Fórum / Photoshoppal kapcsolatos kérdések

Ha van valakinek valami problémája a photoshoppal, vagy még csak most ismerkedik vele, akkor itt teheti fel a kérdéseket a programmal kapcsolatban. Illetve várunk tutorialokat vagy a programmal kapcsolatos linkeket is.

1 ... 3 4 5 6 7 8

Yhournhorynn[offline]

Yhournhorynn

2010-03-18 13:44:51#50Szerintem kell hozzá tehetség, hogy valaki egy ekkora FAKE cikket összehozzon a rajzolásról. Csak h a mapam példáit emlitsem:
1. Tudok több stilusban rajzolni
2. tudok úgy rajzolni, hogy a papír teljesen tiszta marad
3. bazdmeg. smiley
Ez a véleményem tömören. Aki már rajzolt, az tudja, hogy lehet így rajzolni.

priandi[offline]

priandi

2010-03-18 13:09:18#49Az a probléma ezzel theulmus, hogy engem pl (de szerintem itt sokan mások is így vannak vele) nagyon nem érdekel, hogy ki hogyan csal. Előbb vagy utóbb úgyis le fognak bukni. Ráadásul ezek az emberek miatt nekem semmilyen hátrányom nem származik, míg ők maguk alatt folyamatosan ássák a talajt. Az, hogy ők hogyan néznek a tükörbe vagy hogyan alszanak, a kutyát sem érdekli. Azt az érzést, amikor átadok valakinek egy munkámat és látom a rakciót, vagy amikor csak megnézik őket és látom, hogy mekkora tisztelettel elemezgetik azokat, nem cserélném le pár tökéletes képre és rossz lelkiismeretre.
Az irományoddal kapcsolatban pedig valóban vannak benne téves és megalapozatlan feltevések és tényleg csuklik a magyarázat is itt-ott. Több szót már nem érdemel...

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2010-03-18 12:16:25#48És még valami: ha nem akarod, hogy koszolódjon a papír a kezed alatt rajzolás közben, akkor használj átlátszó műanyagot támasznak smiley Én is azt szoktam, ha nem akarom elkenni a dolgokat, vagy összekoszolni smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2010-03-18 12:10:36#47Mint rajzos (mellesleg nem olvastam végig, van most más dolgom is), hozzászólnék a WIP-es dologhoz legalább.
Művészeti oktatásban terjedt el - és sokan mások eme oktatás nélkül is alkalmazzák - az, hogy az egész képen kell dolgozni. Ergo nem egy helyről indulnak ki, hanem van egy alapkép, majd arra épül rá részletezés, finomítás. Én ezt leginkább a raytrace (tuti, hogy rosszul írtam) renderelőkhöz tudnám hasonlítani, amik futnak akár a végtelenségig.
Viszont, van egy másfajta módszer is, ami eléggé megtévesztő tud lenni és ami megtéveszthetett a WIP-es résznél is. Ugyanis van egy olyan rajzolási módszer is, hogy az ember kiindul egy sarokból és oda már a teljes részletezést viszi fel, majd folytatja a képet. Ez nagyon csalókának néz ki, de NEM AZ. A jobb agyféltekés rajzolás például erre a módszerre épít sokat, még ha nem épp a maximális részletezésre smiley Van egy internetes ismerősöm, aki profi szinten rajzol és nem rejtem véka alá, de tőle tanultam nagyon sok mindent - szóval nem fake. Ő szokott így rajzolni még, hogy valahonnan kiindul, felviszi az összes részletet és úgy halad tovább. Szóval, az ilyen jellegű képek WIP-jei tudom, hogy nagyon furcsán hatnak, de létezik ilyen módszer és nem csalás. Én is próbálgattam egy képemnél, minden előrajz nélkül így rajzolni és bár kicsit macerás, de szép pontos dolgokat lehet rajzolni smiley Szóval ez a vádaskodás is meglehetősen alaptalan.
Másrészt: bár hihetetlennek hangzik, de a fotók hibáit is lehet másolni smiley Ez a lényege a realisztikus alkotásnak, hogy nincsenek lehetetlenek. Ugyanúgy másolni lehet, mint egy szem tükröződését vagy a hajszálakat stb.
Persze vannak fent valódi fake képek, nem azt mondom, de Garpeernek igaza van abban, hogy vannak pontatlan dolgok is. De még megjegyeznék annyit: hogy sok fake van, viszont sok olyan alkotó is, kiknek a képei annyira sikerültek, hogy az üldözési mánával rendelkezők már nem is hiszik el, hogy valóban rajz. Szóval szerintem lehetne kicsit kevesebb üldözési mániát is az életben és évezni a jó rajzokat. Akik meg csalnak, azok mindig pórul járnak smiley
"Na most ha valaki a weblapomra kiállított képekhez olyan megjegyzést fűz mondjuk taskentből, hogy szerinte hamisító vagyok, akkor az engem nem fog érdekelni, szó nélkül hagyom, vagy udvariasan megírom neki hogy bármikor bármelyi kiállításomra ingyen beengedem, és minden jót neki.Aki maga is tudja, hogy csaló, az wip progresst csinál, lefotózza a cuccost ceruzával, meg más eszement hülyeségek"
Nem tudom, más hogy van vele, de nem mindenkinek van egy kész galéria a zsebében, amit bármikor meg lehet tekinteni. Elég sok alkotót ismerek, akik folyamatosan kiállítást akarnak, de egyszerűen nem sikerül elérniük. Sőt, valakinek egyszer sikerül, aztán ennyi... Ez annyit jelent, hogy ha valakinek nincs lehetősége, attól még nem csaló!


Ja, és még valami: Woodytól és Manótól kértél engedélyt, hogy feltehesd a képeiket? Csak mert az interneten minden alkotást védi valami, a minimum az, hogy kiírod a nevüket és elérhetőségüket.
Mellesleg tökéletesen megértem, Garpeer miért nem akarta a linket megosztani... Rengeteg alaptalan dolog van benne, a tipikus "kákán is csomót keres"
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Garpeer[offline]

Garpeer

2010-03-18 11:51:02#46Hívd, aminek akarod, ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor igen, cenzúrázok. Ugyanúgy ahogy gyerekpornó, rasszista novella, vagy bombakészítési útmutató sincs az oldalon, fenntartom a jogot arra, hogy bizonyos tartalmakat igenis távol tartok az oldaltól. (Ebben most kivételesen egyedül döntöttem, az esetleges felelősség is az enyém.) Ha ezt cenzúrának nevezed, ám legyen.
Tudom, hogy sokat dolgoztál vele, de ettől még nem lesz igazabb, vagy pontosabb.
De akkor hogy ne én döntsek: a tiltott gyümölcs úgyis mindig érdekli az embereket, úgyhogy megkönnyítem a tagok dolgát, hogy megtalálják a kérdéses írást: fakeart.freeblog.hu

És újra leírom azt, amit eddig: VÉLEMÉNYEM SZERINT az írás sok helyen pontatlan, mind technikai, mint logikai értelemben. Olyan mértékben az, hogy esetleg téves következtetéseket lehet levonni ennek alapján. (Mint theulmus példája is mutatja.) Az idézőjel is annak szólt, hogy felszínes ismeretek alapján vontál le olyan következtetéseket, amik SZERINTEM nem állják meg a helyüket.

Remélem elégedett vagy az elért eredménnyel, nagy játékos vagy...
Are you gonna give me a robot death monkey?

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2010-03-18 08:37:01#45Köszönöm a bocsánatkérést, amit el is fogadok smiley Elég bántó tud lenni, ha megvádolnak, pedig valós munka áll a képeim mögött... De ebből is tud tanulni az ember, csak mindkét fél mást és mást smiley

Bár a linket nem láttam, de gondolom Garpeer tagjainktól felrakott képeket látott ott. A további viták elkerülése végett látta gondolom jobbnak, ha nem kerül fel a link. Ha Garpeer valamit nem engedélyez, akkor általában egy nagyon jól felépített érv van a dolog mögött. Azért majd délután elkérem tőle a linket, hogy legalább tudjam, miről van szó smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-18 06:30:57#44Az alanti levél jól körülírja azt a jelenséget, amikor valaki jogot formál arra, hogy nem mások véleménye mellé adjon véleményt, hanem mások helyett.Ezt hívják cenzúrának, a szólásszabadság korlátozásának Bizonyára komoly okod van rá,hogy nem teszed fel a linket,bár mindenki azt cselekszik, amit akar.Ha az a tucatnyi ember, akik korábban nagy hangon lehurrogtak, lehülyéztek és konkrétumokat kértek,nem kaphatják ezt meg, mert te helyettük is véleményezel, igenis "elnyomsz". Ha a tanulmányban( amit te nyilvánvalóan lekezelésképpen idézőjelbe teszel)valami nem kóser, akkor ott azon az oldalon lehet erre rámutatni, van ott is fórum, lehet érvelni, sőt hülyézni is. Hogy mennyi benne a technikai logikai hiba azt mindenki maga dönti el, hiszen a neten mindennek utána lehet nézni.Nyilván nem fektettem volna be a cikk megírásába kb 20 munkaórát ha tudom, hogy csak te olvasod el, és másoknak ezt nem engeded meg. Jelen sorok velejét természetesen láthatod a puffoghatnékomban, de ez esetben tévedsz.A magam részérő inkább érvelni szoktam, a puffogás nem vezet eredményre.
ide vágó példa:
Valahol egy lakossági fórumon egy politikus mindent megelevenítő részletességgel, tényekkel és szakvéleményekkel körülír egy jelenséget.Erre az ellenoldali, aki ott sem volt,nyilatkozik, hogy a másik uszít és hülyeségeket beszél.Este a hiradóban hárommillió ember csakis a második ember arcát látja amint nagyon komolyan belenéz a kamerába és azt mondja:"uszít és hülyeségeket beszél".Így kell véleményt alkotni mások helyett.
Ha én leszólok valamit amit mindenki lát a fórumon, akkor az egy vélemény.Ha te leminősítessz valamit, amit a kockartnak írtam, de csak te láttad, akkor azzal mások helyett alkotsz véleményt. A link és az atn témában itt befejeztem, hiszen ez a te felületed, emailban és telefonon készséggel állok rendelkezésedre. Ha az, hogy ezt leírtam, a kirugásomat vonná maga után,csak engem igazolna, de a te döntésed. Továbbra is korrekt embernek tartalak, így kérlek előlegezd meg a bizalmat hogy én is az vagyok.

Garpeer[offline]

Garpeer

2010-03-17 20:33:17#43A bocsánatkérésnek örülök. (Bár azt nem értem, nekem miért hiszel, és a többi tagnak, vagy az alkotónak miért nem.)
A "tanulmányod" nem cenzúra miatt nem linkelheted. Megítélésem szerint egyrészt sok helyen hibás, pontatlan, olyan mértékben, hogy az már a hitelesség rovására megy. Úgymond "megtévesztésre alkalmas".
Másrészt - ahogyan neked is írtam - olyan mentalitású az írás, amit nem szeretnék itt meghonosítani. A benne lévő technikai, logikai hibák (ferdítések?) miatt az egész egy, a mai Magyarországon túlzottan is jellemző hozzáállást képvisel.
Nem szokásom az enyémtől eltérő véleményeket "elnyomni", de az oldal EGYIK adminjaként az én felelősségem és szívügyem is, hogy milyen hangulat és normák uralkodnak itt.
És ismételten szeretnélek megkérni két dologra:
1. Legalább az ehhez az oldalhoz kapcsolódó képeket vagy szedd le, vagy kérj engedélyt az alkotóktól.
2. (Ez mindenkinek szól) Ha konkrét gyanúd van egy adott képpel kapcsolatban, hogy nem saját munka, vagy nem is igazi munka, azt jelezd az adminoknak, és megtesszük, amit tudunk.

Nem folytatni akarom az eddigi ellenségeskedést, de a célzásokat nem hagyhattam szó nélkül.
Are you gonna give me a robot death monkey?

Gatget[offline]

Gatget

2010-03-17 18:31:07#42Örülök neki hogy leírtad vállalva a neved ez mindenképpen tisztséges kevesen ismerik be hogy tévedtek fölég mindenki előtt. Remélem ez csak a viharos kezdet volt smiley
A mesterséges inteligencia nem elenfele a természetes hülyeségnek !

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-17 18:16:18#41Nyílt levél Thubakabra részére, mindenki olvasatára.
Kedves Thub, mélységesen sajnálom és bánom, amit március 09-én írtam. Cselekedetem maximálisan alkalmas volt arra, hogy mint téged, mint bárkit innen a kockartról felháborítson. Akkor és ott elkövettem azt a hibát, hogy láttam tőled egy képet, nem itt hanem a deviantarton, ami az akkori meggondolatlan, elhamarkodott és ténylegesen nem megalapozott mondataimat kiváltotta. Mindenki tudja miről van szó, szégyellem újra leírni.Talán félreértésre adhat okot, hogy a househőmérővel képhez írtam, természetesen abszolute nem arra a képre gondoltam. Akkor még csak öt perce voltam kockarthasználó, és azért írtam ahhoz a képhez mert éppen az az oldal volt nyitva.Azóta megismerkedtem az oldallal, már tudom hogy van profillap emaillal és belső levelezőrendszer stb. Ha ezzel akkor tisztában vagyok, természetesen privátim írom meg az akkori véleményemet. Ez persze nem mentesít, szégyellem magamat, ha nem laknék 250 kilóméterre már személyesen is bocsánatot kértem volna. Ez itt és így nem olyan személyes, de itt is megteszem. Mint később megtudtam, te és garp csináljátok az oldalt,amivel rengeteget fáradtok más örömére, és ez egy nemes dolog. Ezek után kötelességemnek éreztem hogy én is fáradjak, ezért létrehoztam egy weboldalt, ahol egy nagyon hosszú és nagyon részletes tanulmányt írtam az interneten amúgy széles körben elhatalmasodó jelenségről, mert a jelenség mindenképpen létezik. Bár nem kértem rá, de garp, akit privát levelezésünkben korrekt uriembernek ismertem meg, megesküdött, hogy látta élőben a rajzokat, amit én csak a weben. Garp feddhetetlenségéhez nem fér kétségem, következésképpen akkor tévedtem, és amit kijelentettem, az nem tény hanem vád. Az alaptalan vád pedig csúnyább mint maga a bűn. Bocsánatodat kérem. Mivel rablóból lesz a jó pandúr, így kételkedőből lesz a legjobb hívő. Ezennel szeretném hát elmondani, hogy tehetséged és technikád páratlan, mégpedig olyannyira, hogy még az én, amúgy jó itélőképességemet is zsákutcába futtatta. Természetesen mivel tudom, hogy hamarosan mások is felfedeznek, és akkor a munkádnak nem csak eszmei hanem komoly anyagi értéke is lesz, gyorsan rendeltem tőled egy rajzot, mert mást nem ismerek hazánkban aki ezen a szinten ennyiért vállal munkát.
Kedves kockartosok, tőletek is elnézést kérek, sokat tanultam az esettel kapcsolatos hozzászólásaitokból.Ez a levél ebben a formában azért került ide, mert előzetesen garptól privátban engedélyt kértem és kaptam kaptam a nyílt közlésre. Szintén engedélyt kértem arra, hogy az általam írt tanulmány linkjét is elhelyezzem ehelyütt, hiszen mindenki bizonyítékokat kért, teljesen jogosan, és én abban a cikkben hosszasan vizsgálom és elemzem a jelenséget. Garp a link elhelyezésére sem adott engedélyt, amelyre természetesen felhatalmazással bír,mivelhogy ő az oldal egyik tulajdonosa. Meg kell mondjam őszintén, ebben némi cenzúra ízt érzek, gondolván ,hogy így nem valósul meg az információk szabad áramlása, ami egy ilyen oldalon különösen fontos lenne.
Thub, mégegyszer: bocsánatot kérek.
Az első perctől kezdve valamennyi, a számítógépem által egyedül készített digitális rajzot ismeretterjesztő, és nem vádló céllal tettem fel az oldalra.
Általános tisztelettel: TheUlmus

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-17 06:37:36#40re: theletter Hihetetlen.Én is körülnéztem az atn mappában és lám... smiley smiley smiley
http://kephost.hu/image-8…
Hát nem lepődtem meg.

The letter G[offline]

The letter G

2010-03-16 16:08:26#39Én nem értelek theulmus... Tényleg van egy theulmus.atn ami nálam sokáig fut. Mindez a véletlen műve hogy annak a neve megegyezik a te azonosítód nevével smiley Nézd csak meg:

http://dl.dropbox.com/u/3…

smiley

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-15 18:38:03#38re:37 ez a theulmus.atn rendkívül frappáns,nagyon élvezem ha valakinek jó humora van. Ha linket vagy postot küldök, biztos vagyok benne hogy van pár valaki, akinek ezzel örömet szerzek.A jelen topic Number 25 óta azthiszem nyilvánvalóan befejeztem a kukacoskodást azóta jól viselkedek. Sőt!

The letter G[offline]

The letter G

2010-03-13 23:29:13#37Remélem a theulmus.atn nem sokáig fut... smiley Terheli a rendszert.

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-09 20:12:33#36Ide is leírom mert a chat lefut: magyar árak a nem pestieknek:

Mátyástemplom nyár, kis nyelvtudás jó portfólió: 10 ezer a napi helypénz, 30 perces sketch portré 10-15E rajztanár cimbora 20 év gyakorlattal napi 20 at ad el, a magyar vevők aránya 20 százalék
Vörösmarthy tér hasonló kondíciók 5 ezer a közterületesnek zsebbe, másfélszeres áron is adhatsz el. Ha lenyomod az árat, a többiek megveretnek.
Galériából van száz meg száz, beviszel bármit, ha szinvonalas akkor kiteszik, 5-10 ezer kifizet a bizományért, plusz eladás után a galéria levesz 20-40 százalékot. Ha jó a kép neki is érdeke hogy kitegye.

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-09 19:59:26#35halehet külső linket megadni az árképzéssel kapcsolatban:
http://www.midtel.net/~im…
http://www.pet-art.net
hasonló szinvonal, magyarnak nagyon magas, de teljesen reális árak.
Mindenkinek ajánlom, vegyen itt a kockán a jobbaktól, amíg meg lehet fizetni

theulmus[offline]

theulmus

2010-03-09 19:46:45#34Mindenki általános megnyugtatására: most rendeltem képet a szóban forgó alkotótól. Elküldtem a fotót,megdumáltuk az árat és úgy gondolom, nagyon nagyon jól fogok járni egy ilyen szinvonalú alkotással.
Szerte a nagyvilágban egy ilyen kategóriájú ceruzarajz A3 ban 300usd és 1000 usd között van én 4500HUF ért kapok A4 et. Azt hiszem szinte lopás ennyiért, de nem én képeztem az árat

sevaster[offline]

sevaster

2010-03-09 18:52:07#33Kedves theulmus, sajnos, nagyon összetévesztettelek egy hasonló nevű művésszel, elnézésedet kérem, te tényleg nem vagy művész. Gondolom, azok közé tartozol, akik folyton azt keresik, mikor és mibe és kibe köthetnek bele, és nagyon biztos vagy saját magadban. Célod az, hogy a mások által nehezen felépített munkát tönkretedd, mert saját magadban nem találsz építő erőt. Ez pedig nem más, mint az irigység. Ugyanakkor jó is, hogy betévedtél ide, mert látszik, hogy a meglevő csapat mennyire összetart, és mennyire érti a dolgát. Nekik sok sikert kívánok. Thubi őse

Manó[offline]

Manó

2010-03-09 16:28:24#32Ja, és hozzáteszem, azóta még több remek alkotóval találkoztam itt, és most már tucatnyi mesterem van, mindazok akik hozzászóltak és szólnak a rajzaimhoz, fejlődésemet segítik tovább. smiley
(ez lemaradt az előbbiből hirtelen felindulás miatt smiley )
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Manó[offline]

Manó

2010-03-09 16:03:04#31Amikor erre az oldalra tévedtem még nagyon harmat munkákat adtam ki a kezeimből, azonban jött Thub és olyan tanácsokkal látott el, amik meglátszanak a mostani alkotásaimon. Igaz közel sem rajzolok fotóreálban, és jó ideig biztosan nem is fogok, de igyekszem tanulni.
Én úgy gondolom, hogy csak olyan személy tud ellátni ilyen tanácsokkal, aki maga is remek rajzos, és bizonyította tehetségét, mint alkotásaiban, mind pedig hozzászólásaiban.
Mit gondolsz theulmus ha thub nem tudna így rajzolni akkor hirdetné hogy készít rajzot megrendelésre? (Nem gondolod hogy ebben az esetben azonnal lehullana a lepel, ha nem volna olyan jó mint amilyennek állítja magát?)
Néha nem ártana elgondolkodni mielőtt megszólalunk. Manapság könnyebb másokat szapulni, mert az kényelmesebb, vagy pedig ezzel akarjuk feledtetni hozzá nem értésünket. Én nem kívánok neked rosszat, mert szerintem te egy megkeseredett ember vagy, de bízom benne hogy megtalálod a békességet idővel magaddal szemben és esetleg a világgal szemben is.
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

1 ... 3 4 5 6 7 8
ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]