzolásnál úgy kell gondolkodnunk, mintha "3D-ből" rajzolnánk, vagyis át kell váltanunk a képet mintha egy modell lenne. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a referencia képet és annak "tulajdonságait" rajzoljuk illetve fessük meg. Szerintem ezért lehet olykor, nehezebb egy képről a portré rajzolás.

A portré rajzodról annyit, hogy elég kifejező lett, érdekes ahogyan használod az eszközt. + smiley
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

zsoolt[offline]

zsoolt

2019-09-17 00:39:570+#2Miniatűr képedhez néztem próbáltam hasonlítani, látok e testvéri jegyeket. Azért ez érdekes olyat már sokszor hallottam, h nem kérem a szeplőimet. Élő modellről rajzolásnak tényleg sok buktatója van.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-09-16 22:01:190+#1Az élő modellről való rajzolás nem egyszerű! smiley Elég kihívásos, de sokat lehet belőle tanulni.
Tetszik, hogy itt is megvan a már kialakult tiszta, világos stílusod, nem rontott rajta a tény, hogy élő modellről rajzoltál. Ami igazán megfog, az a haj megfogalmazása, ahogy körbeöleli a vállait. Nem tudom, hogy berajzoltad-e a szemet, mielőtt hajat rajzoltál-e rá, mert nekem úgy tűnik, mintha nem lenne szimmetrikus a tekintete.
Összességébe véve szuper alkotás lett, ment a pont! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]