: Grafit próbálkozás

A4. Második grafit rajzom, Tudom, hogy nem tökéletes, de most egyenlőre itt tartok.

[ http://www.thepinsta.com/… ]
Címkék: , , , ,

704 megtekintés
3 szavazat
4 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Miyuko[offline]

Miyuko

2018-05-22 13:13:180+#4Válasz a #2 kommentreKöszönöm szépen! Kicsit rosszul fejeztem ki magam smiley tudom, hogy nincs tökéletes rajz, csak arra akartam utalni, hogy észrevettem benne a hibákat, igaz, hogy utólag, de az is jobb mintha egyáltalán nem venném észre. Így legalább remélhetőleg legközelebb nem fogom elkövetni pont ugyanezeket, legalábbis nem ilyen mértékben. Örülök, hogy a tónusozás tetszik, számomra ez a legkedvesebb része a rajzolásnak, még így színek nélkül is, azért is nem bírok itt leállni. smiley Vannak vázlat rajzaim is,tudom, hogy nagyon fontosak, sőt... csak nem töltöttem fel ide. Igyekszem majd még több időt tölteni a vázlatozással.

Miyuko[offline]

Miyuko

2018-05-22 13:06:280+#3Válasz a #1 kommentreKöszönöm szépen! Örülök, hogy így látod, mert azzal, hogy most elhagytam a színeket pont az volt a célom, hogy a többi dologra jobban figyeljek. Egészen biztosan lesznek még grafit rajzaim mostanában, mert én is érzem, hogy számomra most ez hasznos.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-05-22 10:33:170+#2Szerintem nem létezik tökéletes rajz! smiley De egyébként jó vágányon vagy, jó kilépni a komfortzónából néha kicsit, mert sok újat tud mutatni. Vannak elcsúszások, amit szerintem te is látsz, ha tudod, hogy "nem tökéletes", szóval ezeket most nem írnám le. Mindenesetre jó az, ha sok ilyet gyakorolsz, és egyre jobban tendálsz majd a tökéletes felé.

Próbálj meg amúgy tükrözést használni: vagy úgy, hogy fogsz egy tükröt és megnézed a portrét tükrözve is vagy lefotózod és tükrözöd a képet horizontálisan. Egyszerű technika, de elképesztően jól megmutatja, hol vannak az elcsúszások.
Ezt még érdemes a felvázolás állapotában csinálni, mert egyszerűbb a javítás.

Illetve próbálhatsz segédvonalakat is használni. Sokszor én mindenféle hülyeséget méregetek ceruzával, hogy biztosan jó helyen van-e a valami, amit épp rajzolok vagy hogy jó-e a szög viszonyításkor.

De a leglényegesebb az, hogy a vázlatolós részbe kell belefeccölni sok időt. Én rengeteget tötyörészem vele, amikor fotóreálról van szó, hogy biztosan minden a helyén legyen, de megéri, mert ha az nem okés, akkor az egész kép fura lesz eredményként, akármennyire is polírozom a tónusokat és textúrákat.

Egyébként a tónusozásod tetszik, szerintem egyre finomabb az is, ami szintén jó egy fotóreál esetében. Mondjuk ha csak tanulmányt szeretnél készíteni, hogy jobb légy a fejből rajzolt alkotásoknál, akkor ennyire nem kell végigvinni a tónusozást.

Na, de jó úton vagy, csak így tovább! smiley

+1
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-05-21 19:44:270+#1Az eddigi képeid alapján a sok-sok színt érzed magadénak, de ez a grafit rajzot igazán megérte elkészítened. smiley Én úgy látom, hogy sokkal jobban koncentráltál arra, hogy a helyén legyenek a dolgok, az arc arányára. Nem tudom hogy érzed, de ha most még nem is, később biztos érezni fogod az ezzel a képpel szerzett tapasztalataidat. Így tovább, még több ilyet!
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]