: Haldokló

(24x32 cm, akvarell) Többek között ezt a képet is vittem ma fősulira felvételizni, de immáron másodjára utasítottak vissza. Most éppen azzal az okkal hogy látszik a képeimen, hogy "tanulatlan" vagyok a rajz terén. Légy szíves akinek van türelme megnézni a képeimet, írja már le mi a véleménye. Ennyire sz@rok a képeim, csak nem látom.Vagy esetleg a hülye vagyok hogy kétszer is egy olyan helyre felvételizek, ahova egyszerűen nem akarnak felvenni...Az világos,hogy másképp rajzolok mint az aki ezt régóta tanulja, de ez miért baj?

Címkék: , , , ,

799 megtekintés
3 szavazat
10 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Babett[offline]

Babett

2013-07-07 12:19:160+#10Válasz a #8 kommentreKöszi szépen, majd igyekszem gyakorolni, aztán majd lesz valahogy. smiley

Babett[offline]

Babett

2013-07-07 12:16:270+#9Válasz a #7 kommentreIgen, ettől én is tartok, meg hogy jövőre esetleg majd valami más indokkal küldenek el. De majd lesz valahogy, lehet hogy hagyom a fenébe a főiskolát, és beiratkozok egy grafikus képzésre. Így is már egy rahedli pénz elment a jelentkezésre, és ha szerencsém van erre legalább ingyenes...

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-07-06 18:59:470+#8Válasz a #6 kommentreÖrülök, ha valamelyest segíthettem. smiley Nyugodtan írd le az ilyesmit, hátha tudunk ilyenkor segíteni, és hát erről szól az oldal! smiley
hát, gyakorolgass, azt mindig kell. Nekem se ártana, de mindig lusta vagyok elővenni a vázlatfüzetet, pedig sokat segíthetne.

Na, de sok sikert! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

szog88[offline]

szog88

2013-07-06 15:05:120+#7Válasz a #5 kommentreNem is azért kérdeztem. Én sem voltam túl sok rajzórán (ami meg is látszik smiley smiley ) Hanem mert ha nincs valami protkós rajztanárod, akkor kevés az esély a bekerülésre.

Babett[offline]

Babett

2013-07-06 12:46:260+#6Válasz a #3 kommentreThubakabra,köszi a bátorítást! Elsőre én is elfogadtam, hogy jó néhányszor elutasítják az embert, de másodjára nagyon nem jól esett. (Különösen mert láttam ott a többiek rajzait is.)Igazából ha nem is évekig, de azért gyakoroltam ezt a vázlat készítést stb. és ami a legfurcsább, hogy az a tanár aki felügyelte a gyakorlati vizsgát, de nem volt benne a bizottságban, az jónak találta a rajzaimat, és mivel emlékezett rám tavalyról csodálkozott, hogy miért nem vettek már fel akkor. Na mindegy bocs már hogy itt öntöm ki a lelki bánatomat, de tegnap tényleg nagyon kétségbeestem. Még egyszer köszi a bátorítást, és örülök, hogy amúgy tetszik a kép smiley .

Babett[offline]

Babett

2013-07-06 12:32:270+#5Válasz a #2 kommentreSzog88, nem sajnos nincs rajztanárom, még középsuliban jártam néha szakkörre ha volt, elég ritkán, meg átjártam néha egy másik középsuliba is szakkörre. Az elmúlt tanévben divat és stílustervezőin voltam, ott sokat foglalkoztunk ilyesmivel is, sőt az egyik tanárom fel is akart készíteni, ő is a Jgypk-ra járt, csak félévkor el ment szülési szabadságra. Sajnos azt, hogy külön tanárhoz járjak nem engedhetem meg magamnak.

Babett[offline]

Babett

2013-07-06 12:24:510+#4Audrey örülök, hogy tetszik. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-07-06 09:51:471+#3Vannak olyan iskolák, ahol mindenkit visszautasítanak párszor, mielőtt esetleg felvennék. smiley

Arra sose gondolj, hogy szar lenne az, amit csinálsz; inkább kezdetleges, kiforratlan stb. de ezek mind olyan dolgok, amiken lehet változtatni. Én azt a tipikus hiányosságot látom nálad is (mint általában a legtöbb nem iskolában tanult rajzosnál meg még magamnál is), hogy nem skiccelsz eleget, ezért a formakezelés néhol igen esetleges (pl. ujjaknál). Nem kell kétségbeesni, hanem leülni és gyakorolni. Leteszel valamit a szoba közepére, fogsz egy A2-es lapot és arra felvázolod a látott formát egy óra alatt. Aztán pozíciót váltasz, lerajzolod megint. Aztán csinálsz néhány kisebb méretű skiccet 20 perc alatt, majd változtatod a lerajzolnivalót. Ezt csináltatná veled egy rajztanár is, annyi különbséggel, hogy aktra ugye nem lenne alkalmad. Az a lényeg, hogy először pepecselés nélkül kellene felvázolnod dolgokat, és amikor már egyre jobban megy, elkezdheted a kidolgozottabb dolgokat is. Ez fog segítenni abban, hogy kiforrjon a rajzolási technikád, a stílusod, a formák valódi meglátása.
Általában még az a baj, hogy elég begyöpösödött professzorok okítanak, akik utálják az újításokat (mint pl. a grafit elkenése vagy a szén nem elkenése), ezért az ő kedvük szerint kell megtanulnod rajzolni. Ajánlanám Barcsay, Szunyoghy könyveit, ők pont azt a stílust képviselik, amit szeretnek az ilyen iskolákban.
Valamint, keress olyan embereket, akik arra a szakra járnak, ahová te is szeretnél menni és kérdezgess tőlük, hogy kerültek be és mit kell csinálnod vagy változtatnod azért, hogy te is bekerülj.

Menni fog, meglásd! Csak ne ess kétségbe! smiley


A képed egyébként tetszik, jók a színek, kellemes a hangulat. Amit említettem már az az, hogy a formavilág kicsit esetlen, ezen kellene elsősorban csiszolnod, de nagyon jó alapok vannak benned és nagyon jó érzéked van hozzá.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

szog88[offline]

szog88

2013-07-05 23:52:500+#2Van rajztanárod? Jársz valakihez, akár magánban is, vagy jártál?

Audrey[offline]

Audrey

2013-07-05 22:50:210+#1Nem tudom hogy mennek ezek a sulis dolgok, kinőttem belőlük, nekem hangulatában nagyon tetszik a kép. smiley
A művészet szárnyakat adjon, ne bilincseket

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1868 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]