: Válasz

Ott álltam előtte. Aznap esett. Fekete esernyőt tartottam a fejem fölé, megadtam az ilyenkor szokás tiszteletet. Néztem a nevet és a dátumot. Mindvégig azon töprengtem, hogy temethetnek el valakit aki még él.
Hallom, ahogy azt mondja nem haltam meg, amíg élsz én is élek. Csak ez már egy másik világ. Itt az én fantáziám formálja azzá ami.
Ő tudta! Már várta a pillanatot.
Mindig is irigyeltem amiért előre tudott számolni mindennel. Hirtelen ég el aki nagy lángon ég el. Így tette ő is és ezt pontosan tudta.
Még fél óra van az indulásig. Töprengek…
Mi az amit ott hagytam benne és mi az amit ő hagyott énbennem. Vajon tudta én mivel kell számoljak ha már nem lesz? A második évszámot úgy vésték a sírkövébe mint az örökkévalóságot. Ez az örökkévalóság amit bennem hagyott és a még ne menj el amit én benne. Mindkettő kellően akkora teher, hogy azzal egyikünk sem tud megbirkózni. Peregnek az emlék-filmkockák. Amikor fiatalon olyan jelentéktelenek voltunk egymásnak aztán összefújt minket a szél és amin keresztül mentünk elválaszthatatlanul összekötötte életünket. „Míg a halál el nem választ.” A halál mely még ezen esküt is jogosult megtörni! Nem baj, ő ezzel is számolt. Biztosan tudta ha kérdésemre az örökkévalóság a válasza akkor még találkozunk.
Lejárt az idő… - mennem kell!

Van úgy, hogy jön egy szikra és csak úgy lángra gyújt egy történetet. Legyen az vers vagy próza... Spontán írtam, csak a képzelt jelenet volt nagyon élénk a fejemben. Inkább egyperces mint öt, remélem ettől függetlenül érthető. Nem akartam elillanni hagyni - hát leírtam.

Címkék: ,

221 megtekintés
0 szavazat
0 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1846 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]