Fórum / Photoshoppal kapcsolatos kérdések

Ha van valakinek valami problémája a photoshoppal, vagy még csak most ismerkedik vele, akkor itt teheti fel a kérdéseket a programmal kapcsolatban. Illetve várunk tutorialokat vagy a programmal kapcsolatos linkeket is.

1 2 3 4 5 6 7 8

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2010-09-09 17:09:16#70Én évenként cserélgettem a genius táblát, a gyakori használatot nagyon nem bírja. Másrészt pontatlan, gyorsan kopik a hegye. Nem tudom, menynire komolyan szeretnél foglalkozni a festéssel, de ha befejtetsz egy wacom bamboo-ra legalább, az már sokat segít. Sokkal könnyebb vele festeni és árban sem olyan sok még smiley A méret meg nem számít, sőt, kifejezetten jobb kicsi wacommal alkotni, mint egy nagy genius-szal.
De persze ha nem használnád olyan sokat, akkor tényleg elég egy genius, de én mindig elégedetlenkedek vele
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Podi[offline]

Podi

2010-09-09 11:50:58#69Az én véleményem picit más. Az ilyen "alsó" kategóriás padoknak sajnos a hátulütője is megvan. Én próbáltam már professzionális táblákat is. Persze azoknak 100 ezer forint feletti ára van. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. A nyomásérzékenység, ha van benne egyáltalán, kevésbé jól működik. Az átlós vonalak néha azért zizegősek lesznek stb. Szerintem ha minőséget akarsz a kettő között kell valahol választani. Ha viszont csak ki akarod próbálni, milyen is egy ilyen, nincs vele célod jó választás lehet a Genius 8x6" MousePen. A minőségnek sajnos itt is ára van. De tegyük hozzá hogy egy profi paddal is lehet szart rajzolni, és fordítva. smiley
PODI film 2013

2010-09-09 09:38:33#68Ugyanilyenem van és lassan két éve vettem. Semmi bajom nincs vele, rendesen lehet használni. Megéri az árát

Castia[offline]

Castia

2010-09-08 21:58:00#67Nem teljesen PS-hez kapcsolódó kérdésem van, ill. inkább tanácsot kérnék. Szemezgetek a digitalizáló táblákkal, de sajnos nincs senki, akitől kölcsönkérhetnék egyet kipróbálásra. Kinéztem a Genius 8"x6" MousePent, amit 15 e körül meg tudnék venni. Ennél többet nem szívesen szánnék rá, lehet hogy nem jön be, béna vagyok vele, nem tetszik, akármi. (Ebben az esetben megvan az öcsém karácsonyi ajándéka. smiley ) Ha van valakinek gyakorlati tapasztalata vele, szívesen olvasnám.

Kisboki[offline]

Kisboki

2010-08-30 04:21:07#66Debaromijóvolt ez a topic!!! smiley Sokáig tartott, de elolvastam mindent. smiley Kár hogy nem voltám még itt márciusban. smiley Na jü hanyagolom a téma említését is mert ahogy néztem elég sok embert idegelt ez a srác.
Hogy is volt az a photoshoppal? smiley

gamesbond[offline]

gamesbond

2010-08-11 09:35:36#65Engem igen

Manó[offline]

Manó

2010-04-28 14:48:32#64Érdekel valakit a Photoshop CS3 Tanfolyam a könyvben pdf formátumban?
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Castia[offline]

Castia

2010-03-19 01:14:40#63Nem a legszerencsésebb első kommentnek, de hadd mondjam azt: na végre. smiley

Garpeer[offline]

Garpeer

2010-03-18 20:01:21#62Tartozom egy bocsánatkéréssel a tagok felé.
Sajnálom, hogy hagytam idáig zajlani ezt a cirkuszt. Sokkal korábban meg kellett volna tennem már, sok fejfájástól kíméltem volna meg mindenkit. Reméltem, hogy normalizálódik a helyzet, nem így lett. Mivel ebben Thub kevéssé volt érintett, a felelősség az enyém, hogy hagytam ezt ennyire elharapózni. A nagy vezetők ilyenkor szokták felajánlani lemondásukat, ezt én három okból nem teszem
1. nem vagyok nagy
2. nem vagyok vezető
3. momentán én vagyok az egyetlen, aki átlátja ezt a portálnak nevezett kódkáoszt smiley
Még egyszer bocsánatot kérek a tagoktól, remélem, innentől kellemesebb hangulatban zajlik itt tovább az élet.
Are you gonna give me a robot death monkey?

Garpeer[offline]

Garpeer

2010-03-18 19:37:16#61Nézz körül, igenis a tagok idegeivel játszol. Egyszerűen mérgezed a hangulatot.
Nem hiszem, hogy küldeni fogsz képeket. Ahogy eddig sem tetted, ezután sem fogod. Az érvek valódisága pedig nem attól függ, hogy hány oldal.
"senki másra semmilyen megjegyzést nem tettem, nem is fogok" Folyamatosan megjegyzést teszel, a híres "50 kép" szöveggel.
Are you gonna give me a robot death monkey?

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2010-03-18 19:31:57#60Bazz, míg ezt a szöveget leírtad, az általad gyanúsnak ítélt képekből legalább párat linkelhettél volna! Ez az egész csak mellébeszélés! nEm azt kértük, hogy nyálazd végig a képeket. Azt mondtad, van 50 kép legalább kockán, ami fake. Állítólag megalapozod a dolgokat, de hogy egy kibaszott linket sem tudtál linkelni, csak azt magyarázza, hogy egyetlen képet se találtál, csak dumálsz itt jobbra-balra!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-18 19:28:59#59re garpeer smiley ajnos népes családom,számos gyermekem nem teszi lehetővé hogy nonstop a gép előtt üljek, így kérlek ne várj azonnali választ sohasem. Most pl vendégünk van, eddig a konyhában beszélgettünk. Korábban kifejezetten megkértél, neked mint adminnak privátben küldjem el az általam "gyanús" nak ítélt képek listáját. Neked akkor ezt megígértem és ehhez tartom is magam, de előtte muszáj volt leírni a faktorokat a fakeartra.Mindezt természetesen nem vádaskodó, hanem ismeretterjesztő jelleggel tettem, s mint oda is írtam a blog nyílt műfaj, mindenki azt ír amit akar.Amit odaírtam az az én véleményem. Nem véletlen hogy még a leghalványabban sem foglalkozom még utalásszerűen sem innen a fórumról senkivel sem, hiszen senkit nem akarok megbántani.Fontosnak tartom azonban hogy aki akar, az elolvashasson a témával kapcsolatban kidolgozott véleményeket, sőt hogy véleményt alkothasson ő is. Az én véleményem is csak egy vélemény, de tíz oldalnyi érv kinyomtatva.A te véleményed, hogy nem jó a cikk, ezzel teljesen egyenértékű vélemény, ezt elismerem. Most már végképp nagyon bánom azt a k*rva első napomat, mert nagyon szeretek itt lenni. Kivágnod nem érdemes, úgyis visszajövök más néven és napi rajzokkal, mert igenis erre nagyon jó ez a fórum.Amint látod bocsánatot kértem thubtól, és senki másra semmilyen megjegyzést nem tettem, nem is fogok.Azt is azonnal felajánlottam, hogy a fakeart témát még általánosságban is azonnal vigyük ki innen.Nem érzem hogy egy hete játszom a tagok idegeivel, hiszen az alkotó mindíg tudja, hogy amit csinált azt hogy csinálta, ergó semmi oka az idegeskedésre. Ha valaki eddig félrevezette a többieket, annak meg nem a mostani idegeskedés fog fájni, hanem az amit tőletek kap, lásd stolen bélyegzett picture.
Mivel konkrétan neked és konkrétan privátba igértem a SZERINTEM gyanús képek listáját, ezt most megkapod, de az alaposság kedvéért most már megnézem az ÖSSZES képet a kockán, ami idő.ezer kép sok idő, este éjjel megcsinálom, holnap ha felkelsz ott a lista.Csak neked, csak privátban.

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2010-03-18 19:06:13#58Fotórealista rajzolás azóta van amióta van fotó. Az internet nagyon megdobta a rajzolni tanulók lehetőségeit, egyrészt mert rengeteg jó képet lehet találni, másrészt mert hozzá lehet jutni nagyon jó oktató anyagokhoz. Valószínűleg ez az oka, hogy sokkkal több jól rajzoló ember van, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Én magam a fotórealista rajzolást nem feltétlenül tartom a helyes iránynak. Egy fénykép fotórealista lemásolása számomra inkább tűnik rabszolga munkának, mint egyéniségünk kifejezésének. Mégis tiszteletben tartom azoknak az embereknek a munkáit, akik számára ez jeleni az alkotást. Vannak trükkök amivel egy képet nagyon pontosan le lehet másolni, ezért én helytelennek tartom embereket megvádolni azzal, hogy csak fényképet manipulálnak. A reakciókat már ismered. smiley
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

Woody[offline]

Woody

2010-03-18 19:03:44#57Az engem is érdekelne, hogy honnan, és milyen jogon tettél fel rólam képet? És most határozottan pipa vagyok!
Nenó drinkoljá, nenó szmókoljá!

Garpeer[offline]

Garpeer

2010-03-18 18:14:35#56Ismét megkérdezem: megkapjuk ide a 20 képet???
Are you gonna give me a robot death monkey?

priandi[offline]

priandi

2010-03-18 17:35:14#55Theulmus, jusson már el a tudatodig, hogy itt normális emberek vannak tanulási célból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha meg valaki nem az, nagyon hamar kiszűrődik! Szóval jó lenne, ha nem rontanád a hangulatunkat és legfőképp nem vádaskodnál!!! Ha erre nem vagy képes, akkor lehet innen távozni!!!!!!!!!!!!!

Garpeer[offline]

Garpeer

2010-03-18 17:34:25#54Rendben, itt és most abbahagyom az udvarias jópofizást.
Írj meg itt a fórumon 20 képet, amik szerinted "fake" képek, és indokold is meg. Eddig mindenkinek ment, hogy célozgatás nélkül, nyíltan megnevezte a neki gyanús dolgot. Te meg egy hete játszol a tagok idegeivel.
Ha ezt nem vagy képes megtenni, akkor (ha a tagok sem ellenzik túlságosan, amit kétlek) sajnos az oldal érdekében kénytelen leszek kitiltani téged.
Are you gonna give me a robot death monkey?

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2010-03-18 17:28:31#53És folytatódik a vádaskodás... Nincs ennyi fake az oldalon, nem vagyunk hülyék, észrevesszük az ilyesmit. Ha csak SZERINTED, akkor meg tartsd meg magadnak ezt a célozgatást. Komolyan mondom, ez már valós üldözési mánia. Egyébként majdnem olyan hosszúságú kommentet tudnék írni arról, mekkora pontatlanságok és túlzások vannak abban a bejegyzésben, mint amilyen hosszú maga a bejegyzés. És ezt nem csak én látom így, szóval nem kell nekem ideírni, hogy SZERINTEM. Olyanok fogták a fejüket miatta, akik nem is jártasak a grafika világában. És nem amiatt, mert igazság van benne. Remélem tüzetesebben olvasod el ezt az írásomat, mint az eddigieket és eljut értelmedig a jelentése.

A kommentelők engedélye nélkül ne másolj át egyetlen kommentet se oda.

Yhourn kicsit szókimondó, de lényegében összefoglalta a harmadik pontban röviden azt, amit sokan gondolnak már itt rólad az oldalon. Bocsánatkérés ide vagy oda, de már nekem is fogy a türelmem. Fogd vissza magad, hagyd a hülye célozgatást, szedd le az alkotók beleegyezése nélkül feltett képeket a blogodról, mert ezt SZABÁLYELLENES. Nem csak itt, hanem az EGÉSZ NETEN.


Igen, a műanyag alátét pont az ilyen esetekre jó, azért is ajánlottam... kicsit furcsállom is, hogy ennyi ideje rajzolsz és ez a megoldás még nem jutott el hozzád.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-18 17:16:58#52Garpeer, nagyon nagyon köszi, hogy belinkelted, te is nagy játékos vagy.Biztos láttad a googlén hogy mi jön ki a theulmusra smiley .Nagy vihar kavarodott, de ki lehet vinni innen, van komment a fakeart oldalon.Minden nekem érkező választ átmásolok oda is, hogy egyben legyen. Ha nem lenne SZERINTEM kb 50 fake kép a kockarton nem is írtam volna cikket.Az utolsó mondat szerint a cikket a jól rajzolóknak írtam, az ő érdekükben.
re: Garp:köszönöm, hogy a vélemény szót kiemelted, ez sokkal jobb mint a cenzúra.Kaptál is gyümölcselőléptetést a tárhelyen
re: Thub: nekem mindíg nagyon izzad a kezem, gyűrődik kenődik a papír. a suliban mind a száz évfolyamtársamnak hasonló problémája volt, alátét ide vagy oda.De jó hír, mert legalább nem kell a markomba köpni, ha ásni vagy lapátolni akarok smiley
Priandi:köszi hogy elolvastad
Yhour:B*meg te. Erre a szintre nem tudok lesüllyedni.
Micky:Teljesen osztom a véleményedet a pixelművészettel kapcsolatban.Kiegészítem azzal,hogy ha pixelartban meg lehet csinálni valamit, amit egyébként nem akkor kár lenne kihagyni SZERINTEM a lehetőséget, ha szép a végeredmény.Nézd meg a terragen képeket némelyik szebb mint a teremtő valósága.Köszi a megjegyzést

Micky[offline]

Micky

2010-03-18 14:51:59#51Nekem egy VALÓDI GRAFIKUS, tehát nem önjelölt, hanem mások által annak tartott, és PROFI, mert igazából publikált, neves lapokban és helyeken, plusz PC játékokban, mondotta volt egyszer, hogy ami a számítógépen, neten megjelenik, mint "alkotás" azt mind egy dolog jellemzi: a pixel! Tehát tökmindegy, hogy fotó, 3D, rajzról, festményről szoborról miegyébről készült scan, az csak pixel. Semmi egyéb. Amikor valaki (akár te is) egy képet a számítógépre "visz" csak pixelek halmaza lesz.

Ezek után, bármilyen változtatás, utómunka, alkalmas lehet arra, hogy egy kép....öö minek is hívod?... feka vagy mi legyen azok szemébe akik annak akarják látni. Láttam már olyan képet, ami ugyan 3D volt, de mindenki fotónak nézte, tehát hogy úgy mondjam "csaló" volt a készítője, mert törekedett arra, hogy a valóságot a legrészletesebben leképezze, és a létrehozott kép ne különbözzön attól. Az már mellékes, hogy az illető a "mikrobival" (ahogy hívod) több órát dolgozott, az, hogy ismernie kell a fény-árnyék-szín kölcsönhatásokat, neagyisten még némi építészet, művészettörténet meg hasonló iskolában tanult dolgokkal is tisztában kell lennie. Mellékes, mert a szemlélőt becsapta azzal, hogy a "mikrobival" csináltatott egy fotoreal 3D képet. Manapság ez a realisztikus (vagy hogy hívjátok) rajzolás egyfajta irányzat lett, mint a szűr realizmus, vagy a expressz ionizmus (vagy mifenék) Lehet, hogy néhány év múlva már nem is lesz érdekes, mert újra divatba jön a barlangrajzfestészet, és akkor majd az lesz a legnagyobb probléma, hogy az a kép oroszlán, vagy bivalyvérrel készült vajon. Igazából az sokkal érdekesebb a szemlélődőnek, hogy a kép mit mond neki. (Ha művész vagy, tudod miről beszélek)

...jajaj! Most nézem mennyit írtam összevisszemindenfélét. Lassan én magam sem értem mit akartam már mondani, úgyhogy, abba is hagyom.
http://nicodangelico.blogspot.hu/

1 2 3 4 5 6 7 8
ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]