: Pillangó

Ismerkedve a színekkel, a festészettel és tesztelve az akvarellpapír hatékony leragasztását egy hangulatos, természetből hozott képet szerettem volna. Nem olyan lett amilyennek szerettem volna mikor nekikezdtem, viszont sokat tanultam belőle.
10X20 cm

[ Netes fotó alapján, a virágok és a rovar külön képről van ]
Címkék: , , ,

643 megtekintés
5 szavazat
8 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Chilla[offline]

Chilla

2020-05-04 17:13:000+#8Válasz a #7 kommentreKöszönöm szépen! Egyelőre a technikák próbája volt ez még. smiley
Chilla

Sipy[offline]

Sipy

2019-10-03 17:47:270+#7Gyönyörűek a színei, amit még jobban kiemel a lágy háttér.
Nagyon szép, és életteli hangulatú. smiley +

Chilla[offline]

Chilla

2019-09-30 23:28:100+#6Válasz a #3 kommentreKöszönöm a bátorítást és kritikát! smiley
Néhány segédanyagot kipróbáltam már. A maszkolóból már tudom, hogy milyen márkát vegyek, de milyen kiszerelést ne. smiley De szépen lassan bátorodom majd. A sóval befolyásolást néztem már youtube-on, érdekes hatásokat eredményez.
Köszi a +-t is! smiley
Chilla

Chilla[offline]

Chilla

2019-09-22 15:14:181+#5Válasz a #2 kommentreKöszönöm a terjedelmes kritikát!
Igazából sokkal kevesebbet vártam magamtól ennek a képnek a megalkotásakor, mint amennyi hiba felsorolásra került. Igazából csak amolyan "állapotismertetésből" raktam fel, nem pedig azért, mert jó. Nagyon sok alapvető dolgot nem tudok még, viszont apránként próbálgatom. (Gondold el, ennél feladvány volt, hogy sikerül-e normálisan leragasztanom a lapot, hogy ne hullámosodjon fel, vagy az új zselés tollam összefér-e a többi hozzávalóval, ilyenek...)
Jó volt a videó a kompozícióhoz, sokat lehet tanulni belőle. Más jellegű képalkotáshoz is használni fogom. smiley
Chilla

Chilla[offline]

Chilla

2019-09-16 23:59:120+#4Válasz a #1 kommentreÖrülök ha pluszt ér a mérete, direkt "játszadoztam" kicsiben.
A lábak tényleg kevesen vannak, szerencsére ez készült legkésőbb így növelhető a számuk.
Annál több nem is volt vele a célom, hogy kellemes legyen ránézni. A fény-árnyék viszonyra azért máskor jobban figyelek, köszi a tippet! smiley
Chilla

gepardus[offline]

gepardus

2019-09-16 14:55:331+#3Jó dolog, hogy új technikával kísérletezel, az akvarell szerintem az egyik legnehezebb téma, szóval gratula, hogy hozzányúltál.
Egyetértek az alattam írtakkal ebben a műfajban bátran keverheted a színeket, kísérletezz szerintem is. A fekete használatával óvatosan, inkább kikevert egyéb sötéteket ajánlanék.
Továbbá az érdekesebb "textúrákhoz" részletekhez használhatsz egyéb anyagokat pl: só, viasz,vagy zsírkréta stb. Hajrá! smiley megy a pont. smiley
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-09-16 10:44:350+#2Igazán kedves témájú kép. Viszont úgy érzem, hogy a színekkel továbbra is hadilábon állsz. Keverj bele több színt, ne állj meg egynél amikor leírsz egy tárgyat. Ha lilát látsz, abban van kék, rózsaszín meg mondjuk barna a zöld háttér miatt. De már csak az unalmasság és naivitás elkerülése végett is érdemes plusz színeket használni, hogy legyen valami plusz a festményben.

Ha nem mersz kísérletezni, akkor vágj neki úgy egy képnek, hogy ezt sehol nem fogod publikálni, lesz amilyen lesz, így nem azon gondolkodsz alkotás közben, hogy a már ismert eszközökkel alkoss valami jujdejót a követőid számára, hanem azon, hogyan csiszolhatnád az alkotásaid kinézetét.
Gondolj rá úgy, hogy ezt csak magadnak csinálod, ezért nincs határ abban, hogy mit próbálj ki rajta. Aztán ha nem jó, nem kell megosztani, de sokkal többet fogsz tanulni. A következő képen meg valami mást fogsz kipróbálni.
Esetleg próbálj meg csak valami nagyon szimplát festeni kis méretben; egy falevelet mondjuk. És kísérletezz azon. Ebből lehet csinálni sokat, nem vesz el sok időt és sokat tanulsz belőle.

Használd ki azt, hogy még nem kell megélhetésből alkotnod vagy fenntartanod a folyamatos érdeklődést, ami egyébként megköti majd a kezed.

Érdemes minden képnél valami újat kipróbálni, szerintem ez sok mindent tud segíteni az alkotásban. smiley

A tő fekete helyett meg érdemes valami sötét színt használni, több dinamikát ad a színezésnek.

A kompozíció kapcsán pedig ezt a videót ajánlanám figyelmedbe: https://www.youtube.com/w…
Mert most a kompozíciód mindenfelé viszi a tekintetet. smiley (A szárny kifelé mutat a képből, a tér túl nagy felfelé, balra - amerre a pillangó néz) túl szűk).

Azt látni, hogy magát az ecsetet már jól használod, illetve már egész jó textúrákat tudsz létrehozni. Most már csak csiszolni kéne a színek keverésén. Én drukkolok, hogy sikerüljön kicsit jobban elengedni magad. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

zsoolt[offline]

zsoolt

2019-09-16 00:29:460+#1Miniatűrként megragadta a tekintetem szerintem jól eltalált színeivel. A pillangó lábait azt keveslem, illetve a fény/árnyék néhol elcsúszott. De ettől függetlenül jó ránézni. Tetszik!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]