: Őszi köd

Még múltkor készült egy szép ködös reggelen. Kimentem sétálni egyet fotózás céljából -- és mert imádom a ködöt. smiley Számomra ez hozza magával a legtöbb őszi hangulatot, erőteljesebben, mint a színes levelek.
Sajnos, akkor még nem volt túl sok sárga levél.

Photoshop + lightroom < Mert szeretek szórakozni a fotók módosításával. Jobban élvezem, mint magát a fotókészítést. smiley

Címkék: , , ,

Őszi hangulat2239 megtekintés
7 szavazat
11 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-12-08 09:17:130+#11Válasz a #10 kommentreEgyetértek, én is érzem az ilyen misztikát! smiley Azért is nagyon szeretem tájképekben a ködöt.
Köszönöm!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Ulghar[offline]

Ulghar

2014-12-08 01:22:390+#10Szeretem én is a ködös tájakat, van valami misztikája az ilyen látványnak, jó kép lett.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-11-12 10:23:190+#9Válasz a #8 kommentreÓ, én pont azért szeretem a ködöt, mert segít kihozni a lényeget! smiley Eltakarja a hátteret, így az előtérben lévő dolgok még jelentékenyebbek lesznek, mert nem zavarnak be a háttér részletei. smiley
Ennek örülök, hogy te is pzskálgatsz képeket! smiley Nekem viszonylag jó gépem van, de azért nem lehet mindent megcsinálni vele, mert kicsi az objektív fényérzékenysége, szóval sok képem lesz sötét emiatt, és ezért kell korrigálni nekem is sokat.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Audrey[offline]

Audrey

2014-11-10 22:24:220+#8Én nem szeretem a ködöt mert eltakarja a lényeget, de itt a benyúló ág háttérbe szorítja,mintha az lenne a természet stoptáblája. Én is rengeteg időt töltök a képek utólagos piszkálgatásával, mivel a gépem nem a legtutibb ez már szükséges dolog smiley
A művészet szárnyakat adjon, ne bilincseket

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-11-10 18:02:210+#7Válasz a #6 kommentreHát, az a jó, ha nem veszed észre. smiley
Nos, én szeretem szerkesztgetni őket, számomra része az "önkifejezésnek", hiszen maga a fotózás is az, akkor meg ne legyen akadály semmiben. Én is sok fotót készítek egyébként, bár a raw miatt kicsit korlátozva vagyok méret ügyileg. A rawhoz meg ugye egyébként is hozzá kell nyúlni, annak az a lényege. smiley Néha a körülmények miatt készítek valamiben hiányos képet, és ezt kell utólag javítani.
Amúgy kontrasztot, fényerőt szoktam változtatni, hogy kihangsúlyozzak valamit (itt pl. a ködnek nagyon jót tett), vagy a színeken, mert nem tetszőeket kapok vissza.
Szóval szeretem azt csinálni, hogy miután hazaérek fotózásból, beteszem a kártyát és átpörgetem a képeket, kiválasztom a kedvenceket, és órákat töltök azzal, hogy néhány képet szerkesztgetek utólagosan. Még jobban le is köt ez a része a dolognak, mint maga a fotózás. smiley
Sokan ezt hajlamosak csalásnak tekinteni, viszont ameddig én nem titkolom azt, hogy módosítok rajta, addig nem érzem csalásnak. Ugyanolyan eszköz, mint a ceruza vagy a papírlap; szélesebb eszközskála jut az alkotásra.
Persze sokat kell még tanulnom magáról a fotózás részéről is, hogy kevesebbet kelljen emiatt módosítani a képeken.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Kozo[offline]

Kozo

2014-11-10 17:38:270+#6Néhány természetfotóról ordít, hogy utólag manipulálták. Ezen keresem, hogy hol nyúlhattál bele a képszerkesztőkkel, de nem találom. smiley Én pont fordítva állok a fotózáshoz: inkább csinálok száz képet, de utólag csak nagyon ritkán vagyok hajlandő belenyúlni.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-11-10 14:19:010+#5Válasz a #4 kommentre smiley
Köszönöm! smiley Igazad van a karót illetően. Eleinte hezitáltam rajta, hogy kell-e vagy sem, hogy akár jó képlezárásnak, de akkor valószínűleg hülye ötlet volt.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

vorosritty[offline]

vorosritty

2014-11-10 14:09:340+#4Adja a ködös hangulatot, tetszetős. Tényleg kár, hogy nem volt elég a sárga levél, de ami késik az nem most jön.
Viszont a jobb oldalon az a belógó kóró/karó nem hiányzik, kicsit sem.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Zhenia[offline]

Zhenia

2014-11-10 10:34:260+#3Válasz a #2 kommentreIdén lesz hó, és gyanús hogy nem kevés. Az enyhe nyár után általában ez jön. Jó szamár vagyok, megérzés smiley
Úgyhogy szerintem tudsz havat fotózni smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-11-10 10:07:000+#2Válasz a #1 kommentreAzt én is szeretem. Mondjuk alapból már annak örülnék, ha havat láthatnék, mert tavaly nem volt itt egyszer sem.... :/ Aztán megpróbálnék végre ezzel a géppel havat fotózni, mert ahhoz még nem volt szerencsém.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Zhenia[offline]

Zhenia

2014-11-10 09:21:370+#1Ó igen, a köd. ÁÁ alig várom hogy végre legyen értelmes gépem és én is megyek köd vadászatra. A téli verzió is szép főleg mikor a fagy miatt csillog a jégkristályoktól smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1865 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]