: Maligán

Osztály! Próbáljanak már leülni végre! Egy széken csak egy! Pompás! Fog ez menni. Igen, fiam, történelemóra.

No! Hol hagytuk abba tegnapelőtt? Jellemző. Akkor tehát a Felemelkedés.

Valamikor a kettőezres évek első évtizedeiben kezdődött az emberi faj felemelkedése. Bár a felemelkedés szót a furcsa elveket valló absztinensek ... Nem, kedves Éva, a "földimalac" kifejezés politikailag nem korrekt.
Visszatérve. Jellemzően egy különös balesettel kezdődött. T. András, barátainak csak Bandika, 2012. december 31-én egy közlekedési tábla kíséretében egyszerűen eltűnt egy budapesti szórakozóhely elől. A jelenséget térfigyelő kamera is rögzítette, a felvételt az esetet követően számos vizsgálatnak vetették alá. Természetesen az internetre is kikerült, közkézen forgott, aztán el is felejtették pár nap után. Mindenki meg volt győződve róla, hogy kacsa az egész. Nem, nem narancsos, de örülök, hogy legalább néhányan próbálnak figyelni!

Eltelt húsz év. A globalizáció egyik nagy vívmányának tekintették, hogy a közös űrprogram keretében felmerült egy állandó, akár turizmus céljára is használható bázis létesítésének ötlete a Holdon. Ehhez természetesen sok előzetes felmérésre, terepszemlére, óriási tervező és kivitelező munkára volt szükség. Hatalmas vállalkozás volt és összességében mindenki remek ötletnek találta, főleg azok, akik már ráuntak a szimpla, földi nyaralóhelyek végiglátogatására. A szennyezés egyébként is sokat tönkretett már közülük.
Vállalatok alakultak, húztak sápot a munkából, tűntek el örökre, perelték be egymást az akkori kapitalista világrend szabályainak megfelelően, de azért a munka csak haladt előre. És 2037. május 1-én, a tervezett időpont hetedszeri elhalasztása után a PROSPECT ONE végre startolt. Fedélzetén geológusokból, mérnökökből, építészekből álló húszfős csoporttal. Most nem sorolom fel őket, de természetesen kötelező tananyag, a könyvükben megtalálják. Hogyan? Pedig, jobb lenne, mert jövő héten röpdolgozat lesz. Nem mondom meg melyik nap, azért röp.

Odaértek, landoltak ééés... nagyot néztek. Ugyanis megelőzték őket. Egy közlekedési tábla és egy erősen mumifikálódott hulla. Úgy van, kedves Éva, valóban Bandika, de azért még nem kell teli torokból ordítani. Természetesen a tisztelt tudós csapat köpni-nyelni nem tudott, a húsz év előtti esetre pedig már a kutya sem emlékezett. A holttest kifogástalan állapotban volt, tökéletesen konzerválódott, bár egy apró meteor letörte az egyik lábát. A PROSPECT ONE jelentette a dolgot, a holttest első vizsgálatát a hajó orvosa végezte el. A személyi igazolványa alapján az azonosítás természetesen egyértelmű volt. A kérdés azonban állt: Hogy a viharba került a Holdra?
A kérdés sokáig megoldhatatlannak tűnt. Bandika tetemét minden létező vizsgálatnak alávetették, mindenféle fajta módon elemezték, ahogyan a helyszínt is. Természetesen kipattant a dolog, előkerült az internetről a régi videó is. Újból megvizsgálták, és megintcsak nem találtak rajta mást, csak annyit, hogy egy csaprészeg egyetemista szorgosan ölel egy KRESZ-táblát, majd a következő pillanatban se tábla, se Bandika. Természetesen az UFO hívők a hír kipattanását követően új aranykorukat élték. Se szeri, se száma nem volt a furcsábbnál-furcsább megnyilvánulásoknak. Példának okáért Bandika táblájának helyére a szokásos buszmegálló tábla helyett valakik UFO megálló táblát szereltek, a hely pedig évekig dugig volt zarándokokkal.
Bandika testét egy hűtőkamrába helyezték, ahol különféle, génkezelésre szolgáló vírustörzseket is tároltak. Hogy ezt a döntést ki hozta, és milyen okból, erről nem maradtak hitelt érdemlő dokumentumok. Természetesen nem okozott volna semmi problémát, ha a DWA ... Dances with Aliens ... a gyengébb angolosok kedvéért Idegenekkel Táncolók, nevű UFO-hívő szervezet aktivistái a test elrablása közben nem verik szét a labor teljes berendezését. A test eltűnt, minden bizonnyal utolérte a tetemek szokásos sorsa és többé senki nem hallott Bandika felől.

A járvány nem egészen három héttel később ütötte fel a fejét, végigtombolta az egész világot, mindenkit megfertőzött és senki nem halt bele. Igazság szerint enyhe szédüléssel járt, némi hasmenéssel, szórványosan hányással és páran kiütésesek is lettek tőle, volt egy kis pánik. Aztán elmúlt.
A rendőrségi statisztikák fél év múlva már tele voltak eltűnésekről, különös helyekről előkerülő emberekről szóló hírekkel. Különös beszámolók voltak, többnyire ködösek és töredékesek. Viszont egyre szaporodtak és a világ minden tájáról érkeztek. Még az eszkimóktól...

Ennyire látványosan ne unják már a dolgot, jó? Leadom az anyagot, rendben? Magának még egyébként sincs meg a félévi kettese, tehát a maga helyében nyitva tartanám a csipámat.

Dr. Jan Braclov, egy Isten háta mögötti, nevadai genetikai labor munkatársa jött rá az igazságra, méghozzá véletlenül. Saját vérmintájával vizsgálva a berendezést génmanipuláció nyomaira bukkant. Először természetesen hibásnak vélte a gépet, ezért elvégezte a teszteket egy másik berendezés segítségével is. Az eredmény azonos volt. Ekkor a laborból telefonált egy barátjának, Mike Rimes-nak, aki kisstílű regényíróként különféle összeesküvés elméletekkel teli zavaros könyveket gyártott halomba. Egy bárban találkoztak, lázas beszélgetés közben még lázasabban fogyasztották a tömény szeszeket, majd mindketten eltűntek. Másnap a Bahamákon kerültek elő, rendkívül másnaposan és rendkívül meglepetten.

Óh ... csengő. Jólvan. Utolsó óra? Akkor indítsanak hazafelé! Fiam, azért azzal a pálinkával vigyázzon! Kínáljon meg másokat is belőle! Akkorhát! Viszlát holnap, kellemes lerészegedést a hazajutáshoz!

Öööö ... nem tudom. Úgy kijött.

Címkék: ,

1513 megtekintés
4 szavazat
2 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

ilinoly[offline]

ilinoly

2012-05-31 19:14:330+#2+1

gepardus[offline]

gepardus

2012-03-13 16:52:480+#1Hát ez jó kis szösszenet volt. smiley Köszi!
+1
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1865 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]