: Dodóka! Családi cicó

Első pasztell képem! Egy művésznő inspirált (Patricia Otero), így kipróbáltam, még nincs kész. Eddig kb 20 óra van benne. A2-es Fabriano Tiziano pasztell karton.,Derwent pasztellceruzák, Pannoncolor pasztellkréta. A szőr megrajzolása nagyon nehezen ment. Nehéz betartani az irányokat. A rétegek sem tökéletesek...

Címkék: , ,

602 megtekintés
5 szavazat
6 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

gaben39[offline]

gaben39

2020-03-23 20:41:280+#6Köszönöm a visszajelzéseket, jól esnek nagyon. A fülek levágásának egyszerű magyarázata van. A referenciakép is ilyen smiley . Mondhatni bénán fotóztam cicót. Sok videót néztem yt-on ahol pasztellel dolgozzák ki az állatszőrt. Ott észrevettem hogy több réteget visznek fel, és minden réteg egy alaprétegre épül fel. Ennél a képnél a szürkét és árnyalatait a fekete és fehér "mosásával" értem el (mert nem volt a készletben szürke). Rétegezés-pamacsolás-rétegezés-pamacsolás-és igy tovább... Szemhéj applikátorral és fülpálcikával. A másik probléma hogy a legsötétebb szürke lapra kezdtem el dolgozni, ez rettentően megnehezítette a munkát főleg hogy a fehér valóban fehér legyen. Elnézést hogy hosszúra sikerült a kommentem

vorosritty[offline]

vorosritty

2020-03-23 16:20:070+#5Szerintem szépen visszaadtad a szőr puhaságát. A testnek a szerzői jobb oldalát nem nagyon tudom értelmezni, de gondolom az a rész még nincs teljesen kész, legalábbis a képaláírásodból úgy vettem ki, hogy még nem befejezett a rajz.
Majd a legközelebbi képednél érdemes lenne a pozicionálásra/komponálásra több figyelmet fordítani, hogy pl. ne vágódjon le a cica füle hegye.
Így tovább, szupi lesz!
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2020-03-23 09:59:320+#4Steff már sok minden leírt. Szerintem első pasztellhez képest nagyon jó! Amit én javasolnék, az az, hogy légy bátrabb a színkezeléssel. Ha valami szürkének látszik, abban még vannak egyéb színek is, amik a környezetet reflektáljak vissza vagy csak éppen nem egyenletes a szín és ezért más színek is vannak benne. Szóval használj bátran egy kis barnát, kéket, lilát, illetve a háttért tekintve zöldet is.
A másik meg a kivágás, a fülhegyeknél és a lábvégeknél való levágás. Érdemes vagy többet vágni vagy egyáltalán nem, ez így pont a legszerencsétlenebb.
A tekintet egyébként nagyon szép, a szőr egyszerűbb megrajzolási technikája meg majd jönni fog! smiley

Sok sikert!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Steff[offline]

Steff

2020-03-22 18:25:390+#3Válasz a #2 kommentreIgen, utána gondoltam arra, h talán a felsőperspektíva torzulás látható a képen, amely természetesen nem is hiba smiley És külön dícséret a vonalzós módszerhez. Profi!
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

gaben39[offline]

gaben39

2020-03-22 18:20:120+#2Válasz a #1 kommentreAz igazság az, hogy ő még kölyökcica. A fotózás szöge azért érdekes mert a macsek egy pulton vol t ami kb 80 cm magas. Én tartottam úgy a kamerát, hogy így nézzen rám. Ezért tűnik nagynak a feje a testéhez képest. Egyébként minden referenciapontot (szemek széle, távolsága, orr helye, iránya, fülek, száj, test körvonala.) vonalzóval mértem.

Steff[offline]

Steff

2020-03-22 12:11:070+#1Minden esetre nagyon jó kép lett! Nem is tűnne fel, h első munkád a pasztellel. Ami megfog engem, a cicus szeme. Reális, élő tekintetet adtál neki, gratulálok smiley
Ami esetleg kissé zavaró, (de ez csak az én véleményem), az a testmérete a fejhez viszonyítva. Én kissé nagyobbra, szélesebbre rajzoltam volna válltól lefelé. De ettől eltekintve ötös! És pontozom.
"A ceruza egy tükör: megmutatja ki vagy, és mit tudsz...". (stephaniM.)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]