: Portré gyakorlás



[ http://www.goostyles.com/… ]
Címkék: , , ,

1023 megtekintés
1 szavazat
3 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

vorosritty[offline]

vorosritty

2017-03-15 13:02:310+#3Válasz a #2 kommentreNem kell fotórealisztikusságban gondolkodni, nem is arra akartam célozni. Hanem, hogy ha pl. a linkelt fotót akarod lerajzolni, akkor a nagyobb alap egységeket tartsd szem előtt (leginkább az arc tengelyei).
Például nézd meg ezt a képet: kép:https://s-media-cache-ak0…
Nem fotórealisztkus, megközelítőleg sem. Mégis a helyén vannak az irányok. Direkt olyasmi képet kerestem, amin hasonló szögben van az arc, mint az általad linkelt fotón a kislánynak.
[Kérlek használd a "válasz" gombot, hogy értesítést kaphassak a válaszodról!]
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Miyuko[offline]

Miyuko

2017-03-15 07:04:340+#2Köszönöm szépen a hozzászólásodat! A meglátásod teljesen helyén való, én is tudom, hogy így van. Sajnos soha nem ment a fotorealisztikus rajzolás, nem is ebben az irányban szeretnék rajzolni, viszont tudom, hogy gyakorlásként kell ilyesmiket is csinálni.
A tanácsodat mindenképpen megfogadom! smiley

vorosritty[offline]

vorosritty

2017-03-14 08:43:271+#1A cím alapján ugyanazt a képet akartad vissza adni. Ez színeiben meg is van, de anatómiailag sajnos nem korrekt.
Nem tudom pontosan mi lenne a cél, úgyhogy csak felsorolnám azokat a dolgokat, amik nagyon szemet szúrtak, ha olyan szemmel nézem, hogy a linkelt fotót másolnád le.
Mielőtt megnéztem volna a címet és a referenciát, az óriási szemek tűntek fel. A fotón a kislánynak tényleg hangsúlyosak a szemei, de a rajzodon inkább játékbaba érzetét kelti a felnagyított szempár.
Miután megnéztem a referencia fotót, a második legfeltűnőbb különbség az volt, hogy míg a te rajzodon teljesen szemből van az arc, addig a fotón majdnem félprofilból. Ezt a jelenséget magamon is megtapasztaltam már és kiküszöbölni úgy lehet, hogy sokat krokizunk/vázlatolunk mindenféle test/fej tartást. Nem is kell ezeket a gyakorlásokat teljesen kidolgozni, hanem csak a lényeges pontokat, tengelyeket a helyükre tenni. (suliban élő modellről ez kb úgy nézett ki, hogy a modell 5-10 percenként pár fokkal elfordította a helyzetét, így ugyanazon arcot gyors egymásutánokban vázoltuk föl több szemszögből) Valami ilyesmi
A harmadik szembetűnő dolog a fej nyújtása volt. Ezzel a "torzítással" sokkal idősebbnek látszik az alany, mint a fotón. Ezt a témát is az előző pontban leírtak szerint lehet kiküszöbölni/gyakorolni.
Ha nem ilyen irányba akartál menni a portré gyakorlással, akkor elnézést a hosszú írásért.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]