: Ítélet

Megint alszom az éjjel.

Rám tört a napvégi fáradtság,
íme ledőlök az ágyra.

Hajnali mámoros álom,
feltör az elme világa,
verkli fejemben a valóság.

Ott állok világok ajtaja előtt,
belépnék keresem a kulcsot,
zárva előttem nyílik az ajtó,
alagút látszik a fény végén.

Hosszú asztal széles előttem,
bársony szőnyeg amin állok,
dohányfüst száll felém a levegőben,
pökhendi figura int ülve felém,
ing - nyakkendő, cigi és whisky.

Mutatja felém a füst szálló fellegét,
magyarázza miért vagyok én itt,
dühödten mered rám az egész lénye,
számon kéri tőlem az életemet,
míg válaszolok közben észre sem venni,
megint újra elégett egy csikk.

Végére érek már nem szól az ének,
mit régi rádió üvölt,
csak tartja a kezét meglepett arccal,
fogja a whisky-t és nagyot kortyol,
majd hozzám szegezi a választ:
jobb nekem újra a földi pokolban,
mennyországgá tenni benne a létet.

Nem szokásom magyarázni a verseimet, de úgy érzem ezzel talán közelebb viszem az olvasót a megértésükhöz:
Ez ismét egy lelkiismereti vers, és csak remélni merem, hogy az utolsó! A Boldogságot már számtalan formában leírták, most már jó volna megélni. Ehhez pedig tenni kell! Nekem már elég cselekedet volt magam végigkalauzolni a verseim által a felismerésekig. Míg mások a letargiát látják benne én a megtisztulást, míg mások a negatív perspektívát a pesszimizmust addig én a magam megismerésének folyamatát. Ezek voltak a verseim, egy kicsit én és egy kicsit a világ. Nem létezhet rész egész nélkül és nem létezhet egész a rész nélkül. Nincsenek párhuzamosok sem csak hasonlók, tökéletes sem létezik és nincs két egyforma sem! Amiben pedig hiszek és ha megkérdeznék mi az Ars Poetica -ám, ma azt felelném, hogy minden ami őszinte és igaz, az célt ér egyszer! Ha nekem ehhez el kell pusztulnom akkor ennek áraként. De akkor is ebben hiszek! Amiről ez a vers szól, az a büntetésem. Végre jobbá és szebbé tenni magam körül a világot. Hiszem, hogy az ember nem céltalanul jött létre, és ha célja van akkor az nem ellentétes azzal amiben létrejött. Hívjuk ezt természetnek, környezetnek univerzumnak vagy bárminek.

Címkék: ,

182 megtekintés
4 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2020-12-28 12:23:170+#4Válasz a #2 kommentreNeked is köszönöm szépen! smiley Nehéz bármit is írnom, mert én is sokat harcoltam és harcolok magammal, azt hiszem átérzem amit mondasz. Bár én a világgal is sokat harcoltam. A múlton változtatni nem, de a jelenben a jövőért lehet. Kívánok sok felismerést és változtatni erőt - kitartást! És ezt mindenkinek!
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2020-12-28 12:09:390+#3Válasz a #1 kommentreKöszönöm szépen! smiley
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

Barnuska[offline]

Barnuska

2020-12-28 10:14:400+#2Olvasom...mint mindig... smiley ...és gondolkodom, forgatom a mondatokat, a szavakat, ( a kiegészítő írásodat is ) ... még én nem tudhatom teljesen érteni, meg hát az igazán értés annak a fejében van, aki írta, azaz a Te fejedben.

Szeretem az írásaidat, én " használom " őket, magamba nézésre, persze nem lopom el őket, inkább tanítás ez, mert én vagyok egy olyan makacs nőszemély, hogy holtomiglan magammal vitázom, elfogadom vagy sem még magamat is... de ez off, talán annyiban nem, hogy kellenek a mások másképpen látásai...

Egyszercsak...egyszercsak majd jön az agyam kegyelme, és tisztába leszek magammal, legalább 5, legalább öt percre, percig...Megtisztulás, ez a szó nagyon megfogott a versedben, valami ilyesminek kellene elkövetkeznie, legalább érzésben, vagy nem is tudom...Addig is írj, én meg olvasok smiley , és nem szaporítom a szót magammal smiley
Ilcsi

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2020-12-28 09:37:350+#1Szerintem nagyon gyönyörű írás. smiley Szerintem pozitívnak számít az egész az utolsó sor alapján, és szerintem egy igen szép gondolat arra, mi a célunk ezen a Földtekén.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1835 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]