: Hullám tanulmány

D&R Simply+Marabu akril 20x30-as Adria kasírozott vásznon.

Első akril festményem :-) Meg hullámot is most festettem először egyébként. A referenciát útmutatónak használtam csak, nem akartam lemásolni.
Lehet, hogy hülye kérdéseim lesznek, de 8-10 éve már temperával sem festettem, csak akvarellel smiley Szóval azt vettem észre, hogy időnként az ecsettel sikerült a már lekent részeken is foltokban visszaszedni az első réteg festéket, amikor színátmenetet akartam csinálni. Nem éreztem olyan túl erősnek a nyomást az ecsettel, de azon gondolkodtam, talán ez lehetett a gond, hogy még finomabban kellett volna? A másik, hogy mennyire érdemes lakkal lekenni a végén? Illetve érdemes-e beruházni akril higítóra? Köszi smiley


[ https://pixabay.com/hu/v%… ]
Címkék: , , ,

666 megtekintés
4 szavazat
4 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Sielu[offline]

Sielu

2019-03-04 20:28:060+#4Válasz a #3 kommentreKöszi szépen!
Időközben rájöttem, hogy a festék volt a ludas, a neten máshol is írták, hogy a festék, amit használok, visszaoldódik. Azt is kipróbáltam, hogy várok 24 órát, és még úgyis a vászonig vissza tudtam szedni.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-02-23 10:26:371+#3Sajnos, az akrilhoz én sem nagyon értek, szóval csak tippelek azzal, mikor azt mondom, hogy vagy nem száradt meg rendesen, amikor rámentél másodjára, vagy a vászon nem volt okés valamilyen szempontból. Elvileg az akrilnak nem szabadna feljönnie, amikor már megszáradt. Ezek csak tippek, amiket esetleg megpróbálhatsz a következőnél, én is valószínűleg ezt tenném. Érdemes akár egy külön felületen játszani ezzel, hogy ismerkedj a hatásokkal, mielőtt nekiállsz egy komolyabb festménynek.
Én úgy tudom, hogy az akril vízzel is hígítható, gondolom más hígítók más hatást fejtenek ki, szóval attól függ, mit akarsz elérni; lehet, hogy lassabban vagy gyorsabban szárad a hatásukra. Ez is egy tipp. smiley Érdemes utánaolvasni, hogy az egyes hígítók mit csinálnak, és aszerint dönteni, te mit éreznél kényelmesebbnek a festéshez.
A lakkozással kapcsolatosan arra tippelnék, hogy azzal tudod fényesebbé vagy mattosabbá tenni a festményt, gondolom ártani nem fog. Valószínűleg az időállóság miatt megérheti.

Maga a festmény egyébként szép lett! Szerintem is szép kékeket használtál, a részletek is jók, és a formavilág is. Igazán hűsítő alkotás. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Sielu[offline]

Sielu

2019-02-23 10:14:460+#2Válasz a #1 kommentreKöszi smiley Amikor kikevertem ezt a színt, beleszerettem smiley

vorosritty[offline]

vorosritty

2019-02-17 18:45:301+#1Szép hullám lett, s a referenciához képest a tied kicsit kékebb, ezt most nem érzem soknak, mert a kék igen sok árnyalata megjelenik, kiegyensúlyozza.
A kérdéseidre én sajnos nem tudok válaszolni, mert még csak nem is próbáltam még az akrilt.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1865 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]