: A kéz mely etet téged

Már nincs karjaid közt jó anyád,
nincs kitől a szeretet megszólít,
hív, megbecsül, átölel,
a kéz, mely etet téged.

De van a nagyvilág, mely ideszült,
van ki a révben a túlpartra küld,
hogy bízz, küzdj, ne add fel,
a kéz, mely etet téged.

S míg átérsz a révben,
gondod viseli odafentről,
megóv, feloldoz, felemel,
a kéz, mely etet téged.

Éhesen ha enni kérsz,
egy falat kenyér,
bíztat, őriz, éltet,
a kéz, mely etet téged.

Végül egyedül maradsz,
már csak sajátod marad,
ráncos, öreg és kérges,
a kéz, mely etet téged.

Nem szokásom segédletet írni a verseimhez, de néha van, hogy jól jön. YouTube-on kotorásztam zenéket, amikor megpillantottam egy korábban megkedvelt csatornán a címadó zenét. Maga a címe ihletett. Szóval első az anyai kéz, második a nagyvilág keze, harmadik Isten vagy a túlvilág keze, negyedik a koldus keze és az utolsó a saját.

https://www.youtube.com/w…

Címkék:

406 megtekintés
4 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2019-06-02 15:32:530+#4Válasz a #3 kommentreÉrtelek, és örülök ha így elgondolkodtat! Még ha most nehéz és nem vidám akkor is. Köszönöm!
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-06-02 15:23:540+#3Válasz a #2 kommentreAmiről írsz, az világosan kiolvasható, a nem értésem nem innen fakad... magamban nem értem, a puszta létezés folyását kell magamban rendbe pakolni, ahogyan a versed leírta... hogy én hol tartok, meg merre, és miért, és miért úgy, és miért nem amúgy... szóval amikor én verset olvasok nem feltétlenül azt keresem benne, amit az írója gondolt, hanem azt, amit bennem ír meg a vers...
Ilcsi

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2019-06-02 15:10:240+#2Nagyon köszönöm az olvasást!

"A kéz mely etet téged", az hány féle lehet életed során, ezeknek az állomásait próbáltam vázolni egy valóban nem vidám környezetben. Ahogy cseperedik az ember úgy még az anyai kéz eteti. Aztán saját lábra áll, és az etető kéz az önállósulás során áttevődik a nagyvilágra mint közvetlen éltető környezetére miközben útnak indul. Aztán ahogy halad fentről is vigyázzák, mert az etető kézhez sok esetben kell a szerencse is... majd ahogy egyre inkább eltávolodik az élettől itt a fordulat, hogyha nincs semmilye akkor a koldus társától kap enni egy falat kenyeret. Legvégül pedig akárhogy is egyedül marad és az utolsó egyetlen kéz mely eteti az már csak a sajátja. Nekem mikor megláttam ezt a kifejezést, egyből ez villámlott belém. Szóval amikor hajnalban leírtam az egészet klasszikusan tollal egy papírra először, már csak meg kellett fogalmaznom.
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-06-02 13:50:060+#1Olvasom, most kicsit nehéz értenem, de igyekszem...Nem vidám vers, olyan eleve elrendelt jóslat... szimbolizmusok, meg olyan megfoghatatlan - láthatatlan tartások...én ettől nem leszek nyugodt... de olvasom még...
Ilcsi

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1846 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]