Fórum / Vitafórum

Aktuális téma: Bob Ross: művészet vagy giccs?

Ebben a fórumtémában az adott témával kapcsolatos gondolatokat lehet kifejteni, egyfajta agytornaként.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a vitázás írott és íratlan szabályait, különös tekintettel a személyeskedés elkerülésére.

<< 5/24 >>
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 24

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2013-06-22 11:32:41#386Válasz a #381 kommentreEz ma tendencia, hogy mindent próbálnak leegyszerűsíteni, nehogy már tanulás, vagy kitartás kelljen bárminek az elsajátításáhiz. Sajnos itt belépnek az anyagi megfontolások is. A témával kapcsolatos nézetemet hosszabban is kifejttem már az egyik fórumodon, azt a véleményemt továbbra is tartom. smiley
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

Thubakabra[online]

Thubakabra

2013-06-22 11:30:41#385Válasz a #383 kommentreAz a helyzet, hogy ez a tanfolyam pont ezért nem jó... másolni meg lehet tanulni, de ez ugye nem lesz jó mindig, mert szűkül az a terület, amiben az alkotó mozoghat. Másrészt, a legtöbb ilyen tanfolyam vezető "tanár" amatőr. Nem egy ilyet láttam már... az meg nem hiszem, hogy hasznos lehet, ha egy olyan ember tanít, akinek magának is még sok gyakorlásra, esetleg tanárra van szüksége. De ez csak a tanfolyam része a dolognak.

Persze, vannak ilyen "kikapcsolós funkciók", de szerintem ez a rajzolásra nem vonatkozik. Van, hogy egyszerre használom a jobb agyféltekés tippeket a hagyományos rajzzal, ami azt jelenti, hogy nincs ez a kizárólagosság; amikor pedig egyik vagy másik fajtát használom, nem érzem úgy, hogy az egyikben kreatívabb, átszellemültebb lennék, míg a másikban meg hidegen logikus és előre tervező (mint amit ugye megpróbálnak bemagyarázni). Csak ehhez az egészhez már sok dolgot rendeltek, ami nem igaz, azért, hogy a laikusok megvegyék, és nehéz már visszanézni, mi az igaz vagy mennyi valóságalapja van.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2013-06-22 11:28:10#384Válasz a #383 kommentreA keresztezett pályák nagyon fontosak, a legtöbb tanult tevékenységnek az az alapja. A ma oly divatos tanulási problámák legtöbbször a keresztezett pályák gyengébb működésének köszönhetőek, és mozgásfejlesztéssel javíthatóak. Természetesen az idegrendszer mindkét fele folyamatosan dolgozik, egyiket sem lehet kizárni a folyamatból.
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

Zhenia[offline]

Zhenia

2013-06-22 11:21:50#383Valami biztosan van benne, valamit ér is a módszer hiszen ismerősöm is volt ilyen tanfolyamon és varázsoltak, de azt a helyzet hogy csak ott.. később már nem tudta alkalmazni.
Lehet abban is valami amit te mondasz Thub és ez amolyan sarkított dolog ahogy én látom, viszont pl a motorikus mozgás "keresztbe van fűzve" tehát ha a jobb agytekét iktatod ki a bal oldalad válik használhatatlanná. ilyen módon valószínű más is ilyen drasztikusan meg lehet osztva.
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Andus[offline]

Andus

2013-06-22 11:20:33#382Válasz a #380 kommentreNem tudom, mennyien láttátok már az interneten terjengő képet, de érdekesnek találom. Én nagy mértékben hiszek is eme kép szimbolikusságában. Bár bővebb & mélyebb jellemzést nyilván egy agyturkász jobban tudna interpretálni. smiley
"...fej mellé az ész, kell az is, hogy láss és ne csak nézz..." R

Thubakabra[online]

Thubakabra

2013-06-22 11:11:00#381Válasz a #380 kommentreÉn úgy vélem, nincs olyan, hogy jobb vagy bal félteke rajzolás, inkább egy összetettebb folyamatról van szó. A többi maszlag szerintem is a media szüleménye és azon emberek kreálmánya, akik le akarják húzni a laikusabb réteget ez által. Vannak hasznos tippjei, de nem hiszem, hogy érdemes lenne haladóbb rajzosként szétválasztani a kettőt, hanem együtt alkalmazni őket. Már, ha szabad akár ilyen mértékben is különböztetést tenni. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2013-06-22 10:45:36#380Pár napja szembesültem azzal a ténnyel, hogy a jobb agyfélteke nem csak az olyan tevékenységekért felelős, mint a rajzolás, hanem ott található a matematikai gondolkodás is. Én azokban a dolgokban vagyok jó, ami ehhez a két területhez kapcsolódik, pl. origami, vagy számítógépes szerkesztő programok. Ennek következtében úgy tűnik én is a jobb agyféletkémet használom leginkább. Eddig meggyőződésem volt, hogy az a rajzolási mód amit én előnyben részesítek, és formaelemző rajzolásnak hívok, épp az ellentéte annak, amit a jobb agyféltekés rajzolásnál használnak. Erre kiderül, hogy a két dolog, nem hogy ellentétes, de hasonló folyamatok működtetik az agyban. Ennek értelmében akár én is jobb agyféltekés rajzolónak tekinthetem magam. Valószínű, hogy a jobb agyféltekés rajzolásról terjedő téves nézetek valószínűleg a média tálalásának köszönhetőek. Gondoltam megosztom veletek ezt a felismerésemet smiley
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

Thubakabra[online]

Thubakabra

2013-03-19 12:59:50#379Válasz a #378 kommentreAkkor feltételezem, hogy a technikát reprodukálnád. Már eltér a fotóról való rajzolástól. smiley
Egyébként -- ha jól tudom -- akkor az alkotó halála után x évvel már felhasználható az alkotás. Ezért van annyi Mucha-s cucc mostanában.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

yetikr[offline]

yetikr

2013-03-19 12:57:54#378Válasz a #376 kommentreEgyébkén egy Van Gogh képre gondoltam...
yetikr

yetikr[offline]

yetikr

2013-03-19 12:55:43#377Válasz a #376 kommentreNa jó de akkor a fényképnél nem ugyanez a helyzet?
yetikr

Thubakabra[online]

Thubakabra

2013-03-18 23:04:56#376Válasz a #375 kommentreAkkor gyakorlatilag repro-t készítesz, ami ugye azt jelenti, hogy gyakorlás céljából másolod le más munkáját. Az alkotók többségét szerintem nem zavarja, csak jelölni kell, kinek a munkája és visszalinkeled. Mondjuk sokan allergiásak erre, így azt is megpróbálhatod, hogy emelve az ötletes megoldást (vagy bármit, ami megtetszett a rajzon) alkalmazod egy saját képen. Mármint nem 100%-ban másolsz, hanem csak töredékben. Nem tudom, milyen jellegű képről van szó, hogy az ötlet tetszett-e meg vagy a technikája.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

yetikr[offline]

yetikr

2013-03-18 18:34:44#375Pár kérdésben bizonytalan vagyok, ha fényképet használok referenciának, akkor nagyjából vágom hogy mi a helyzet, viszont használhatok-e referenciának például rajzot, és ha igen akkor az mennyire lesz a saját rajzom, és ha nem tudok egyeztetni az eredeti alkotóval, akkor mit tegyek?
yetikr

Thubakabra[online]

Thubakabra

2012-05-26 22:51:21#374Válasz a #373 kommentreSokak számára ezek egyértelmű kérdések, de sajnos ez nem takarja az összes embert.... Azért örülök, hogy nem mindenkinek kell magyarázkodni smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Alaleh[offline]

Alaleh

2012-05-26 06:37:10#373Nem tudom miért nem lehet tök egyszerű dolgokat elfogadni ,miért kell ilyen hülyeségeken vitázni,én nem értem.A ref.feltüntetése?(Erre a választ egyértelműen megkaptuk )Családi fotó feltöltése?Erre ott van a facebook,iwiw,stb.oldalak,ezen mit kell bonyolítani.Ennyi!!!!!!!!Lehet jobb lenne lerajzolni az oldal kéréseit,szabályzatait talán érthetőbb lenne smiley
"Az embernek azért van szüksége macskára, hogy félelem nélkül simogathasson egy ragadozót"

Thubakabra[online]

Thubakabra

2012-05-25 11:39:46#372Válasz a #371 kommentreFélreértés keletkezett. Mi nem kértük a képek törlését, csak azt, hogy a továbbiakban feltöltött alkotásoknál pótolva legyen a fotóreferenciák linkelése smiley És ez mindenkire vonatkozik. Más kérdés, hogy olykor nem vesszük észre a hiányosságot és ebből kifolyólag nem tudunk szólni az illetékesnek, de amint időnk engedi, átböngészésre kerülnek a galéria frissebb alkotásai.

Ha mindenki letörölné a képét, aki korábban nem töltötte ki a referencia mezőt, akkor nem sok kép maradna az oldalon... A szabályzatunk értelmében a rosszul lefotózott képeket, illetve a családi, nem ide való fotókat kérhetjük eltávolításra.

Másrészt pedig a követelőzés nem követendő példa.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

ghetto21[offline]

ghetto21

2012-05-25 06:18:02#371Azért én helyettesítettem az elvárásokat és töröltem azokat a képeket miket nem bírtam teljesen bizonyítani és ha jól emlékszem akkor az volt hogy törlődnek a képek ha nem kerül föl ref. vagy nem saját fotó.Azért tenni kéne valamit ez ügyben mert én letöröltem az egész galériám és ezt azért elvárható volna mindenkitől ha korrektek akartok lenni.
Albert

KBÁgi[offline]

KBÁgi

2012-05-19 23:58:26#370Válasz a #368 kommentreKöszönöm, ez nagyon hasznos! Olyan jó lenne már megtanulnom angolul! smiley
“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

KBÁgi[offline]

KBÁgi

2012-05-19 23:32:20#369Köszönöm. smiley Csak az jutott eszembe, hogy én eddig észre sem vettem, hogy be lehet ilyesmit állítani a DA-n. Most megszerkesztettem az egyik rajzom, és rátaláltam végre a licenc beállítási lehetőségre! smiley Eddig csak azért nem használtam mert nem is tudtam róla. smiley Vajon sokan töltenek fel még így képeket? Végülis, ha sikerül rákérdezni, akkor rögtön kiderül. smiley
“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

Thubakabra[online]

Thubakabra

2012-05-19 16:12:32#368Válasz a #367 kommentreEzért kell olyan fotókat használni minden esetben, melyekre az alkotója olyan licenszt tett, mely szerint felhasználhatóak ilyen jellegű dolgokra. Vagy rajzolás előtt rákérdezel. Ezzel elkerülhetőek a jogi viták már.

Általában a legtöbben beszélnek angolul. Ha annyit írsz neki, hogy "may I draw your photo?" már elég lesz. A ráérkező válasz megfejtésében pedig szolgálatunkra áll a sztaki szótár.
Utána egy "Thank you so much" és a probléma megoldva!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

ChrisiS[offline]

ChrisiS

2012-05-19 01:57:18#367Egyébként az hogy belinkeljük az eredeti képet, vagy megemlítjük ki volt a forrás alkotója, az egy gesztus az alkotó felé, de jogvita esetén nem hinném hogy bármit is érne.. Tehát ezzel nem mentünk elébe az esetleges jövőbeni kellemetlenségnek.. Egyszer csak jön valami vaskalapos és ezt megpiszkálja, onnantól bezár a bazár.. ahogyan a File-feltöltő szervereken is mostanság.

1 2 3 4 5 6 7 8 ... 24
<< 5/24 >>
ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

4 / 1865 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]