: sakk-matt



Címkék: , , ,

1029 megtekintés
4 szavazat
12 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Rafinda[offline]

Rafinda

2013-12-12 13:39:190+#12http://www.google.hu/imgr… asszem ez a kép volt az a borítón

Rafinda[offline]

Rafinda

2013-12-12 13:03:200+#11gatget: örülök ha hasonlít John Lennonra, mert ez ő akarna lenni. smiley de a kép a fejemben született meg így nincs referenciám, bár JOhn Lennont nagyon sokszor látni ilyen fotókon. Asszem nekünk is volt egy LP-nk mikor ezt csináltam aminek a borítóján így volt rajta. Talán azt néztem, már nem tudom. Köszi, hogy tetszik.
priandi: ez remek, mert sokszor érzem azt hogy nem kéne ugrálnom a technikák és a stílusok között, de akkor ez csak kísérletezés, vagyis legális:-) és önismereti tréning:-) köszi a véleményedet.

priandi[offline]

priandi

2013-12-12 09:32:130+#10Válasz a #8 kommentreÉppen a keresgélős korszakban jó kipróbálni mindent. smiley Természetesen ez a design vs. művészet egyértelműen egyéni megítélés. Mint ahogy az is, hogy egyáltalán mi számít művészinek. Ezért is emeltem ki, hogy ez csak az én nézetem és írtam azt is, hogy nekem is készültek és biztosan készülni is fognak olyan képek, amik spontán jönnek. smiley Dehogy neheztelek! Sőt! Örülök, hogy továbbgondoltad! smiley Egyébként meg nem biztos, hogy belemagyarázás. Nagyon érdekes lehet önelemzés céljából is kicsit bocongatni egy spontán képet. Olyan dolgokat is megtudhatsz magadról, ami esetleg előtte nem tudatosult. smiley

Gatget[offline]

Gatget

2013-12-11 22:44:310+#9Nekem tetszik, szeretem a szürreális dolgokat, az archoz volt referenciád ? Mert engem nagyon emlékeztet John Lennonra smiley
A mesterséges inteligencia nem elenfele a természetes hülyeségnek !

Rafinda[offline]

Rafinda

2013-12-11 19:50:010+#8Nekem még kialakult stílusom sincsen, puhatolózom a saját világomban. Ezért is jók az ilyen beszélgetések. Például említed, hogy design, vagy művészet. Hát ez nagyon fogós kérdés. Mert például Vasarely akkor design, vagy művészet. Loutrec a plakátjaival, vagy akár csak az ARC alkotásai design elemek vagy műalkotások? Imádok az ilyeneken filozofálni. A tanácsot mindig köszönöm, én csak szeretem a nekem mondottakat tovább gondolni. Remélem ezért nem neheztelsz. Bár mér rég nem az én rajzomról van szó, de talán ez olyasmi érzés lehetett, mint neked a buborékos képednél. Csak úgy. DE persze magyarázatom is lehetne hozzá. Például haragudtam valakire, aki imádta John Lennont és azt éreztem, hogy én vagyok király a táblán és legyőzöm. Saját magam önbizalma nőtt a készítése közben, egy előttem álló csatához. De ez meg belemagyarázás lenne talán? Igazából nem is gondoltam végig amig fel nem hívtad rá a figyelmemet. Úgy tűnik a látszólag semmi értelme képek mögött is van értelem. És látod igazad van: "ami információt jelent az alkotónak, nem feltétlen információ a nézőnek... vagy fordítva.. ".

priandi[offline]

priandi

2013-12-11 19:36:330+#7Válasz a #6 kommentreNekem sincs bajom a spontán képekkel, viszont engem személy szerint jobban megfognak azok, aminek van mögöttes tartalma és erre én is törekszem. Az ok pedig egyszerű: ha nincs mondanivaló, akkor design alkotás marad és nem művészi. De megint hangsúlyoznám itt is, hogy ez csak az én szemszögem! Mindamellett pedig sokkal több meló van egy átgondolt kép mögött. Természetesen időnként nekem is nagyon jól esik és pihentetően hat egy spontán kép készítése és nagyon mutatósak is tudnak lenni. Így nem gondolom, hogy baj van velük. Ezt csak általánosan szántam tanácsnak a jövőben, de szíved joga, hogy elfogadod vagy sem. Az absztrakt pedig egy más kategória, de elméletileg ott is van mindennek jelentősége. Jelen alkotásodnál pedig sok értelme nem lenne, ha tanácsokat adnék, hiszen azt csak te tudhatod, hogy mlyen érzelmek között jelent meg a fejedben. Mennyi információ legyen egy képben? Ez valóban érdekes és komplikált dolog. Főként azért is, mert ami információt jelent az alkotónak, nem feltétlen információ a nézőnek... vagy fordítva.. smiley

Rafinda[offline]

Rafinda

2013-12-11 19:11:020+#6Mit értesz az alatt, hogy átgondolni? Nekem semmi bajom a spontán dolgokkal. Viszont ha most ezen a képen elkezdeném törni a fejemet hát, tartok tőle hogy nem tartalmasabb lenne, hanem inkább kusza. Talán nem mindig fontos, hogy legyen mögöttes tartalom. Néha elég csak egy érzés, vagy csak hogy jól néz ki, megragad. Én legalábbis így gondolkodom. Végül is ott van az absztrakt műfaj is, amiben nem sok tartalom van ha úgy vesszük smiley Én amatőr vagyok csak a szórakoztatásom végett rajzolok. De nagyon érdekelne a véleményed arról, hogy átgondolás után mi lehetne ebből. Mi hiányzik? Önmagában a "mennyire legyen tele információval egy kép", mint téma szerintem nagyon érdekes. Köszönöm :-)

priandi[offline]

priandi

2013-12-11 18:25:200+#5Válasz a #4 kommentreAz jó dolog, ha ilyenek vannak a fejedben és hogy meg is tudod valósítani! smiley Viszont szerintem érdemes ilyenkor kicsit át is gondolni, sokkal tartalmasabbá válik egy spontán képnél. smiley

Rafinda[offline]

Rafinda

2013-12-11 18:18:320+#4a vicc az hogy én sem értem, egyszerűen ott volt a fejemben és muszáj volt megcsinálni. köszönöm :-)

priandi[offline]

priandi

2013-12-11 18:16:280+#3Azt nem mondom, hogy értem rajta mindennek az értelmét, de tetszik, hogy formabontó. smiley

Rafinda[offline]

Rafinda

2013-12-11 15:19:240+#2köszi:-)

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-12-11 09:44:450+#1Nagyon érdekes ötlet! Nekem tetszik, elborult. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    2 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]