: Csendélet

20211004 Próbáálkoztam több kép beállítással. Két elrendezés sikrült.(Mármint ami nekem tetszik.) Ez az egyik. Ez egy saját készlet, nem megrendelés, Egy egyszerű kis Panasonic Lumix DMC-FS40-es géppel készült.

[ Saját ötlet ]
Címkék: , ,

145 megtekintés
1 szavazat
6 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

emberke[offline]

emberke

2021-10-17 10:37:200+#6Válasz a #5 kommentreNem álltál attól távol, hogy 3D-ztem, de ezt a minőséget nem tudtam volna megoldani. Nagyon keveset értek hozzá. smiley

A fényeken gondolkodtam, hogy teljesen sötétből építem fel, lámpákkal. A természetes fényből nehezebb visszavenni. (Lehet még színes megilágítással is kísélezek majd.)

A tárgyak azért állnak úgy, ahogy, mert kézre állnak a fülek. Csináltam egy másik elrendezést is, amikor is inkább a pohár áll a központban, és "köré" vannak elrendezve a készlet darabjai.

A tárgyak bemutatása volt a cél. De majd ha művészibb összeállítást akarok elérni, akkor lehet változtatok az elrendezésen. Kipróbálom a többi szöget is.

Teljesen igazad van a távoli fotózással. Így egy "kicsit" kifelé dőlnek a tárgyak. De kicsi a szobám, és nem tudok hátrább menni.

Semmi gond a kritikával. smiley smiley Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2021-10-16 11:29:410+#5Hm, én valamiért napokig azt hittem a kis képről, hogy nekiálltál 3d-zni smiley

Maga a fotó minősége nem éppen a legjobb, de egy ilyen kisgéptől nem lehet sokat elvárni. A zajosságot úgy tudod kiküszöbölni, hogy sok fényt adsz a témának, akár felülexponálod egy kicsit, azt mindig jobb lejjebb tekerni később, mint fordítva, kisebb lesz a zajosság.

Az elrendezés kicsit fura, mert a tárgyak a gyűrött, érdektelen háttérre mutatnak, kifelé a lényegből.

A másik pedig ez a felülről fotózás.
Érdemes mindig egy érdekesebb fotózási szöget kitalálni, olyat, amit általában nem élünk át. Ez a szög egy átlagos szöget mutat, ahogy ezeket a tárgyakat általában tapasztaljuk, ezért a kép érdektelenné válhat. Ezzel próbálj meg kísérletezni legközelebb, különböző szögekből készítsd el a fotót. smiley

Még egy ötlet: egy ilyen témát érdemes messziről, rázoomolva (nem digitális zoomot használva) fotózni, így nem görbülnek el a tárgyak annyira a perspektívától. Ez persze nem tudom, mennyire kivitelezhető a gépeddel.

Bocsi, hogy ennyire szőrszálhasogató vagyok, de remélem, hogy segítek vele a következő projektre, amit kíváncsian várok. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

emberke[offline]

emberke

2021-10-15 10:05:320+#4Válasz a #3 kommentreKöszönöm a hozzászólásodat. Na igen. Tényleg zajos, és beégett. Valószínűleg nem természetes fényt kellett volna használnom. De majd ha lesz egy normális fényképezőgépem, akkor kipróbálom mindenfajta fénnyel. A háttérrel most meg vagyok békélve. Nem életkép ez a kép. Kösz a bíztatást, és a pontot is. smiley

Rocks90[offline]

Rocks90

2021-10-14 20:28:490+#3Sajnos zajos is és ahol sok fény éri (becsillan) ott meg nagyon ki van égve. Az elrendezés az nem is lenne önmagában rossz. A hátérre is jobban kell majd a továbbiakban figyelni. Sok gyakorlás és fog ez szebben is menni. Ment a biztató pont. smiley
Az erőszakkal elért győzelem egyenlő a vereséggel, mert rövid életű. (Na ki mondta ezt...)

emberke[offline]

emberke

2021-10-11 12:43:290+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm, hogy írtál. Igen ez a termékről szólt. Teljes mértékben igazad van, hogy az életkép jobbat tett volna a készletnek. Ha ital is lenne a csészében, és cukor is lenne a cukortartóban, akkor tényleg közelebb lenne a valósághoz. (Legalábbis most ez jutott eszembe azok alapján, amit írtál.) Nem professzionális gépem van. Semmi lámpát nem használtam, csak az ablakon beszűrődő fény világított. Így is szerintem sok volt a fény, mert nagyok a fehér foltok. Jó ötletet adtál nekem. Majd lehet valamikor megcsinálom a valósághoz közeli csendéletet is, csak akkor lehet a hátteret is ki kell cserélnem.

vorosritty[offline]

vorosritty

2021-10-11 12:03:540+#1Csak egy meglátás részemről: ha a csészében lenne valami ital, akkor adná az érzetet, hogy éppen használatban van a készlet, egy életkép részletét osztod meg velünk. Nekem így üresen olyan, mintha termékfotó lenne.
Az elrendezése kellemes.
Annyira nem vágom a témát, de lehet kicsit kevés volt a gépednek a fény, mert elég zajos lett a kép.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1846 tag online

2 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]