: A kaszáló ember

20190516 A4-es méret. Próbáltam a mozdulatot elkapni. Szeretek kaszálni, de nem tudok annyira.

[ Nincs ]
Címkék: , ,

1048 megtekintés
3 szavazat
8 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

emberke[offline]

emberke

2019-08-31 12:57:370+#8Válasz a #7 kommentreIgen. Tényleg olyan illusztráció jellege van. Ne is mond. Ma is megyek ki, mert nem vágtam le az egészet múlt héten. Elég súlyos vagyok. Nem bírja a derekam. Meg az allergia. De végiggondoltam múltkor, és nem olyan tökéletes a tartás a képen. Na majd ha megfestem, jobban odafigyelek. Kösz a hozzászólást.

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-08-31 12:49:440+#7Olyan nekem ez a kép mint egy kis mese illusztrációja smiley Én az Alföld délebbi részén élek, itt aztán tudnál gyakorolni smiley

emberke[offline]

emberke

2019-05-17 15:41:150+#6Válasz a #5 kommentreÉn a kertet szoktam levágni, mert nem nagyon van időnk az egészet művelni. Azt nem tudom hogy van-e olyan, hogy vidékenként eltér a kasza. Volt egy nagy kaszánk, de az egyik rokonom idegességében, hogy neki kell vágni beleállította a hegyét kaszálás közben egy fába. Nem tudta kivenni belőle, és eltörte. Nem is tudom mi lett vele, mert eltüntette. Vettünk egy másikat, amelyiket ugyanúgy ki kellett kalapálni, de már nem olyan az anyagminősége. Sokat kell fenni. Én meg nem tudom kikalapálni az kapát sem, mert gyenge a kezem.

Saját kútfőből lett. Örülök, hogy megkérdezted. Először a kaszát rajzoltam meg, hogy a pengéje feküdjön a földön nagyjából, és a kasza nyelének a szögét. És utána hozzá rajzoltam az embert. Mivel nem volt jól elhelyezve a karakter a képen, ezért még bal oldalt kiegyensúlyoztam egy két dologgal.
Köszönöm a pontot, és a hozzászólásodat is.

egyszercsak[offline]

egyszercsak

2019-05-17 15:11:570+#5Nekem vidéki emlékeimben úgy maradt meg a kaszálás, hogy talán jobban előre volt hajolva aki így kaszált, főként ha lucernát kellett kaszálni, oda azért kellett az erő is lendület is. De az dunántúli kasza volt, és ott lehet jobban előre kell hajoljon a fogása miatt is az ember. - Nem tudom. Legutoljára tavaly nyáron fogtam (nem emlékszem melyik) kaszát, és már akkorra is kiment az egyébként sem jeleskedő rutinom a kezemből. No de vissza a rajzhoz. Hangulatos, szerintem amit ábrázolni szerettél volna az jól átvehető belőle. És pontozom is. Azt még esetleg megkérdezem, hogy most is kútfőből rajzotlál e? (Esetleg némi kasza utánajárást leszámítva) de ez mit sem változtat a véleményemen.
Ami állandó, végtelenül állandó, de ha változik akkor nem állandó tehát nem végtelen.

emberke[offline]

emberke

2019-05-17 14:33:490+#4Válasz a #3 kommentreEgyetértek, hogy sokat számít, hogy mit hogyan fejezünk ki. Én - már ha a fejbillentés szóba jön - előrefelé billenteném legfeljebb a fejet, hogy nézze a penge síkját. Mert ha egy pontra nézel, nem feltétlenül csak egy dolgot látsz. Ebben látok valamit. De mikor már unottan vágod a növényzetet, akkor már van amikor beállsz egy tempóra, és nem is kell odanézned mindig. De mint írtam, a fej előre billentése igaz lehet, és talán még a törzsé is. Jó hogy hozzászólsz, amit meg akarsz kérdőjelezni, mert átnézem. Lehet közben egy másik hibát is észreveszek. Hát nem mindig ugyanazok a vélemények. Köszönöm hozzászólásod.

Steff[offline]

Steff

2019-05-17 14:11:430+#3Válasz a #2 kommentreOk, nem szeretek vitatkozni, csak a saját érzelmi világomat és az elképzelésemet próbáltam megosztani veled. Figyelj, ha csak a fej lenne kissé oldalra billentve, máris több mondanivalót nyújtanál nekünk a rajzon keresztül. Hidd el, sokat számít h mit-hogyan fejezünk ki. No, értem, h ez csupán egy vázlat, s még sokat lehetne dolgozni rajta, az a lényeg, h tanulmányozzuk, s keressük a saját munkáink üzenethordozó lehetősegeit.
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

emberke[offline]

emberke

2019-05-17 13:50:190+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm a hozzászólásod. Szerintem megvan benne a dinamika. Ha nem értesz ezzel egyet, amit írok, akkor nyugodtan beszélhetünk róla. (Már ha van időd.) Ha kaszálás közben állandóan a kasza végét figyelnéd, akkor megbolondulnál. Mert másodpercenként kellene rángatni a fejed. Én úgy szoktam, hogy veszek egy fogást (Amit lehetőleg nem nagyra kell venni.) És kis lépésekkel előre haladva vágom a gazt, vagy füvet. Kint a "földön" még nem vágtam semmit, de ott legalább nem kell kerülgetni a gyümölcsfákat. De levágom olyan kicsire a füvet, mint fűnyíróval. A fogás vágása pont fele úton jár. Úgyhogy nem ez a végső állás mikor már le van vágva a növény, és lehull a rendbe. Amúgy a két váll majdnem vízszintben áll. Amit vág a kaszás annak a szöge jelentősen nagyobb. Úgyhogy egy kicsit ki van csavarodva. Mindkét lába be van hajlítva. Nem hiszem, hogy így pihenne. A keze meg nincs leengedve. A kasza arányait remélem eltaláltam. Kimentem a folyosóra, hogy tanulmányozzam a mozdulatot, és jónak találom. Kösz a segítséget. Beszéljünk róla még. Mert nem biztos hogy igazam van, és lehet meggyőzöl. A dinamikával kapcsolatban én is érzek valami hiányt. De lehet még az egyik lábbal támaszkodni kellene. Mert így elég erőtlen. Majd ha el jutok arra a szintre, hogy normálisan tudok festeni, meg rajzolni, akkor visszatérek erre a képre, és lehet külön vázlatozok majd. Most egyelőre jónak találom. Na jó egy kicsit olyan, mintha hanyatt vágná magát a kaszás.

Steff[offline]

Steff

2019-05-17 11:50:021+#1Szia! Jó a témád! Ám, ha az embert mozgásra készteted volna, akkor még vonzóbb lett volna a rajzod. Meg dinamikusabb is. Ezt úgy lehetett volna megoldani, h a tekintetét a kasza hegyének az irányába rajzoltad volna,a törzset pedig kissé elcsavarva ugyanabba az irányba. Így olyan, mintha pihenne. Ha nem jön össze a mozdulat lerajzolása, akkor beállhatsz abba a pozícióba, s tanulmányozhatod magad: milyen szögbe állnak a karjaim? Mi a törzs viszonya a test többi részéhez képest? Milyen formák és szögek vannak még?stb. Remélem segíthettem... smiley smiley smiley
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1865 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]