: PREDATOR

egy régi nem túl jól sikerült kísérlet

Címkék:

2009 megtekintés
7 szavazat
32 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

egonov[offline]

egonov

2014-12-25 20:19:503+#32Válasz a #27 kommentre-Iron Man: senki sem várta el hogy sok pénzt, drága anyagokat pazaroljon el Ádám (bár itt megjegyezném, hogy nem kevés pénzbe kerülnek a festészet alapanyagai sem!) Biztosan igényel odafigyelést az összeállítása ezeknek a maszkoknak, nem vonom kétségbe, de ettől függetlenül amikor egy tömbből kell kifaragni ezt a maszkot vagy egy előre elkészített szabásminta alapján, akkor azért azt ne vegyük egy kalap alá (szerintem.) Íme egy példa: http://www.kockart.hu/gal…


Nekem tökre bejönne ez az egész, ha simán a papírmaszkokat kipingálná, akár egy Hello Kitty-s predátort is tudnék imádni, hiszen az már egy kifordítása a témának. smiley
És még egy érv: oké, ez a pepakura ez iyen, rendben, elfogadom. De ez egy ART-oldal....legalább egy picit legyen ART-abb pepakura. Csak ebbe az irányba probáltuk mozdítani a magunk módján smiley Békesség smiley

egonov[offline]

egonov

2014-12-25 20:10:520+#31Válasz a #19 kommentreNos én ennyi energiát valószínűleg nem fogok belefektetni ebbe a vitába, egészen rövid választ szeretnék adni.
-Gábor: nem bántottál meg, a választ Bögre remekül összegezte helyettem, szerintem abban minden benne van.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-25 15:14:160+#30Válasz a #29 kommentreNa, ezt a választ vártam! Ezt Ádám is megírhatta volna már 25 kommenttel korábban. Nem kell védeni, nevében írni, ennyit kellett volna csak válaszolni. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Iron Man[offline]

Iron Man

2014-12-25 15:09:580+#29Válasz a #28 kommentrea szétnyuttott nyomorékkal nem rád céloztam hanem általánosságban mondtam, a kérdésedre pedig "nem, nincs minek, ha ez igy is jó"!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-25 14:57:150+#28Válasz a #27 kommentreÉrtem, hogy mit írsz. smiley nem kérdőjeleztük meg, hogy nehéz-e összeragasztani, elhiszem, hogy nem könnyű.
A kérdés az volt, hogy nincs-e kedve modellt maga felbontani. Felvetés. Érdeklődés. Nem parancs. Nem követelmény. Értem, hogy a kinyomtatott modell lényege az, hogy össze legyen ragasztva. A kérdés itt az, hogy nincs-e kedve maga megalkotni a tervet a modellhez. Érdeklődés. Nem parancs. Nem annak függvényében, hogy különben semmi értelme a ragasztásnak. Érdkelődtem, hogy nem akar-e ezen túllépni. Nem sértésként. Nem lenézésként. Hanem szimpla érdeklődésként. Mert ezt emberként meg lehet csinálni. És az a kérdés, ha már van tapasztalata a papírmodell összeragasztásában, akkor ebben az esetben van-e kedve egyszer maga megalkotni a modellhez a tervet. Érdeklődtem.


Tényleg csak arra kérlek mindenkit, hogy olvassa el alaposan, mire próbálunk itt célozni egymásnak....
Én pl. nem mondtam azt, hogy semmirevaló nyomorék, mert meg van nyújtva. Az van ott, hogy jól néz ki. Ne színezzük túl már a lényeget...
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Iron Man[offline]

Iron Man

2014-12-25 14:39:080+#27Látom, sok ember sok vélemény, én Pappert 14 éve ismerem, és annyit füznék hozzá az amit ő csinál meg van a magacélja és értéke, mivel ezek modellek, itt a cél az hogy minél tökéletesebben legyen összerakva és minél jobban hasonlitson az eredetire nem pedig az, hogy valami egyedi dolgot csináljon. Az el mondanám, hogy én láttam az évek folyamán ahogy dolgozott velük, amikor 100-150 darab apró kis cetliből egyenként ragaszgatta össze mindegyiknek szám a szélén, volt olyan maszk ami 2-3 vagy 4 nap volt mire minden tökéletesen a helyére került, hihetetlen türelem és kézügyesség kell ehez is. Ha csak a életnagyságú vasember pácélt nézzük vagy bármit. A formákról pedig annyit, hogy nagyon nehéz jó fájlokat találni, sokan hiszik azt hogy tudnak ilyen modellt csinálni és amikor össze van épitve pedig egy el nyult semmire való nyomorék. A másik dolog hogy ezek befejezése hihetetlen kölcség, ugyanis ezeket üvegszállal gyantával bekenni lecsiszolni festeni stb. ezeknek csak az anyag több 10 ezer forint, és amig átlag bérből "élünk" nem olyan egyszerü erre pénzt áldozni, a kisérlet pedig ennél egy anyag felvitele volt pl. csak ez épenséggel nem egyértelmű mindenkinek mert ha jobban meg nézitek nem papir a teljes felület. Ennyit szeretetem volna hozzá szólni, mert szerintem nehézségben majd nem olyan egy ilyen maszkot tökéletesen meg épiteni mint mondjuk valamit ugy lefesteni, rajzolni, faragni mint az eredeti.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-25 14:10:350+#26Válasz a #24 kommentrePróbáltam érzékeltetni, hogy csak illusztráció gyanánt írtam azt, hogy lenéző vagy, mely szerint sok komment állítható be annak, mint ahogy az enyém is be lett állítva annak. Sajnálom, hogy ez így nem ment át, egyébiránt én értelek téged és a motivációdat is. Szóval: >>>nem gondoltam komolyan<<<, példát statuáltam belőle. Alaposabb indok kell arra, hogy valakit lenézőnek tituláljak valójában. smiley
Ebben a kommentedből csak annyit nem tudtam megérteni, hol voltam sértő és bántó. Finomabban válaszoltam, mint a személyeskedésed után természetes lett volna. Szóval ezt egyáltalán nem érzem igaznak, hogy ez lettem volna, ne láss bele kérlek ilyeneket. Különben te sokkal sértőbbnek számítanál (SZÁMÍTALNÁL, EGY HIPOTÉZISBEN, NEM AZT JELENTI, HOGY AZ VAGY) ebben a kérdésben az előző kommentedben. smiley Szóval legyünk már egy kicsit igazságosabbak, figyelve saját magunkat is. Én tudom magamról, hogy írásban nyers a modorom, és olykor sértőnek érződik az érzékenyebbek számára, de nem áll szándékomban annak lenni. smiley Legközelebb az olyan jellegű személyeskedést, amit korábbi kommentedben írtál levélben írd meg, kérlek. Ahogy korábban írtam is, hogy kéne.

Kellemes ünnepeket!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-12-25 13:51:440+#25Válasz a #23 kommentreTökéletesen egyet értek veled, mint ahogy egonovhoz is. Írtam is a kommentemben, hogy örülnék, ha paper ezekbe az alkotasokba beletenne kicsit magát, hogy őt is lássuk, ne csak a munkáját és szorgalmat. Pont ezért írtam, hogy valahogy tegye egyedivé, fesse le a saját szája, íze szerint és akkor nem csak egy tucat műve, maszkja, sisakja lesz, hanem egyedi alkotasa. Úgyhogy mint írtam is teljes mértékben egyet értek veled.

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-12-25 13:40:520+#24Válasz a #22 kommentreEzt azért ide írom, mert van benne olyan is ami egonovhoz kapcsólodik és szeretném, ha látná, azt írtad lenezo voltam veled és egoval szemben is...NEM NEM VOLTAM AZ EGYIKOTOKKEL SZEMBEN SEM. Ám lehet nincs is értelme ennek,úgyhogy nem is folytatom. Én úgy érzem te nem értesz meg engem te úgy érzed én nem értelek meg téged.

Lehet egyszer egy következő kockart találkozón osszefutunk és minden hepi lesz, megertjuk egymást, a személyes kontakt sokat tud segíteni, bár az is igaz, hogy rontani is.

Egy valamit viszont szeretnék, hogy tudj és értsd is meg, távol álljon tőllem, hogy lenézzelek, nem is tudom hogy gondolhatod ezt. Amulattal, csodálattal és jó értelemben vett irigyseggel tekintek rád, te is azon személyek közé tartozol itt, akiknek a munkássága ösztönöz és inspirál, akiknek a tudásának egy részét szeretném egyszer magaménak tudni. Kiemelkedő muveid vannak, mondhatom,hogy fotó minőségben rajzolsz. Talán csak a megnyílvánulási stílusod az, ami nem tetszik nekem. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy lenezo, vagy rossz ember lennék, mint ahogy te sem.

Még két dolgot szeretnék kiemelni és tényleg befejeztem. 1 Egonov: imádom a műveit, minden egyes alkotasaban benne van ő saját maga, van stílusa, olyan igazi Egonov stílus. Már rég megjegyeztem, hogy ő az egyik favoritom itt. Továbbá bár nem ismerem személyesen, csak az itteni megnyílvánulásaiból,mégis szimpatikusnak tartom, egy szerény, alázatos és intelligens pasinak gondolom, akinek még a stílusa is bejön, úgyhogy eszem ágában sem volt, sem megbantani, sem pedig lenézni. A legnagyobb tisztelettel reagáltam az ő eszmefuttatására.

2. Nem akarom magam felmarasztalni, abszolút nincs is mire. Ez megint sértő és bántó, bár gondolom nem ez volt a célod, mint ahogy nekem sem.

Igen elnézést kértél tőlem és én is azt teszem most, nem azért, amiket írtam, hanem azért, ha akaratomon kívül megbantottalak.

Részemről zárom ezt a vitát, vagy tényleg nem is tudom minek nevezzem ezt. Nem az a fajta ember vagyok, aki keresi és kívánja a konfliktusokat, mondjuk az is igaz, hogy nem bújok ki előlük, de szeretem a nyugit és remélem rendeződik a kettőnk "viszonya", vagy "iszonyat". smiley smiley

Természetesen a vége egy poén volt, hátha oldható egy kicsit a feszültség. Nem szeretnélek bántani és megbantani. Főleg nem így a szeretet ünnepén,május elsején smiley

Kívánok kellemes ünnepeket neked.

Bögre[offline]

Bögre

2014-12-25 13:19:422+#23Válasz a #20 kommentreMeglátásom szerint az alapvető probléma, ami itt félreértésre adott okot az, hogy másképpen néztünk Paper Master keze munkájára.

Az idejét és az energiáját, amit bele ölt ezekbe a papírból készült modellekbe nem szeretném véletlen sem lealacsonyítani, vagy értékteleníteni. Ez egy hobbija, szereti ezzel tölteni az idejét, biztos ügyesnek is számít ezen a területen, ezzel számomra nincs semmi probléma, és nem is szeretném ezt megkérdőjelezni. Ez a sok komment nem is azért született, mert mi e fenti állításokkal vitába szállnánk.

Amiért ez elkezdődött az maga az oldal célja, és témája. Ez egy művészeti oldal és közösség. Célja, hogy az alkotókat, akik kreatívan alkotnak bármilyen területen összehozza, megoszhassuk egymással saját kreativitásunk szülötteit, és ezek alatt véleményeinket, meglátásainkat kifejtsük, megvitassuk.

Paper Master lehet időt és energiát fektetett abba, hogy ezeket összerakja, de - meglátásunk szerint - a kreatív alkotás nem az ő munkája volt. Említette egy korábbi hozzászólásában(6. : "tényleg nem akarok kötözködni de ez pepakura ezen nincs mit javítani ez ilyen amilyen, csak ki kell nyomtatni és megépíteni" ). A Te példádnál maradva, az autó születése. Van, aki megálmodja, hogy nézzen ki, van egy folyamat, ahol az igényekből és ötletekből, majd a technikai lehetőségekből végül a tervezőcsapat létrehozza a jármű terveit. Ők azok, akik létrehozták a művet. Ezután a tervrajzok alapján emberek, gépek összerakják, de ők csak az instrukciókat követik. Most gondold el, a gyári munkás lefotózza az autót, mely elkészült, mint az ő műve. Igen, ő állította össze, de nem az ő víziója van benne. Ellenben, ha egy festő mintát fest rá, akkor a a minta az ő érdeme már. A kocsi továbbra sem, de a minta igen.

Ezzel jutottunk el oda, hogy nem Paper Master munkáját (a szerelő teljesítményét) kérdőjelezzük meg, hanem a végeredményben lévő embert. Ami nem Őt fogja tükrözni, hanem azt, aki a modellt megalkotta. Amikor az úton elmegy melletted egy Lamborghini Countach akkor nem "Józsi" fog eszedbe jutni, hogy "igen, ezt a Józsi készítette a gyárban", hanem Marcello Gandini, aki a formatervét megalkotta. Józsi nélkül nem ölt testet, de ő csak materializálta Marcello Gandini művét.

Mivel az oldal elve az, hogy szigorúan a saját műveinket mutassuk be, ezért születtek a korábbi megjegyzések. Lehet, hogy az ötlet/ihlet nem saját, ezzel semmi gond nincs. De az ide feltöltött alkotásban legyen benne szervesen maga a művész keze. Thubakabra lehet, hogy használ referenciát egy képhez, de a kész képen felismerem, hogy ez az ő műve. Látom benne a kézjegyét, a szignója nélkül is. Lehet, hogy az én fotómat egy korábban látott tájkép ihlette, de végül, amit ide feltöltök az már az én kezem munkája. Sorolhatnám még a többi, itt jelenlévő alkotót is, de szerintem már érted, mire gondolok.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-25 12:39:530+#22Válasz a #20 kommentreGábor, nagy része annak, amit írtál, nem ide való. Ne személyeskedj, kérlek. Levélben mindezt megírhattad volna. smiley Én nem foglak becsmérelni nyíltan, mert ennél több vagyok. Elnézést, ha ez lenézésnek hat, nem annak szánom.

Magyarázkodni nem fogok hosszan. Nem tudom, én vagyok-e lenéző vagy csak nehéz a másik oldalról látni a dolgokat. Könnyű annak látni és annak láttatni, amikor az ember interneten kommentel. Simán állíthatnám azt, hogy ez a kommented 100%-ig lenéző volt irányomban, a másik pedig Egonov irányában, de ne menjünk most ebbe a játékba bele. Bennem van alázat a munkám iránt, tudom azt, hogy lehet még fejlődni és mindössze erre az érzésre kérdeztem rá, hogy a másikban is benne van-e ez. Itt nyilván benne van az egészben némi ellenszenv már, akármit is írok, valószínűleg fordítva fogod látni. Pl. azt már meg sem próbáltad említeni, hogy a múltkoriért is elnézést kértem. smiley Mindegy, néha másképp akarunk látni dolgokat, hogy magunkat felmagasztaljuk, ebbe sokunk beleesik.
Ádám kommentjeiben viszont egyre nyilvánvalóbban jelent meg ez a lenézés, amit már az internet miatti ignorálás burkában sem tudtam nem észrevenni. Segített a gif is ennek megértésében (tényleg, neki miért nem írsz ennek kapcsán? smiley ). Erre reagáltam ezzel, és máris én lettem a lenéző, "olyan embert próbáltál lenézni". Jó, hát megpróbáltam védeni magam abban, mert valaki erősen lekezelt, és akkor nem a másik a lenéző, mert ezzel nyitott, hanem én. Nem foglak most sem becsmérelni ezzel kapcsolatosan, nem szokásom.
Nem magyarázom el még egyszer, hogy mire próbáltam utalni. Kiemelném ezt a mondatomat: " Biztosan nekiállnék modellezni és felbontani magam egy idő után ezeket a formákat." <<-- ez egy fontos mondat, hogy valójában miből indult el a dolog.

Kérlek, következőleg, ha személyeskedni szeretnél, levélben írd meg, különben kimoderállak. Nem azért, mert konkrétan engem becsméreltél (ha ez annyira zavarna, már most ki lennél moderálva, szóval nem a magam "védelme érdekében" smiley , hanem szabályzatunk kimondja, hogy személyeskedni nem szabad. Erre való a levél. Csábító megmondani a másiknak nyíltan, de levélben sokkal helytállóbb.

Szerény személyem nevében megjegyezném, hogy jobb hobbi is van annál, hogy keresd, mikor írok valami olyat, amibe bele lehet kötni. De belemehetünk egy ilyen játékba, és megírhatjuk egymásnak >>>levélben<<< ezeket a kötekedéseket. Csak részemről hosszabb levelek születnének.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-12-25 10:59:450+#21Elnézést kérek a hosszú komment miatt. Az alábbi két hozzaszolasom igazából egy komment lenne, csak sajnos egyben nem fért be a komment. Remélem nem bantottam meg senkit. Csak leirtam a véleményem, ami nem is biztos, hogy túlsàgosan mérvadó lenne, mert nagyon nem értek a modellezéshez és alapból a rajzolasban is, illetve amit probalgatok, abban is igazán kezdő vagyok még.

Nah mindentől függetlenül, kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-12-25 10:55:180+#20Válasz a #17 kommentreElőször is, boldog karácsonyt mindenkinek.
Másodszor jogom szerintem nincs sok, hogy beleszoljak, valamint nem is szeretnék fogadatlan prókàtor lenni. Ám, mégis szeretnék egy kicsit kiàllni paper mellett.

Thub, minden tiszteletem a tiéd, irigylem és csodálom a műveidet és a munkassagod. Nem tudom pontosan mióta alkotsz, mennyi idő alatt jutottál el idáig, de abban biztos vagyok, hogy rengeteg munka, türelem és kitartás árán jutottál el erre a rendkívül magas szintre, mint amit jelenleg kepviselsz.
Most jön a fekete leves. Nem akarlak megbantani, messze nem az a célom. Nekem van veled kapcsolatban egy megérzésem, ami nem biztos, hogy helyt álló, mivel nem ismerjük egymást személyesen és innen a virtuàl életből nehéz valakit kiismerni.
Amit most fogok írni nem igazán fog javítani a mi "kapcsolatunkon", jelenlegi helyzetünkön, sőt, lehet több ember szemében szálka leszek egy kicsit, aki vakon "követ" téged. Viszont én egy nyílt és őszinte ember vagyok, így élem az életem a való világban is és nem szeretném itt sem máshogy tenni.
Milyen a mi "kapcsolatuk"? Nem tudom miért, de érzem, tudom, hogy valamiért szálka vagyok a szemedben, nemhogy rokonszenvet nem tudtam kivàltani belőled, de épp az ellenkezőjét érzem, bár lehet az sincs, egyszerűen csak elvagy mellettem. Emlékszel, egyszer volt itt egy beszélgetésünk, az egyik képem alatt egy kisebb vita, vagy nem is tudom, hogy minek nevezzem. Akkor én elmondtam neked, hogy megbantva és megsertve érzem magam. Azt mondtad rólam, hogy én elszaltam magamtól és úgy érzem túl nőttem rajtatok. Erre te azt reagaltad,hogy nem akartál megbantani, csak lehet nem megfelelő a netes modorod. Itt is ezt érzem. Azt írtad papernek, hogy "egy olyan embert próbáltál lenézni"....az alábbi vitatok, beszélgetéseket alapján én épp azt érzem, hogy talán te vagy, voltál az, aki lenéző volt a másikkal szemben. Ne haragudj meg, én úgy érzem, hogy kicsit elszállt veled a ló, megjegyzem van is mire, de nem biztos, hogy ennek így kéne történnie.

Én igazat adok neked is és a többieknek is, valamint még megtisztelo is lehet paper számára az, hogy te, vagy a többiek többet várnak tőle.

Ám abban, amiben indult a vitatok, abban nincs igazad szerintem. Laikusként mondom ezt, mert még életemben nem modelleztem soha. Ám itt abból indult a vita, hogy te megjegyezted, hogy nem rossz ez a maszk, csak kicsit el lett nyujtva. Erre paper megjegyezte, hogy nincs elnyujtva, mert ez így lett legyartva és ő csak osszerakta, megépítette a modellt.

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-12-25 10:54:320+#19Válasz a #18 kommentreEgonov ezt most neked is írom, úgy hogy téged is tisztellek és a te műveidet is imádom, valamint te még emellett számomra valamiért tök szimpatikus is vagy. Szóval tökéletesen igazad van abban, hogy lehet ugyanaz az előre legyartott, darabokból osszerekott modell más és más, mert festhetsz rá kígyót, bogarat, madarat, kengurut, bármit, vagy alapból más színűre feted. Ám a forma ugyan az marad.

Egy kocsit pl, igazi kocsit, nem modellt, van aki megtervez és vannak munkások, akik osszerakjak. Bár inkább már gépek, de ez lenyegtelen. Szóval aki megtervezi nyilván ő a tervező, ő ért és nyilván értenie is kell a tervezeshez, modellezeshez. Ám aki osszerakja, annak nem kell értenie a tervezeshez, a modellezeshez.
Szóval, lehet más, kifesthetné, bele vihetné valahogy az egyeniseget paper, de az maga a modell kulsosege lenne, a festese, stb. a formája az olyan lenne, mint amilyennek lennie kell, mint amilyennek megterveztek.

Paper nem tervező, ő egy műkedvelő, egy hobbi modellező, aki szerintem örömet látja a hobbijaban és szereti csinálni és szereti megosztani ezt mással. Megha nem is egyedi amit alkot, én akkor is értékelem a munkát amit bele öl egy egy ilyen kis maszkba, mert én tudom magamról, hogy nem lennék képes ra.

Igen, akár ő maga is tovább lehetne, akár ő maga is tervezhetne, de szerintem azt igen csak sokáig kell tanulni, vagyis legalábbis gondolom továbbá nyilván olyan feltételek kellenek hozzá, ami nem biztos, hogy papernek megvannak. Pl jó minőségű pc, programok stb. Ami lehet, hogy sok embernek alap, de nem mindenkinek. Nekem Pl olyan asztali gépem van, hogy csoda, ha a kockart bejon rajta, ennyi ez van, jobbra sajna nincs pénz.

Lehet ezzel paper is így van, nem tudhatom. Szóval a lényeg paper hobbi modellező és nem tervező, nem modell tervező. Én is örülnék, ha kicsit látnám az egyeniseget a medellein, de azt Pl én úgy képzelnem el, hogy mondjuk a saját izlesenek megfelelően koriti, mondjuk festi le a medelleit, mit te is írtál ego. Ám a formán o maga nem tud változtatni, mindaddig, amíg nem lesz tervező.

Nah remélem érthető voltam és azt is remélem nem bantottam meg senkit, leginkább nem thubot. Nem állt szandekomban. Csak mint írtam ami a szívemen az a szamon. Elnézést kérek mindenkitől a hosszú hozzaszolasom miatt, de ebben talán egy kicsit az én csalodottsagom és erthetettlensegem is benne van.

Ui.: paper, csak így tovabb, ha örömöd leled benne folytasd, ám azt a tanácsot megfogadnam amit fentebb írtak és én is írtam, kicsit vidd bele az egyeniseged. Próbáld meg kifesteni mondjuk valamely maszkod és mutasd meg nekünk, alakítsd a te szád íze szerint és akkor az nem csak egy maszk lesz, hanem a te maszkod és akkor nem csak a munkát és a kitartást értékeljük és látjuk majd benne, hanem téged is.

egonov[offline]

egonov

2014-12-23 23:07:500+#18Nem akartam beleszólni, de megérint.
Sajnos mindaddig képtelen vagyok pozitívan értékelni bármit, amiben nincs benne szervesen maga az Alkotó.
Vártam sokáig, hogy esetleg Paper Master beleteszi a saját elképzeléseit ezekbe az előre legyártott cuccokba
Aszittem lefesti pédájul.
Amire hivatkozol: "a modellezés ilyen" az nem állja meg a helyét. A makettek is különböznek abban, hogy az Ftizennégyest cápának vagy darázsnak ábrázolják. Azt hiszem ennyi elég lenne.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-23 22:42:320+#17Válasz a #15 kommentreHa már így utalsz rá, írd meg bátran. Várom a leveledet. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

gepardus[offline]

gepardus

2014-12-23 22:39:560+#16Nincs itt semmi nyúzás! smiley
Egyszerűen az volt a kérdés ,hogy az alkotó nem akarná egy kicsit átdolgozni, rárakni, úgymond belerakni magából ezekbe a sablonokba valami pluszt, ami csak az ő modelljében lenne?
Vagy esetleg olyat készíteni papírból, amit maga tervez meg, és maga is készít el. Szóval, hogy ezek a megkötések, nem korlátozták-e be a alkotási vágyat?
Szimplán egy kérdés volt, érdeklődés Thub részéről,ami szerintem többünket is érdekel. smiley
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-12-23 20:47:220+#15Úgy látom kicsit eldúrvúltak a dolgok. Meg van a véleményem, de úgy gondolom inkább megtartom magamnak, minek is vagjam magam alatt a fát? De ne nyúzzaàtok már egymást.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-23 16:33:460+#14Válasz a #13 kommentreAhhoz képest, hogy én vagyok az értetlen, én legalább tudom, hogy a 3D nem programozás, hanem modellezés. Meg nem "megprogramozás".
Egyébként minderről úgy beszélsz, mintha valami nagyon nehéz dolog lenni. Modellezni 3D-ben még én is tudok. Szóval egy olyan embert próbáltál lenézni, aki még jobb rálátással is rendelkezik abban, amit csinálsz.
Egyébként nem tudom, mire ez a sértődött hangnem, csak mert valaki megkérdezi, nem szeretnéd-e ezt továbbfejleszteni, a képességet, hogy újat csinálj (NEM A MÁR KÉSZ KINYOMTATOTTBÓL, HANEM A MODELLBŐL, AMI A SZÁMÍTÓGÉPBEN VAN). Ez nem sértésként, kötekedésként lett felvetve, hanem kíváncsiságból, és mert először úgy láttam, hogy többre lennél képes. Szóval nem kellett volna ezt a stílus bevetned, mert itt nem ez a szokás, és egyébként sem illik így viselkedni úgy általában.
De lényegében is, ez hobbinak tökéletes. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Paper Master[offline]

Paper Master

2014-12-23 16:14:120+#13Válasz a #11 kommentrenem én vagyok éretlen te vagy értetlen
a pepakura olyan mint a puzzle nincs mit javítani rajta lesz amilyen lesz
és igen vakon követem a formát hogy azt kapjam amit akarok
és igen kreativitás sincs benne ez fanoknak van hogy legyen Predator maszkja vagy Master Chief sisakja.

ami meg a 3d modelleket illeti bocs hogy nem tudok 3d programozni
a pepakurások összefognak valaki szeretne egy sisakot ami nincs akkor valaki megprogramozza neki. pl: az egyik legnagyobb file gyártó egy bizonyos Zombiegrimm nevet használó egyén

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-23 13:31:040+#12Végül is mindegy, gondoltam megkérdezem. smiley Ha ennyire meghaladja a képességeidet, hogy alkoss magadtól ilyet (mert ezeket egyébként emberek fejtik így ki, akármennyire is nehéz elképzelni), akkor folytasd a ragasztást. Csak elkövettem azt a hibát, hogy többet néztem ki belőled a letöltögetős minta használatánál, szóval értem, hogy miért értetlenkedsz és küldöd ezt a gifet.
kép:http://mentalfloss.com/si…
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-23 12:49:410+#11Válasz a #10 kommentreIgen, pont ilyen értetlen vagy. smiley Örülök, hogy beismered.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Paper Master[offline]

Paper Master

2014-12-23 12:47:530+#10Válasz a #9 kommentrekép:http://i26.tinypic.com/2q…
kép:https://31.media.tumblr.c…
kép:http://25.media.tumblr.co…

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-23 11:15:260+#9Válasz a #8 kommentreSzerinted ezek a modell tervek a semmiből születnek, a papírmodell istenség táplálja fel a netre? smiley Nem azt mondom, hogy a repülőből legyen tank, hanem apró átalakításokat javallottam, hogy láttál ilyen más értelmet bele? smiley Wow.
Van egy modell, amit egy másik program lebont egy kinyomtatható "tervre". Szóval te csak annyit csinálsz, hogy letöltöd valakinek a tervét, kinyomtatod és összeragasztod, mint egy jó kisiskolás. Arra céloztam, hogy azt a modellt te is megszerkesztheted, az átszerkesztett modellt te is felbonthatod. Ez így érthető? smiley
Nem értem, hogy lenne a modellezés lényege az, hogy vakon követsz egy tervet, amit nem is te csináltál. Ha tényleg ez lenne a lényege, akkor elég sivár lenne a lehetőség. Ugyanis pont olyan emberek csinálják az ilyen terveket, mint te, csak kicsit több elszántsággal. Szóval nem magyarázz be nekem ilyen hülyeséget, hogy ez lenne a lényeg, amit te csinálsz. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Paper Master[offline]

Paper Master

2014-12-23 11:03:410+#8Válasz a #7 kommentreez a modellezés lényege smiley nem lehet egy modell repülőből tankot építeni
a forma az forma nem tudod felbontani smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-22 10:28:273+#7Válasz a #6 kommentreJah, akkor nuku kreativitás? És ezt nem érzed bekorlátozó tényezőnek? Nem kötözködésből, csak kérdezem. Biztosan nekiállnék modellezni és felbontani magam egy idő után ezeket a formákat.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Paper Master[offline]

Paper Master

2014-12-22 08:12:550+#6Válasz a #5 kommentretényleg nem akarok kötözködni de ez pepakura ezen nincs mit javítani ez ilyen amilyen, csak ki kell nyomtatni és megépíteni

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-21 10:07:220+#5Válasz a #3 kommentreHát, azért lehetne benned egy javító szellem. smiley Én meg csak kritikát írtam! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Paper Master[offline]

Paper Master

2014-12-20 19:28:550+#4Válasz a #2 kommentrepapírból van, rajtalévő kenés meg tapétaragasztó és bécsifehér keverék kisérlet

ez egy régi darab ma már jobban is meg tom építeni
csinálhatok egyet neked vagy adok linket és te is megprobálhatod
így néz ki a dolog :
kép:http://i.imgur.com/ykO05.…

Paper Master[offline]

Paper Master

2014-12-20 19:24:430+#3Válasz a #1 kommentrenem nyúlt az csak úgy láccik
amugy csak ugyanazt tudom mondani - nem én terveztem én csak megépítem

OnlyPaper[offline]

OnlyPaper

2014-12-20 18:00:520+#2Szerintem jo az otlet ..ilyet enis akarnek .. mibol keszult?

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-20 15:01:590+#1Kicsit nyúltabb lett a maszk, de szerintem kísérletnek tökéletes. Nagyon jól néz ki!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]