: Kék Hold

Digitális - tájas... az akril még mindig nincs közel smiley

Címkék: , , , , ,

654 megtekintés
5 szavazat
10 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[online]

Thubakabra

2018-08-22 11:20:190+#10Válasz a #9 kommentreA nyomtatást készítő szakemberke nem fogja megmondani, hogy jó-e vagy sem. smiley Legalábbis őket sokszor nem érdekli, pénzt kap érte, kinyomtatja.

Ha kicsi a nyomat, akkor sajnos nem lehet belőle jót csinálni. Sajnos, én is szívtam meg így, mert mikor nekiálltam digitálisan festeni, kicsiben csináltam, és így van pár munkám, amit vagy nagyon piciben vagy egyáltalán nem tudok nyomtattatni.
De reméljük, hogy a Gimp a 12cm-es vásznak 300DPI-vel állította be, mert akkor 12cm-es méretben ki tudod nyomtattatni. Közölni kell az érdeklődővel, hogy ez a méret van vagy reménykedni abban, hogy nem veszi észre a pixelességet. Én inkább előbbit választanám, mert nem szeretek rossz minőséget kiadni a kezem közül.

De ez is egy olyan dolog, amit a digitálisan alkotónak meg kell ismernie. Egyébként ha ez megvan, nem nagy ördöngősség a nyomtatási dolog, csak nagyban kell rajzolni, és már kész is.
De amúgy érthető, hogy hiányzik a festék meg ecsetek. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Barnuska[offline]

Barnuska

2018-08-22 10:59:420+#9Válasz a #8 kommentreKöszönöm szépen a válaszod smiley , és már tudom, ha Gimp nem lesz a barátom smiley smiley ...Hiányzik a festőasztalom, a festékeim, meg az ecseteim, meg h tiszta zizi legyek smiley a festéstől, meg legyek jó festékes smiley
( pici off, de ehhez a Gimp-es képhez tartozik : ebből kért nyomatot egy érdeklődő állampolgár smiley , és akkor most meg vagyok lőve, hogy hogyan fog ez kinézni akármekkorában... igyekszem rábeszélni nem nagy méretre smiley , de ez a téma és színvilág nyerte el a tecccésést smiley ... meglátjuk a nyomtatást készítő szakemberke mit tud kihozni belőle ...
Ilcsi

Thubakabra[online]

Thubakabra

2018-08-21 14:16:190+#8Válasz a #5 kommentreGimphez sajna nem értek! smiley Szerintem ott is az ecset maximálisan jó mérete az, ami alapból van neki - szóval annál lehet kisebbre venni, nagyobbra már nemigen. Ez leginkább az olyan ecsetekre vonatkozik, aminek ilyen extra mintája van, mint a levélzet.
De majd belejössz. smiley Sok tutorial van fent a neten.
Mondjuk festéshez talán pont nem a legkönnyebben kezelhetőt választottad, annál vannak jobbak is, ami pont a festéshez lett fejlesztve, a gimp az elsősorban képszerkesztő. Van olyan, hogy Mypaint, Krita, ezek ingyenes programok, kimondottan festéshez. Sok van még ezeken kívül is, érdemes mást is kipróbálni, mert némelyiknek sokkal egyszerűbb a felülete.
Személy szerint rengeteget próbáltam anno, a Gimp pont olyan volt, amit nagyjából 5 perc próbálkozás után töröltem is, nem volt alkalmas a festéshez.

Gondolom azért nem engedte a program a nagy méretet, mert a géped nem tudja azt kiszolgálni. smiley Ilyenkor az a baj, hogy kis méretet nem lehet majd kinyomtatni, mert pixeles/homályos lesz a nyomtatott kép, sajnos. A 12x12 cm még sokat nem jelent, az a valóságban csak akkor annyi, ha a DPI 300-ra van beállítva (ez nyomtatásban az univerzálisan elfogadott beállítás a DPI - azaz hüvelykénti pontmennyiség).
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Barnuska[offline]

Barnuska

2018-08-21 13:41:540+#7Válasz a #3 kommentreKöszönöm szépen smiley ... és valami ilyen akart lenni, ez a digi festés sem akarja, amit én smiley
Ilcsi

Barnuska[offline]

Barnuska

2018-08-21 13:41:280+#6Válasz a #2 kommentreKöszönöm szépen smiley , próbálkozom ...
Ilcsi

Barnuska[offline]

Barnuska

2018-08-21 13:41:060+#5Válasz a #4 kommentreKöszönöm szépen a rákukkantást smiley , vártam, h írsz majd a digi-próbálgatásaimhoz is ...
No szóval, lövésem sincs, h mit csinálok, sokszor azt sem tudom, hol van az ecset menüpont, meg örülök, ha meglelem, h melyik ecset milyen nyomot hagy maga után smiley Szóval jajj, olyat még nem találtam, hogy milyen az ecsetek felbontása, az ecsetek méretét, méretarányát, dőlészögét, dinamikai tulajdonságait találtam meg, de még a számadatok semmit sem mondanak nekem smiley ... Szóval ezek a képek próbálgatások, ja meg van egy vinnyadt egerem, amiben nem müxik a görgő, és a jobb klikk, na és akkor az a digitális ceruzám smiley , a laptopomon a Gimp alkalmazási felülete olyan 12 x 12 cm-es ( na jó, kinagyíthatom, de akkor meg nem látom, mit csinálok smiley ) ..
Amit már tudtam, h 3000 px feletti legyen a szélesség és hosszúság méret, de azt meg a program nem engedte... Ja, ami végképpen maradt ezek után smiley , az a színek, és a kép hangulata smiley

Várok minden Gimp tanácsot, igyekszem megérteni, és jól használni smiley
Ilcsi

Thubakabra[online]

Thubakabra

2018-08-21 13:00:100+#4Szerintem ezek a képeid is nagyon érdekesek!

Viszont: tessék odafigyelni az ecsetek alacsony felbontására. Nem tudom, mekkorában festesz (ha nyomtatásba is tervezed, akkor gondolom 3000px + a minimál méret), de némely ecset egyszerűen túl kicsi felbontásban, ezért homályos, pixeles lesz az nagyobb méretben. Ez nagyon csúnya, szóval érdemes csak olyan ecseteket használni, ami elég nagy mérettel rendelkezik ahhoz, hogy ez ne látszódjon. smiley

Mindenesetre jó látni, hogy kipróbálsz mást is! Érthető, hogy vannak még a dolognak nem ismert területei, de azért vagyunk itt, hogy ezt kiküszöböljük! smiley A színeket itt jól használtad, és érdekes az összhatás is.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Miyuko[offline]

Miyuko

2018-08-21 12:33:310+#3Telihold, borostyán ezek nagyon a szeretem témák közé tartoznak. Tetszik a sejtelmes hangulata.+

jozsa0518[offline]

jozsa0518

2018-08-20 15:33:120+#2Szép!
Józsa Gábor

Kilókenyér[offline]

Kilókenyér

2018-08-20 05:05:330+#1Azt szeretem a digi képeidben, hogy nagyon látszódnak rajta az ecsetvonásokkal begyakorolt mozdulatok. smiley
Legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül. Én amikor vázlatolok, már azt is vektorosan csinálom. smiley

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1868 tag online

2 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]