: Galaxis

Gondoltam kipróbálom magamat ebben a témában is. smiley Elsődlegesen az volt a cél, hogy fali díszként jól nézzen ki.

kép:https://i.etsystatic.com/…


Nagyon hálás leszek, ha kapok kommentet. smiley

[ https://apod.nasa.gov/apo… ]
Címkék: , , ,

147 megtekintés
8 szavazat
14 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Zsuzs[offline]

Zsuzs

2019-03-14 17:30:200+#14Ez egy annyira csodás galaxis smiley Szerintem gyönyörűen sikerült Thub, főleg, hogy nem szoktál ilyen témában alkotni smiley A színeket irtó jól eltaláltad, a picit több lila még ad is egy pluszt. A főbb csillagokat is annyira jól kiemelted a vörösséggel, nem is hinné az ember mennyit dob rajta ha nem minden csillag kötelezően fehér - amilyen hibába én újra és újra beleesek smiley Egy apró kritikát engedj meg, a ködösség szerintem túl szabályos formákból áll, a kisebb-nagyobb félköríves, kerek "foltok"-ra gondolok. Elég nehéz egyébként azt a fajta szabályos káoszt visszaadni amit egy galaxis vagy akár csak egy felhőkomplexum produkál (személy szerint rengeteget küzdök velük smiley ). Persze egyáltalán nem kell mindennek realisztikusnak lennie, sőt smiley Nagyon örülök, hogy láttam tőled ilyen témában is alkotást és még egyszer, nagyon állat!! smiley

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2019-02-23 10:20:030+#13Válasz a #12 kommentreIgen, pontosan ez érdekelt amit leírtál. Nagyon köszönöm a választ, csak így tovább! smiley
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

Thubakabra[online]

Thubakabra

2019-02-23 09:54:350+#12Válasz a #11 kommentreÖrülök, hogy tetszik!
Öhm, hát minden képnek van valami kihívás része; a hogyanok, színek, technika kitalálása, néhánynál a nehéz póz vagy a részletgazdagság lehet kihívás. A rutin abban segít, hogy meglássam a kihívásokat, és több figyelmet szenteljek annak a résznek, valamint hogy átgondoljam előre, mit-hogyan érdemes csinálni; a színek összeállítása vagy a digitális vízfestés ilyetén használata például kicsit nagyobb kihívás volt.
Szerencsére, a nehézséget gyakran könnyíti az, hogy érdekel a kép témája, a megalkotási folyamata, itt is élvezhettem ezt az előnyt.
Nagyjából 3-4 óra volt a megfestése, szóval olyan átlagos.
Ha rutin-kihívás arányt nézem, a megrendelésre készült alkotások mindig nehezebbek, mert ott nem a saját, hanem valaki más szájíze szerint alkotok, azoknak az elvárásoknak kell megfelelni a sajátomén kívül (vagy olykor a sajátomat elnyomva).
Szóval konkrétan ez a kép könnyebb volt, mert ezt saját kedvem szerint alkottam, de volt benne kihívás a színeket, festést tekintve, valamint mert még ilyen témát csak nagyon ritkán festettem.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2019-02-23 02:14:110+#11Nekem tetszik, ha a rutin-kihívás arányt vesszük, érdekelne saját megítélés szerint mennyire volt nehéz vagy hosszú idő a kivitelezés? Már ha szabad kérdeznem ilyet. smiley
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

Thubakabra[online]

Thubakabra

2019-02-18 09:22:140+#10Válasz a #7 kommentreHaha, tényleg van benne ilyen batikolt hatás, köszi!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Thubakabra[online]

Thubakabra

2019-02-18 09:22:000+#9Válasz a #6 kommentreKöszi a levelet, és hogy tisztáztuk a dolgot. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Thubakabra[online]

Thubakabra

2019-02-18 09:21:440+#8Válasz a #5 kommentreNagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

vorosritty[offline]

vorosritty

2019-02-17 18:38:420+#7Érdekes lett, a téma pedig tőled kicsit szokatlan. Bár tudom, hogy űrös téma van a képen, stílusilag engem mégis inkább a batikolt textilre emlékeztet. Fali dísznek tökéletes.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

zsoolt[offline]

zsoolt

2019-02-17 07:04:260+#6Válasz a #4 kommentre"Mea culpa" az az egyetlen szavam mellyel túlságosan nagy negatív jelet helyeztem kicsiny kis írásom elé.

Paulus[offline]

Paulus

2019-02-16 19:12:190+#5Szerintem dícséretes ha valakinek van egy kiválasztott technikája amit szeret és kedvét leli az alkotásban vele, amit profi modon is űz. Úgy gondolom, hogy minden technikának megvan a nehézsége. Személy szerint én nem ismerem a digitális alkotást, de eszemben nem jutott az hogy könnyű lenne. Nagyon tettszetős kép lett.

Thubakabra[online]

Thubakabra

2019-02-16 09:31:210+#4Válasz a #2 kommentreSemmi gond. smiley Engem legfeljebb az lomboz le, hogy egy alkotás azért van lenézve, mert digitálisan készült. Kár, mert vártam volna inkább valami építő jellegű kommentet helyette.

Az olaj mókás, de sajnos számomra nagyon drága eszköz, és nincs időm arra, hogy gyakoroljam, a digitális festést pedig szimplán jobban élvezem. Szerintem az, hogy ki mivel alkot, egy szuverén dolog, senki nem mondhatja meg, hogy neked most ezzel vagy azzal kell alkotnod, ha egyszer nem azzal érzed kényelmesnek az alkotást. Az önkifejezés végett ezért szinte mindegy, hogy az ember mit alkalmaz.
Itt van pl egy fószer, aki egy nagyítólencsével "rajzol" fára:
kép:https://i.redd.it/vdj0awn…
Én nem értem, miért ezzel alkot, de őt szórakoztatja, a képek érdekesek, akkor meg miért mondjam neki, hogy "szerintem ez hülyeség, rajzolj inkább szénnel". smiley

Imádok digitálisan festeni, mert rengeteg szabadságot ad, és az elképesztő mennyiségű eszköz kiismerése is már egy külön kaland.

Próbálok a végére érni, miért is állhatsz ilyen negatívan a digitális alkotáshoz. Ha esetleg azért van lenézve, mert nem érinthető meg kézzel, hát bármikor kinyomtathatom és naphosszat simogathatom. Ha az a gond, hogy két kattintással készült, akkor elmondhatom, hogy nem, ezzel elvoltam 3-4 órát. Ha az a gond, hogy sokszorosítással elvész az egyediség, érték... ez olyan, hogy egy szikrázó préselt szenet(gyémánt) csak azért élvezünk, mert kevés van belőle. Szerintem annak is van létjogosultsága, hogy valamit önmagáért, és nem hozzárendelt értékek miatt szeretünk és élvezünk.

Továbbra is többnyire digitálisan fogok alkotni (már csak muszájból is), szóval előre is elnézést, de azzal fogok alkotni, ami nekem jó, mert minden ember igényének nem lehet megfelelni. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Thubakabra[online]

Thubakabra

2019-02-16 09:00:300+#3Válasz a #1 kommentreKöszi, ennek örvendek! Örülök, hogy jól mutat fali dekorként is. smiley hát igen, egy galaxis már csak ilyen beszippantós látvány. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

zsoolt[offline]

zsoolt

2019-02-15 23:08:550+#2Egy ideje gondolkodom én is hasonló témán...
Nem nagyítottam bele csak így próbáltam kitalálni mivel, mire készülhetett. Eztán olvasom s már a kis kép is tanúskodik róla "fali dísz"
Nem tudom ennek a kommentnek így fogsz e örülni: "digitális, Photoshop" ? Ez egy kicsit lelombozott smiley
Úgy megnéztem volna tőled egy akril v olaj alkotást.
Bár tökmindegy az is hasonlóan jó lenne.

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-02-15 17:40:560+#1Szuperságosan néz ki smiley A technikához nem értek, tudod, de a hangulata galaktikus smiley , és jól mutat faldekorként is smiley Az én szememnek kicsit olyan beszippantósos smiley érzése kelt, de ez lehet a szemüvegem is smiley , de mindenképpen szép látvány smiley
Pont már ment smiley
Ilcsi

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1747 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]