Fórum / Vitafórum

Aktuális téma: Bob Ross: művészet vagy giccs?

Ebben a fórumtémában az adott témával kapcsolatos gondolatokat lehet kifejteni, egyfajta agytornaként.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a vitázás írott és íratlan szabályait, különös tekintettel a személyeskedés elkerülésére.

<< 24/24
1 ... 21 22 23 24

priandi[offline]

priandi

2010-12-23 11:55:11#6"ami nem pusztít el az erősebbé tesz" (Tobitól csórva) Ezt vallom én is és nem csak hogy erősebbé, de megtanít arra, hogy értékeljem a jót, a szépet. Volt idő, amikor kifjezetten pesszimista voltam, hiszen folyamatosan rossz dolgok történtek velem, mindig volt miben, kiben csalódni. De ma már ott tartok, hogy a negatív dolgokkal csak annyira törődöm, amennyire nagyon muszáj és csak azzal vagyok hajlandó foglalkozni, ami boldoggá tesz, akármennyire kicsi dolog is legyen az. Úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó besavanyodni, rosszkedvű, gonosz, kétszínű és elviselhetetlen "emberré" válni csak azért, mert az élet nem osztott túl jó lapokat.

vorosritty[offline]

vorosritty

2010-12-23 09:20:50#5Nem hiszek a Carpe Diem világszemléletben. Van ismerősöm, aki nem tudatosan, de így él, és nem tetszik, hogy önös érdekből mindenen átgázol.
Nem vagyok se pesszimista, sem optimista. Igazából nem is nagyon gondolkoztam ezen.
De az életre vonatkozóan van egy idézet, amit igaznak hiszek. Az egyetlen idézet, amit érdemesnek találtam arra, hogy megjegyezzem:

Az élet értelme a küzdés maga.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Manó[offline]

Manó

2010-12-23 01:09:44#4Én úgy gondolom, realista vagyok, felmérem a dolgokat és belátom hogy nem sikerülhet, illetve felismerem hogy ha igen.
Olyan soha nem volt hogy ne legyen valahogy, olyan nem volt még hogy a Nap ne kelt volna fel. Ha mégse kelne fel, akkor ugyebár tökmindegy miképpen is értékelném a dolgot smiley
Ha szar kedvem van, akkor zenehallgatás esetleg haverokkal egy jó dumálás sör mellett smiley
Például ettől jobban érzem magam mindig:
http://www.youtube.com/wa…
Na de hogy ne szaporítsam tovább a szót, csak annyit, hogy úgy látom a világot amilyen, egy szartengernek, ezért ugorjunk bele, had legyen tele smiley
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Thubakabra[online]

Thubakabra

2010-12-22 23:52:39#3Én pesszimistának vallom magam.
Elég nehéz másként gondolkodni, amikor folyamatosan beüt a krach. Mintha az ember feje fölött folyamatosan ott lebegne a gyilkos fejsze és még a pozitív gondolatok se bírják elhessegetni. "ma jó napom lesz" gondolom én, aztán meg véletlenül összetörik valami, majd történik pár rossz dolog, beüt pár kellemetlen, szomorú hír és így tovább, mire azzal a gondolattal fekszem le, hogy "ez is egy baziszar nap volt". Az idő folyamát egyre messzebbről nézve pedig halálesetek tarkítják azt, melyek időnként könnyre fakasztják az embert.
És akkor két dolog lehetséges: vagy az, hogy az ember megpróbál továbbra is reménykedni és pofára esni folyamatosan, vagy egyszerűen beáll a pesszimisták sorába. Sok ember szerint a pesszimizmus egyenlő a reális gondolkodással és én se vélem másként smiley Az élet nem fenékig tejfel, szóval a pesszimizmus közelebb áll a normális felfogáshoz szerintem.
Persze van ennek tökéletes ellentéte is, bár személyes baráti körömben nem nagyon ismerek ilyet - akinek esetleg folyamatosan szerencséje van és csupa happy az élete.
Persze, vannak olyan divatos elképzelések, hogy a jó gondolatok megszépítik az életet, ha kitartóan koncentrálunk rájuk, de engem nem hívtak meg Roxfortba, hogy valóban így varázsoljam el az életemet, így valószínűleg mugliként nem sok esélyem van a pozitív gondolatok kivetítésére.

Szóval könnyebb előre a legrosszabbra gondolni és mikor az bekövetkezik, akkor kevésbé fáj, mint akkor, amikor az ember az ellenkezőjét reméli.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

-Törölt.24-[offline]

-Törölt.24-

2010-12-22 23:27:59#2"ami nem pusztít el az erősebbé tesz". Ennyi, mindig fel kell állni. Ez az én véleményem

Admin[offline]

Admin

2010-12-22 22:29:43#1Pozitív és negatív világkép.

Mindannyiunknak megvan a saját világnézete, amin keresztül figyeljük a velünk és másokkal történő dolgokat. Van, aki minden nehézségben csak új lehetőséget lát, és van, aki azt mondja, "velem mindig ez történik; semmi sem sikerül".

Szerinted melyik a helyes?

1 ... 21 22 23 24
<< 24/24
ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1865 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]