: Portré kihívás

Elkészültem ezzel a kihívás képpel is. Megint olyan eszközt próbáltam, amihez nem vagyok igazán hozzászokva, a szenet. Jók ezek a kihívások arra is hogy kicsit kilépjek a komfortzónámból, esetleg a megszokottól eltérő eszközöket próbáljak ki.

[ https://ll-stock.devianta… ]
Címkék: , , , ,

827 megtekintés
2 szavazat
4 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

tajtizsolt[offline]

tajtizsolt

2018-06-06 16:17:420+#4Válasz a #3 kommentreNem olyan nagy, csak A/4-es méretű. Érdekes ez a torzulás dolog, mert amikor a vázlatot készítettem, éreztem hogy nem az igazi, picit próbáltam javítani is közben, de a végére csak nem lett olyan mint szerettem volna.

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-06-06 15:15:120+#3Ez az arc rajtam is kifogott és megnyújtottam.
A szénhez mindig valami nagy méretet tudok elképzelni, ha jól emlékszem azt is tanácsoltak nekem anno. Mekkora a rajz mérete?
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

tajtizsolt[offline]

tajtizsolt

2018-05-28 18:38:510+#2Válasz a #1 kommentreTöbb féle szenet használtam a képhez, van egy pár amit innen-onnan kaptam ajándékba, meg 1-2 fajtát vettem már én is, csak nem nagyon koptattam. A sötétebb részekhez préselt szénrudat használtam, a finomabb tónusokhoz a természetesebb szenet, amin még látszik hogy valami szenesített növényi szár, az apróbb részletekhez pedig szénceruzát.
A nyomozós filmekhez hasonlítható pontossággal találtad ki, hogy miként volt a refkép és a rajzlap viszonya. smiley Akkor most már tudom hogy ez szokott a baj lenni ha monitorról próbálom nézni a referenciát. Van egy kis asztali állványom, lehet azzal is megpróbálhatnám, de úgy elég szokatlan rajzolni.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-05-26 09:16:060+#1Örülök, hogy motiválnak ezek a kihívások arra, hogy új eszközöket is kipróbálj! smiley A szén szerintem egy nagyon macerás eszköz, ahhoz képest egész jól sikerültek a tónusok. Széncerkát, szénrudat vagy egyebet használtál?
Az arc maga kicsit meg lett nyújtva. Úgy szoktál rajzolni, hogy a rajz és a fotóreferencia egy síkban van? Általában akkor látni ilyen nyújtást, amikor a papír fekszik, a referencia pedig rá merőlegesen van, és ilyenkor az agyunk automatikus "javít", hogy egyforma legyen a két kép. Ilyenkor lesz a nyújtás.
Amúgy ha Phootoshopban összenyomnám kicsit a képet, akkor azt látnám, hogy szépen minden a helyén van!

Csak így tovább! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]