: Képregényem 01.

Ez az kép a képregényem első oldala. Azért készült, mert szeretnék több képregényt is készíteni, és ez az első próbálkozásom. Célom a sebesség szerelmeseinek is készíteni egy izgalmas képregényt, amit szívesen és izgalommal tudnak olvasni. A rajzoláshoz Wacom Intuos M kelléket használtam.

Címkék: , , ,

692 megtekintés
0 szavazat
2 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

mazahor[offline]

mazahor

2019-05-13 19:03:210+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm szépen az észrevételeid és tanácsaid.
Igen próbálom ezt a képregényt realisztikusnak rajzolni, de nem minden téren. Van amit direkt kevésbé realisztikusnak rajzolok meg. Úgy próbálom rajzolni, hogy a leglényegesebb legyen realisztikus, hogy jobban megmaradjon az ember figyelmében, a mellékes dolgok pedig kevésbé. A több időhöz visszatérve nagyon sok időt magábafoglalt megrajzolni az első oldalat (mivel még tanulom a Wacom Intuos M eszközöm). Most fogom feltölteni a második oldalat, ami ugyanúgy kb. 2 hónapig tartott megrajzolás szempontjából. Igyekszem minél jobb művet alkotni.
- A betűtípust megpróbálom változtatni, és egy jobbat találni ez helyett.
- A színek területén is dolgozom, hogy ne úgy látszódjon csak 1 színt használok.
- Több képregény után is néztem és álltalában mindenhol CAPSLOCK, vagyis nagy betűtípussal vannak írva a szövegek, ezért döntöttem én is ennek használata mellett. (nem ordítás szempontja miatt)
- A linearton is dolgozom, és nem használom minden oldalon csak a kocka elválasztási lehetőséget. A képregény ceruzával papírra megvan már rajzolva. Most dolgozom az elektronikus formába való átvitelt és a színezésen.
További észrevételeid is szívesen fogadom/olvasom, így legalább egyre szebb és szebb műveket fogok tudni alkotni.
Bátran írj a következő oldalamra is (mivel az már kész van, ezért sem a betűtípuson, sem a színek, sem máson már nem tudok változtatni) smiley
,,Mindig is hittem abban, hogy sohasem szabad feladni és harcolni kell, még ha csak egy kis esély is van.´´

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-05-13 10:13:090+#1Nagyon érdekes ötlet ebben a témában képregényt alkotni! smiley Mindenképp hiánypótló dolog.
Habár a képregény stílus általában gyorsaságot igényel, érdemes odafigyelni a formákra, színekre egyaránt. Bár most nézem, hogy realisztikusnak szántad. Szerintem a realisztikusság nem feltétlenül jó, mert ahhoz több időt kellene tölteni a képregénnyel, és itt érzem is, hogy az nem volt meg.
Írok pár dolgot, csak úgy ötletként, hogy mire érdemes figyelni! smiley
- betűtípus: érdemes a témához igazodó betűtípust választani. Szerintem egy sans serif, modernebb betűtípus jobban illene a képregényedhez, kisebb betűmérettel, és nem caps lock-kal (ezt az ordibálást a bevezetőben nehéz olvasni). A talpas betű nem illik a témádhoz. Legfeljebb egy ókorban játszódó képregényhez tudnám elképzelni. De valószínűleg a szín is segít ebben az érzetben.
- színek: én megpróbálnék a tő fekete helyett inkább egy sötétebb színnel árnyalni. Több dinamikát ad a képhez, de ha megtartod a feketét sem lehet rossz. Akkor viszont érdemes a erőteljes kontrasztokkal játszani.
Érdemes figyelembe venni azt is, hogy egy tárgy nem csak egy színből áll. Adj plusz színeket is hozzá. A rikító színeket csak keveset használj, ez a piros és kék szemolvasztóan erős.
- vonalak: szerintem a lineart képregények esetén egy fontos dolog, itt azonban nem nagyon látszódik. Lehet persze anélkül is, de így megfosztod egy nagyon fontos stíluseszköztől a képregényed. Próbaképp csinálj egy szép lineartot a képregényedhez, szerintem nagyon sokat dobna rajta! Valószínűleg az élek remegésén is javítana.

Illetve nézz pár képregényt abban a stílusban, amit megcéloztál. Mentsd le őket, és tanulmányozd őket. Hogyan kezelik a színeket? A vonalakat? Milyen furcsaságot tesznek a képek összeállításába? Mi alapján választják ki a betűtípusokat? Ezeket alaposan gondold át, és próbáld alkalmazni az ő ötleteiket.
Igen, az övéket! smiley Ha ez nem a 4000. képregényed, akkor elég kicsi az esély, hogy saját stílus van. Annak kialakításához érdemes megtanulni, hogy milyen eszközök vannak raktáron, ez pedig mások stílusjegyeinek a felhasználásával fog csiszolódni. Ez nem jelenti azt, hogy másolj valamit le 100%-ban, de alkalmazni néhány dolgot hasznos lesz. Aztán majd hozzáadod a saját dolgaidat, és egy idő után nagyon szuper lesz.

Neked is ajánlom a kommentelést másokhoz, hogy a hozzászólások egy adok-kapok dolog legyen! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1865 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]