: Ciri

Fuha, az elobb valami kaki kerult a palacsintara... smiley

Mobilrol vagyok es nem igazan akar ugy mukodni a dolog, ahogy kell.

Tehat:
Vannak nekem ilyen bakancslistas temaim, amiket mindenkepp szeretnek megrajzolni.

Ciri volt az egyik ilyen, szerintem ot huztam a legtovabb, tapasztalatlansagra hivatkozva.

Ketszer irtam ala, mert vhogy hajnal 2 fele fejezhettem be, szoval nem igazan voltam mar magamnal.

Amit sajnálattal vettem eszre mostanaban, hogy portreknal tobbre nincs turelmem.
Ezen mindenkepp valtoztatnom kell, mert sok egeszalakos van a "bakancslistamon". smiley

Viszont legalabb magam is eszrevettem a fejlodest, hogy haladhatok tovabb, igy fokuszalhatok mas jellegu hibakra a rajzolasok soran. smiley

(Remelem most a megfelelo fajlt tolti fel, mert az elobb is a Cirit pipaltam ki a mobilomon feltoltesre es vmi random meme-t rakott fel smiley )

Címkék: , , , , , ,

625 megtekintés
1 szavazat
5 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Syraliss[offline]

Syraliss

2018-08-16 07:15:060+#5Válasz a #4 kommentreKöszönöm szépen a tippeket! smiley (y)
A farkaskölyök

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-08-13 10:59:521+#4Válasz a #2 kommentreSzívesen! smiley

Hát, rajztanárok azt szokták mondani, hogy érdemes megtanulni minden szögből rajzolni, hogy ne legyen gond. Én ehhez sosem tartottam magam, de ilyenkor jól jöhet. Mondjuk alapból elforgatva rajzolni mindent nem éppen jó, mert beleszólhat az anatómiába, kompozícióba.

Ami jól jöhet ilyenkor, a tükrözés (asszem, párszor már említettem smiley ), mert azzal is tudsz néhány részletet kézreesősebbre tenni. Én hotkey-re tettem PS-ben, annyit használom.

A másik az, hogy ilyenkor érdemes utánaolvasni, mi okozhatja a hibát vagy annak, hogyan tudnád egyébként előhozni PS-ben a forgatást (R).
Másrészt meg fel kell keresni a Wacom-ot. Megeshet, hogy nem a táblával van a gond, hanem a programmal, az nem érzékeli az elforgatást. Az is lehet, hogy a PS-ben és a táblán nem egyformák a hotkey beállítások.
Nálam mindig van valami hiba a tábla/monitor és PS esetén, ezért elég sokszor nyaggatom az Adobe-t vagy a Wacom-ot, hogy most mi van. smiley Vagy olvasok egy csomót neten, mire megtalálom a választ. Szóval a buggal nem vagy egyedül. Asszem egy grafikusi foglalatosságú embernek azt is meg kell tanulnia, hogyan lője le ezeket a bugokat, különben csak szívás van. smiley

De egyébként, ahogy írtam, nagyon jó lett az alkotásod, várom a többit! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Kilókenyér[offline]

Kilókenyér

2018-08-07 16:47:290+#3Végre egy karakter akit felismerek! smiley A wow kimaradt az életemből, de a witcher 3 azért ott van a kedvenc játékaim közt. smiley

Syraliss[offline]

Syraliss

2018-08-06 12:33:420+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm a tippet és a kritikát, ééés tényleg! smiley

Van egy technikai részlet, amit mindig elhessegetek a fejemből, mert kifogásszagú, de újra és újra szöget üt a fejemben, amikor nem tudom elforgatni kézreeső irányba a rajzokat...

Ugyanis a (két)balkezem miatt papíron írni (!) is, és rajzolni is úgy szoktam (főleg akkor ha olyan apróbb részleten próbálok dolgozni, ami csuklót meg fura szöget igényel), hogy elforgatom, mert úgy precízebben vagy lendületesebben tudok dolgozni, írásnál pedig egyenesebben tudok írni.

A Wacom táblám elvileg tudja azt, hogy két ujjal elforgathatom a rajzot a nekem kényelmes irányokba, sőt gyakorlatilag tudta is egy ideig.
Aztán valamelyik későbbi driver frissítésnél, vagy fogalmam sincs minek a hatására, de képtelen erre, pedig a beállításoknál mindig be van kapcsolva ez a funkciója. Próbáltam régi drivert feltenni, windowban keresni a hibát, backup mentésből újraéleszteni,de ezt a funkciót már jóideje nem tudom visszaimádkozni.

Mindegy, rajzolni ettől még szerencsére tudok, de marhára tud hiányozni ez az elforgatás, és ez így volt Ciri orránál is, az Anduin portrénál is, és gyakorlatilag az összes többi újabb rajzomnál is.

Az tuti, hogy nem ez az egyetlen oka, hogy térben nem sikerült összehoznom az orrát, de én el tudom képzelni, hogy ha a szükséges részletnél sikerül kézreesőbbé tennem a vásznat a csuklómnak, lehet kevésbé feltűnőre sikerül ez a hiba :3
A farkaskölyök

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-08-06 10:42:321+#1Máig zavar az, hogy nem volt időm végigtolni a játékot. smiley De egyből felismertem persze a karaktert, a név elolvasása nélkül is! smiley

Szerintem a portrékészítésben már egyre jobb szinteket érsz el, és ezért csökken a kihívás, kezd kevésbé foglalkoztatni. Én a fotóreál rajzolással voltam így anno. Szerintem ha egész alakos témákra váltasz, az felfrissülés lesz, meg egy újabb kihívás, ami megint izgalmassá fogja tenni.
Vagy az is jó, ha a full kidolgozott képek helyett skiccelgetsz kicsit. Annyi kedvet általában össze lehet kaparni, hogy egy skicc portré menjen, és sokat fogsz vele tanulni is.

A jelen portrédon egyetlen dolgot vettem észre hibaként. Először azt hittem, hogy a szem nincs jó helyen, de rájöttem, hogy az orr kunkorodik fel túlságosan és megy balra, szóval más térben van, mint az arc többi része. Szóval az orr jobban alulról-oldalról látszódik, mint az arc maga. Amúgy apróság, mert csak úgy tudtam megállapítani ezt a "valami fura" dolgot, hogy magam elé tettem egy tükröt.
Kicsit a fület elhanyagoltad, amit meg tudok érteni, általában nekem sincs kedvem ahhoz a részhez. smiley

A színei nagyon tetszenek, visszaköszön a már jól ismert színvilágod ezen az alkotáson.

Csak így tovább! +1
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]