: Órhideja

A4 Dipa, Pasztell kréta, pasztell ceruza, fekete filc és fehér zselés toll.

Meg sem próbáltam pont olyanra csinálni, mint a referencia, mert esélytelen lett volna, legalábbis számomra.
Talán az összkép elfogadható, azonban azt tudom, hogy a virág elég bugyuta lett, nem tudtam megbirkózni vele és ez azért nagyon gáz, merthát pont az a kép lényege.

Gyakorlásnak, próbának azért megfelelt.

[ http://kepfeltoltes.hu/14… ]
Címkék: , , ,

829 megtekintés
7 szavazat
8 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-07-29 21:45:340+#8Válasz a #7 kommentreSzia, nagyon szépen köszönöm. Nem hittem volna, hogy valaki a vízcseppeket fogja kiemelni. Gyakorolni fogok, azzal nem lesz baj, legalábbis remélem lesz rá sok-sok időm.

jozsa0518[offline]

jozsa0518

2014-07-29 21:19:180+#7Majd menni fog ez is!
Van amire nagyon rá tudsz érezni már most is,a vízcseppek csuda jók lettek,gyakorolni meg kell ugye,egyéb észrevételekről már írtak az előttem szólók.
Józsa Gábor

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-07-29 15:08:410+#6Válasz a #3 kommentreNeked is köszönöm. Egy pici sárga van ám benne a bibénèl,még reflex fényként,vagy árnyékként is nem is tudom, még pici fekete pöttyök is, csak így a fotón nem nagyon látszik.

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-07-29 15:03:520+#5Válasz a #2 kommentreNagyon szépen köszönöm neked is a kommentet és a bátorítást,nagyon jól esik.

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2014-07-29 15:00:100+#4Válasz a #1 kommentreNagyon szépen köszönöm a hosszú kommentet és a rám fordított időt, hálás vagyok érte.
A bambuszokkal én meg vagyok elégedve, úgy érzem azokat sikerült térben ábrázolni, de a virággal tökéletesen igazad van, egyszerűen nem bírtam vele és igen kicsit félek is a színektől.
Én magam soha nem kezdtem volna neki ennek a rajznak, de megrendelésre, vagyis inkább kérésre készült. Úgy utólag örülök neki, mert kihívás volt és legalább ezt is kiprobaltam.
Szerencsémre akinek készült, neki nagyon tetszett és örült neki.

Zhenia[offline]

Zhenia

2014-07-29 14:45:370+#3Szerintem első nekifutásnak teljesen jó. a növények (köztük a virágok) realisztikus ábrázolása amúgy sem könnyű dolog. Az ilyen különleges mintázatnál kiváltképp. Egy pici sötétebb rózsaszín szürke, kis sárga hiányzik amiatt nem érzed telinek a virágot. Legközelebb bátran a színekkel, telítettebben. Összevetve mindent ügyesen megoldottad smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

gepardus[offline]

gepardus

2014-07-29 14:13:550+#2Ami ebben a képben nagyon jó az a térhatás, remekül eltaláltad! A virágot meg még lehet gyakorolni, kicsit bátortalan vagy a színekekel, de majd változik. A vízcseppek sem rosszak. Jól van, hajrá ! +1 smiley
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

Andus[offline]

Andus

2014-07-29 14:11:270+#1Nézegetem a rajzodat. Először referencia nélkül...Hosszasan, sok ideig. Majd referenciával. smiley Aztán a régebbi képeidet, vajon készítettél-e már színesen is.
Hmmmm.
Úgy istenigazából Neked kell rájönnöd, hogyan tudod a legjobban ábrázolni a 3Ds dolgokat a 2Ds felületen. Látni kell, hol vannak fények, visszacsillanások, vagy árnyékok, a sötétebb részek. Persze mindezt nem lehet egyből, idő kell, míg észreveszed. Megszokod. Később már nem ezeken az apróságokon fogsz gondolkodni. Fekete-fehérben szépen haladsz; ez a színes gyakorlásod sem rossz.
Én azt feltételezem, hogy Te félsz a színektől. Az orchideán is max 3-mat használtál. Ami akár elég is lehet (ha több tómust tudsz kihozni belőlük), de itt elvesznek egymás mellett. Ezért nincs térben a virág. Konkrét példaként felhoznám a hátsó 3 szirmát, ezeknél az alap fehér és élénk lila erek vannak rajta. A két első levél sokkal rózsaszínebb és magentásak a csíkjai. A rajzodon ez a különbség alig kivehető. Szóval azt javaslom, hogy ügyelj erre. Megkell színesben is különböztetni...
A bambuszoknál szintén elvész a zöld... élénkebben kéne smiley
A vízcseppek... hát még mindig azon vagyok, hogy "többet!" smiley
Jó, nem kell a rajzodnak ugyanolyannak lennie, mint a refenreciának, elvégre megkell állnia nélküle is. A képed jó, úgyis csiszolni fogsz még a technikádon smiley
Én szavaztam smiley
+1
"...fej mellé az ész, kell az is, hogy láss és ne csak nézz..." R

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]