: Vallomás

Egy másik ihletés. Lehet, hogy tele van hibákkal, de amikor leülök a teplom padba, és hallatom a lelkésyt, csak így tudok rajzolni. Néha ilyenek vagyunk, mint ez a bohóc: álarcot hordunk, de belül ordít a lelki szükség.
A4-es, 40 perc.

[ - ]
Címkék: ,

725 megtekintés
4 szavazat
11 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Steff[offline]

Steff

2018-12-08 14:54:530+#11Válasz a #9 kommentreIgen. az érzelmi töltet a lelkiállapotomtól függ. Nagyon köszönöm a kommentet smiley
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Steff[offline]

Steff

2018-12-08 14:53:310+#10Köszönöm az elismerésedet. Nagyon meghatározza a munkáimat a lelkiállapotom.
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Miyuko[offline]

Miyuko

2018-12-08 14:14:020+#9Nekem is nagyon tetszik! Ahogy Barnuska is mondta, minden ott van rajta ahol annak lennie kell. Hatalmas érzelmi töltet van benne. A kereszt szerintem is nagyon jó lett! +

egonov[offline]

egonov

2018-12-06 11:57:520+#8Ja, hogy ezt a művet konkrétan ott a helyszínen rajzolod meg a prédikáció alatt? Hm, elismerésem. Soha nem voltam képes nyilvános helyen alkotni. A kereszt kivitelezése nekem kifejezetten tetszik és a téma is.

Barnuska[offline]

Barnuska

2018-11-27 12:10:300+#7Olvasom, hogy megint belenyúltam... pedig megfogadtam, hogyha valamihez nem értek ( régen csináltam, vagy sosem ) , nem szólok inkább, az alkotás kiváltotta érzéseimet megtartom magamnak, mert teljesen félreviszem az alkotót, úgy jön le, mintha a szakmát nézném le, a mindig jobbra, színvonalasabbra, minőségre törekvés ellen írnék, pedig nem, inkább kettészakadok !
Steff, gyakorolj, törekedj a szebbre !

...és off leszek : ez mind mind kell...de nem értem, hogy hol van a határa a törekvésnek, hol lehet és szabad hátradőlve nézni egy egy munkát... de komoly, mindig hangsúlyozom, hogy tiszteletem a minőségi munkára törekvés előtt, de én meg ettől szomorodom el, a Steff munkái körüli feszülés miatt smiley Amott is említettem, a másik rajz kapcsán, hogy szétnézek az elmúlt évek munkái között a falakon, meg ahol épp helyük van, és azt érzem, h totál feleslegesen csináltam akármelyiket, mert kivétel nélkül nem elég minőségi, nem elég jó, nem eléggé felel meg a minek is ? Nem tudom minek is ... Hol a tér nincs meg, hol a forma nem jó, hol az anatómia, hol az egész...

Magamról nyafogok már megint, ez az én harcom, hogy nyomom tovább ezt az egészet, vagy hagyom a csudába... Nem, nem azért, mert a kritika szúrná a szemem bármikor is a munkáim kapcsán, mert a kritika kell, a segítség kell, sőt, volt, h én kértem azokat !!! De van amikor nem kell egyik sem, mert egyszerűen nem érdekel, hogy lehetett volna jobb, más..egy valamilyen nem lehetett volna : a lelkemből akkor éppen kiszakadó, emóció, bánat, öröm, piros, sárga, vagy éppen sok sok fekete... Azt akkor és ott senki a világon nem tudta volna jobbra megalkotni, mert bár legyen a szakmai tudása fényévekre az enyémtől, nem volt bennem ... és akkor az van, h megmutatjuk ezt a fajta érzés-alkotást, és kiderül róla, hogy bizony bizony csúszik benne minden... és akkor mit tegyünk vele ?

Sokat gondolkodtam ezen a rajzon... Ha Steff beleegyezne abba, hogy a rajzát - persze a referencia egy az egyben az ő rajza lenne - egy szebb kivitelezésben rajzolja meg valaki, bárki !

Ugyanezt, csak a kreatív ötletet szebb kivitelezésben...akár kihívás is lehetne,- hangsúlyozom csak akkor, ha az alkotótól kérhetek olyat, hogy a lelkének ihletét megengedje- más által is megrajzolni, tovább megyek, lefesteni, akármilyen technikával újra teremteni, nos akkor milyen alkotások születnének ?

Végtelenül kíváncsi lennék a munkákra !
Ilcsi

Steff[offline]

Steff

2018-11-27 05:15:390+#6Válasz a #4 kommentreKöszönöm drága barátom, remélem,h lesz még hasonló.
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Steff[offline]

Steff

2018-11-27 05:13:400+#5Válasz a #3 kommentreIgazad van Thub. Kellett volna még dolgozzak rajta. Az ilyen mélyről jövő rajzokkal az a gond, h hamar "akarnak" elkészülni. Tudod, az a 40 perc... és nem jó hazavinni őket félkész állapotban, bár most is "félig" van befejezve,mert akkor annak annyi. Mert elmúlik az ihletettség, s még ennyire sem készül el. Nem tudom, én így"érzek"... Köszönöm a bátorítást, s valahol örülök annak,h "felkavart" téged is, csak másképp fejezted ki magad smiley
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Sipy[offline]

Sipy

2018-11-26 22:44:220+#4Mihály, ez nagyon szívbemarkolóan kifejező rajz lett!
Még a könnyem is kicsordult, annyira megérintett.
Igen, én is úgy tapasztaltam, hogy az emberi szívben van egy űr,
amit sokan, sokféle módon próbálnak betölteni. Ahogyan én is tettem.
Én is próbáltam mindenféle utat, mikor kerestem, hogy mi, vagy ki tudná
ezt az űrt betölteni az én szívemben, az életemben, ami romokban volt.
Volt olyan út is, mely a békesség illúzióját kínálva vitt majdnem a halálba engem. És akkor hajolt le hozzám és mentett meg a Szeretetével, Kegyelmével az Úr Jézus Krisztus, mert egyedül az Élő Isten tudja betölteni ezt az űrt az ember szívében, aki feltétel nélkül Szereti az embert, és akivel élő kapcsolatra lettünk teremtve.
Így gondolom, így hiszem, ez a véleményem és a tapasztalatom.
Köszönöm, hogy láthatom ezt a nagyon értékes a rajzot! smiley +

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-11-26 21:22:300+#3Válasz a #2 kommentreA "mások" (pl én) azt érzi, hogy ez milyen állatságos lenne, ha csak egy kicsit is foglalkoznál a kivitelezés minőségével. smiley Vagy ezt vázlatnak használva nekiugranál a végsőnek. Inkább csak marad a mély sajnálat és szomorúság, hogy egy jó ötletet annyiban hagynak. Legalábbis a másik - én részemről.

Nem elvenni akarom a kedved, csak buzdítani a szebb kivitelezésre, kellenek a kreatív alkotások.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Steff[offline]

Steff

2018-11-26 19:58:510+#2Válasz a #1 kommentreBarnuska, nagyon köszönöm hozzászólásodat. Fogalmad sincs, mekkorát dobott a lendületemen, meg az önbizmamon. Bárcsak mások is éreznének hasonlót, mint te. Köszönöm. smiley
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Barnuska[offline]

Barnuska

2018-11-26 10:09:120+#1A legutóbbi rajzodhoz hasonlót tudnék írni megint... vállaljam ? Na, jól van, vállalom, igen, nekem ez így ahogy van üt, beszél, megfog, elgondoltat, az érzéseimet összekuszálja, csak nézem, és azt mondom : igen, valóban ordít a lelki szükség, ahogy írtad... és erről a képről ordít... szeretném egy történet mellé illusztrációnak, így ahogyan van, az alak póz, a behúzott nyak, az arc festéke, a kereszt perspektívája, hatalmassága, a tér árnyék-fény megoldása, a tónusok ütközése, és az a kalap és sétapálca lerakása oda a kép szélére, mert pont odavaló, de mégis nagyon kell...

Szeretnék még sok sok ilyen rajzot, amikor azt érzem, hogy az érzés, az ötlet a tiéd, és semmi másolás !

Pont már ment smiley
Ilcsi

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1865 tag online

    2 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]