: Nyuszilány

Kép mérete: A4
Eszközök: Színes ceruza, ceruza
Ihlet: csak úgy eszembe jutott ez a félszellem


Címkék: ,

603 megtekintés
0 szavazat
7 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-09-01 10:57:540+#7Jah, az anatómia az a nem reál esetén is fontos lehet! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-09-01 08:41:151+#6Válasz a #5 kommentreIgen, de ha nem is akarok annyira realisztikus lenni azért anatómiailag szeretnék azért hűbb lenni. smiley

emberke[offline]

emberke

2019-08-31 13:23:270+#5Nekem tetszik a képed úgy ahogy van. A vállával lehet tényleg van gond. De utóbbi képednél írtad, hogy te nem feltétlenül akarsz realisztikusan rajzolni. Azért ha komolyabban akarsz foglalkozni a rajzolással, akkor előbb vagy utóbb az elméletet, az anatómiát is meg kell tanulni. És talán utána annak torzításával kitalálsz egy új figurát.

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-08-31 12:41:520+#4Válasz a #3 kommentreNem baj, akkor gyakorlok sokat smiley Köszi a tanácsot smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-08-31 12:30:120+#3Válasz a #2 kommentreHát, a bepózolást mindenképp ajánlom! smiley Vagy egy másik, amit előnyösnek találok, az a DesignDoll
Be tudsz rajta pózolni egy bábut, amit fel tudsz használni referenciának. Nem teljesen korrekt anatómiailag, de az alapformához ad néhány ötletet.

Sajnos, a pózok begyakorlása mindig aktív gyakorlást igényel. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-08-30 22:22:280+#2Válasz a #1 kommentreKöszi, örülök, hogy elmondtad a véleményed. smiley Magamtól nem jöttem rá mi a fura a képen smiley Nem baj, hogy bele rajzoltál, így már látom a hibát smiley Nagyon szeretnék ilyen anime karaktereket jól megrajzolni.

Az ilyen rajzokat nehéz elsajátítani és először az arckifejezésekkel kezdődnek. De örülök, hogy átjött neked az, hogy csábítóan akar nézni.
Sok animét nézek, így elvileg lenne honnan tanulni, de úgy tűnik ez nem elég. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-08-30 22:11:560+#1Na, ez egy olyan rajzod, amire többször visszatértem már, mert mindig érzékelek valami furcsaságot, ami kizökkent.
Valahogy merevnek érzem a pózt, kellett egy kicsit a tükör előtt pózolnom, mire rájöttem, mit érzek furcsának: a kar és váll részt.

Amikor bizonytalan vagyok egy pózt illetően, akkor bepózolom magam, és megnézem, hogy az adott részlet hogyan működik. Ennél a rajzodnál azt látom, hogy a kar nagyon kifelé csavarodik, ilyen pózba nem lehet tenni (főleg az alkar és felkar találkozásához berajzolt vonal indikálja ezt).
Nem tudom jól kifejezni magam, álljon itt egy gyors átfirkálás, pusztán magyarázatképpen.
kép:https://www.mediafire.com…
Utólag is elnézést, amiért belerajzoltam. smiley

Másrészt pedig van egy alap merevség a pózban, amitől nem érzem csábítónak a karaktert. Hát, ez egy olyan dolog, amit nagyon sok krokizással, póz skicceléssel lehet elsajátítani. Talán alapból a kontraposzt erősítése jót tenne neki, hogy legyen egy játékos görbület a felsőtestben. Vagy a fej biccentése oldalra is jól nézhet ki.
Úgy tapasztaltam, hogyha a vertikális és horizontális vonalaktól eltérünk a póz esetében, akkor valami lazább, természetesebb gesztust kapunk vissza.

Írtad, hogy kevés időd van rá, de ha fejleszteni szeretnéd magad, akkor a pózok skiccelésére muszáj lesz időt áldozni, mert azt nagyon nehéz csak úgy. Mármint, ha az anatómia olyan dolog, ami kelleni fog a tervezett rajzokhoz. smiley

Amit én nagyon hasznosnak találtam, az egy Udemy kurzus: https://www.udemy.com/fig…
Nekem nagyon sokat segített abban, hogy kifejező pózokat tudjak rajzolni (igaz, még nem tudtam befejezni én sem, de olyan 30%-nál tartva is sokat sajátítottam el).

Amúgy tetszik maga az ötlet, és az arckifejezés nagyon csábító lett. smiley Csak néhány apróság az, ami elválaszt a tökéletestől ezen kép esetében.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]