: closed

Gyakoroltam egy keveset ezzel a rajzzal. Majd kiderül előnyömre, vagy hátrányomra smiley Itt fejlődésről még nem lehet beszélni, inkább szinten tartásról. Referencia több épületről kép interneten, és a kútfő. A4 fekvő a méret.

Címkék: , ,

355 megtekintés
2 szavazat
4 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2019-03-13 23:50:150+#4Válasz a #3 kommentreKöszönöm, az észrevételt is és a javaslatot is! A többi már rajtam múlik.
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

Paulus[offline]

Paulus

2019-03-13 19:59:390+#3Jó kis rajz. Ha megengedsz egy kis észre vételt részemről, lényegében a Thubi el mondott mindent, nekem legelőször az szurt szemet, hogy a horizont fölött lévő ablak párkányt igazából már nem látjuk. Ami aszt jelenti,hogy a szem magasságban lévő vízszintes vonalfölött el helyezkedő tárgyaknak már csak az alját látjuk. Ezzel szenben, a vonal alat lévő tárgyaknak a tetejét látjuk. Ezt magad is ki próbálhatod,egy gyufás dobozzal. Ha fölemeled a szemed magasságába, akkor az oldalát látod, ha lengeded 20 centit akkor látod az oldalát és a tetejét, ha föl emeled 20 centit akkor az oldalát és az alját. Remélem tudtam segíteni.

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2019-03-10 10:09:290+#2Válasz a #1 kommentreNagyon köszönöm, leírtad a nehézségeimet és azt is hogyan tudom ezt a jövőben finomítani a tippeket és hogy mire figyeljek oda ennek nagyon örülök!
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

Thubakabra[online]

Thubakabra

2019-03-10 09:31:491+#1Kezdetnek szerintem nagyon jó! Az érződik, hogy a perspektíva még nem megy annyira, érdemes lenne a saroképületekhez az egy pontos perspektívát alkalmazni, ennek utánaolvasni, sokat segít. Röviden: a vízszintes vonalak a frontális oldalon vízszintesek maradnának, a függőlegesek pedig mindenhol függőlegesek, nem kéne dőlniük. Érdemes segédvonalakat használni, vázlatoláskor leellenőrizni, hogy a vonalak nem vándoroltak el más irányokba.
Az árnyalással merj kicsit bátrabb lenni, használj több puhaságú cerkát, hogy legyenek erőteljesebb árnyékok. Az épület önárnyékát érzékeltetted, ez nagyon jó! Ezt lehetne még fokozni. smiley
De ez kezdetekben mindig nehéz, én csak ösztönözni tudlak, hogy odafigyelj ezekre a dolgokra, szépen menni fog a dolog! A perspektíva nem egyszerű, én is sokat szívok vele. De múltkor kivettem a könyvtárból egy ezzel foglalkozó könyvet, az segített kicsit jobban megérteni.

Csak így tovább!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1844 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]