: Lila rózsa

Felbátorodva a korábbi színes ceruza rajzomhoz írt ötleteiteken, ennek a rózsának "jobban nekiestem". A vázlatnál már elrontottam, még elnyújtottabb a rajz élőben, mint a feltöltöttön. Sajnáltam, hogy nem sikerült minden részletét "értelmezhetően" ábrázolnom.

[ https://i.pinimg.com/736x… ]
Címkék: , , ,

985 megtekintés
4 szavazat
4 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

gepardus[offline]

gepardus

2018-05-27 22:38:570+#4Sok mindentől függ a dolog, de a leggyakoribb az, hogy némely ceruza típusban, olyan adalék, műviasz szerű anyag van, ami nem keverhető, egy másik színessel. Vagyis rátapad a papírra, azután ilyen fényes síkos hatást produkál és nem vesz fel több színt. Ilyenkor egy picit fellehet mosni azt a részt, egy glicerines, vagy terpentines fültisztító pálcával. Majd egy pzs-vel óvatosan felitatni. (vigyázva nehogy elkend a felszedett anyagot, a rajz más területeire).
Hagyd kicsit száradni, majd mehet rá a szín. smiley
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-05-23 11:57:100+#3Szívesen! smiley
Szerintem sokat fog segíteni, ha kinyomtatod a referenciát! smiley Vagy használhatsz állványt is. Én a mömaxban vettem nemrég egyet, ami frankó, mert rá tudom állítani az asztalra: https://www.moemax.hu/p/f…
Nem a legjobb minőség, de simán megteszi. smiley

Sajnos, a színek kapcsán nem tudok segíteni, hogyan lehetne sötétíteni. smiley Lehet, hogy papír vagy ceruzafüggő a dolog. Geppát lenne érdemes megkérdezni, ő ért ezekhez szerintem.

Tegyél csak fel ide rajzokat! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Chilla[offline]

Chilla

2018-05-22 23:38:430+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm szépen a hozzászólást és a segítséget! smiley
A függőleges nyújtást máskor is elkövettem már. Viszont jó, hogy mondod, kipróbálom a nyomtatott referencia használatát (mondjuk bármilyen aránytalanságra képes vagyok így is smiley ).
A színek erősítésében érdekes mód nem tudtam tovább haladni. Szerettem volna még sötétebb árnyalatot rajzolni ami nem a grafit sötétítése, de nem vett fel többet a papír.
A sötét háttér szintén a terv része volt, kíváncsi voltam, hogy milyen eredmény születik így és mennyire tud elütni a környezetétől a virág. Na ebben persze nagyot lendített a photoshop is. smiley
Az, hogy mennyire szeretném, hogy hasonlítson az eredetire, időnként szándékos, sokszor inkább súlyos hiba, amit bánok, hogy úgy sikerül ahogy. Viszont tesztelek 1-1 rajzon, szóval még nem vagyok elkeseredve. smiley
De folytatom, (talán nagyobb méretben is, hátha jobban ki tudom dolgozni) és ha értékelhető, akkor kirakom ide is. smiley
Chilla

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-05-21 11:20:160+#1Na, örömmel látom, hogy egyre bátrabb vagy a színekkel, csak így tovább! smiley Még lehet ezt még jobban erősíteni, de az már jó, hogy most látszik a változás.
Az elnyújtás kapcsán egy tipp: mindig egy síkban legyen a referenciád a rajzzal. Ha a referenciád függőleges, a rajzlapod pedig rá merőlegesen fekszik, akkor másoláskor az agyad korrigál, hogy ugyanazt a képet lásd fekve is. Ergo automatikusan nyújt, így mikor felállítod a rajzot, az hosszanti irányban más lesz, mint a referencia.
Ez nagyon egyszerű kis trükk, mégis igen fontos! smiley
Ha pedig észreveszed, hogy rossz a vázlat, érdemes azon javítgatni annyit, amennyit lehet, mert a rossz formavilágból már igen nehéz jó eredményt rajzolni.
Még annyi, hogy talán érdemes lett volna világosabb háttért rajzolni, legalábbis nem ilyen intenzíven sötétet, mert a rózsád enyhén világít a háttér előtt. Egyébként igazán figyelemfelkeltő, mert így viszont igen erős a kontraszt, de sajnos nem realisztikus. Egyébként tetszik, hogy nem mész a pontos másolásra, hanem változtatsz a rajzon a saját szájízed szerint. smiley

Rajzolj sokat, és hozd el nekünk is!

Ment a pont!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1865 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]