: Mushashi

Ezt még '85-ben rajzoltam le először, akkor szénnel, ez a 29 évvel későbbi grafittal készült változat. A képet akkor a Galaktikában találtam, azóta már tudom, hogy Noriyoshi Ohrai illusztrációja a legendás japán kardforgató és ronin, Miyamoto Musashiról kiadott könyvsorozathoz. Jövőre csinálok egy kerek évfordulós ünnepi kiadást smiley

[ http://www.filmonpaper.co… ]
Címkék: , ,

783 megtekintés
4 szavazat
7 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Szilvio[offline]

Szilvio

2014-11-23 14:14:270+#7Válasz a #6 kommentreSzerintem jól látod smiley Köszönöm!
Namaste

gepardus[offline]

gepardus

2014-11-23 12:32:470+#6 smiley Na most lehet, hogy én látom rosszul, de a referencia képen és a te rajzodon sem látom a jó rövidülést. Lehet hogy csak nekem tűnik fel, más problémát én nem látok. Nekem tetszik! smiley +1
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

emberke[offline]

emberke

2014-11-23 10:26:510+#5Válasz a #4 kommentreSzerintem bal oldalt nem hiányzik rész, mert a kép jobb oldala fele megy a tekintet. (a karakter a bal oldala fele néz)

Én sem vagyok biztos a dolgomban. De azért van a komment, hogy beszéljünk erről. Felelősség tudom másoknak a munkáiba beleszólni. Ez szóba is szokott kerülni, hogy más képeinél is írd le a véleményed. Ha rossz is, akkor is segítenek a többiek, és kijavítanak. Azzal is tanulsz. Mindenki tud olyat, amit a másik nem.

Szilvio[offline]

Szilvio

2014-11-23 09:56:390+#4Válasz a #2 kommentreNekem kompozíció szempontjából inkább balról hiányzik egy kis tér, de ezért vagyok itt, hogy más véleményeket is kapjak.
Ez a mostani, friss idei rajz, az előző az nincs itt feltöltve. A kard átmenet teljesen jogos, viszont annyit még hozzátennék az egészhez, hogy valójában az a minta, amit a Galaktikában találtam egy elég rossz minőségű valami volt, nem olyan részletes, mint az eredeti, ugyanilyen "vágott" karddal. Arról készült mindkét rajzom, most, hogy próbáltam refképet keresni hozzá, tegnap leltem rá erre, amit beillesztettem, illetve még másik jobb képekre. Meg is döbbentem, hogy milyen ég és föld a különbség a galaktikáshoz képest... Ezért is írtam, hogy jövőre esetleg újra, és akkor már az eredetiről. Ezek nem kifogások, hogy miért ilyen, amilyen, ahogy már írtam, tudom, hogy vannak benne hibák és ezért örülök, hogy itt lehetek, mert mások véleménye is érdekel, ami segíthet abban, hogy fejlődjek. Köszönöm smiley
Namaste

Szilvio[offline]

Szilvio

2014-11-23 09:33:130+#3Válasz a #1 kommentreIgen, érthető volt és mindig abban bízom, hogy mindenki más kevesebb hibát talál a rajzaimon, mint én smiley Dehogy sértettél meg, nem vagyok olyan, akit könnyen meg lehet. Örülök, hogy tetszik, nagyon köszönöm smiley
Namaste

emberke[offline]

emberke

2014-11-23 08:15:110+#2Bocs hogy megint ilyen kompozíciós dologgal jövök. smiley
A jobb kezében lévő kar "el van törve". Szerintem egy olyan átmenetet kellene rakni rá, mint az eredetinél volt, és/vagy felfele több teret kellett volna biztosítani. (pl. azzal, hogy lentebb rakod a lapon a karaktert.)
De ez egy régebbi munka. Nem tudom megítélni, hogy hogy is csinálnád most.

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-11-23 07:17:500+#1Gratulálok, szerintem ez egy nagyon nehéz rajz, számomra biztos az lenne, de te nagyon ügyesen megoldottad. Alapból közel áll hozzám a szamuráj mítosz, kultúra. Dobok egy óriási pöttyöt.
Ám ha valamibe mégiscsak bele kéne kötnöm, az talán a katana lenne. A markolaton nem igazán latni, hogy kicsit kifordítva van a kezében a kard, ennek ellenére a penge szerintem kicsit széles lett, nyilván azért, mert nem pont szemből az éle felől van rajzolva,így szerintem nincs tökéletes összhangban a markolattal a penge. Remélem érthető, hogy mit szerettem volna elmondani. Továbbá remélem nem sertettelek meg, nem bántó szándékkal írtam. Tényleg nagyon tetszik ez a műved is.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]