: Amit megeszel

„Az vagy, amit megeszel”, mondták. Hát így állunk. Testem ezernyi megölt állat. Állatok, akik helyett már én mozgok, akik energiája már engem hajt. Az izmok, amikkel a ceruzát mozgatom, hajdan talán szárnyak, combok voltak. Más részeim nemrég még azzal voltak elfoglalva, hogy ne csússzon hiba a fotoszintézisbe, vagy hogy borsószemként elég vizet tudjon magába szívni. Nátrium-glutamát vagyok, E 202, „ipari szalonna”. És mégis: én én vagyok.
„Az vagy, amit megeszel”, mondták, és a könyvekre gondolok, amiken átrágtam magam, beszélgetésekre, melyek belém égtek. Bal szívkamrámban régen meghalt emberek mondatai visszhangzanak, agyamban egymásnak feszülő gondolatok vívják csatáikat, miközben újabb és újabb eszmék marják be magukat idegszálaim közé. Ez a kavalkád, ez a káosz, ez vagyok én, rendetlen rendszere korábbi ember-káoszok gondolatainak.
Csak múltunk állandó, jelenünk, jövőnk maga a változás. Sejtjeim milliói pusztulnak el ebben a percben is, hogy helyüket újaknak adják át, milliárdnyi apró halál az életem.
Majd egyszer, mikor atomjaim már más lények testét alkotják, a még meg sem fogant gondolataim talán más emberek gondolatgomolyagjaihoz csatlakoznak. Ahogy bennem az ősök, bennük én is tovább élek.
Figyelj hát tetteidre, gondolataidra, mert ezek lesznek azok, amik túlélnek téged, ezek azok, amik egy még talán meg sem született emberben gyökeret eresztve megváltoztathatják a világot.
Az vagy, akik voltak, és akik lesznek, belőled lesznek.Címkék: ,

1296 megtekintés
7 szavazat
3 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Micky[offline]

Micky

2011-10-19 13:19:100+#3Igen. "Az vagy, akik voltak, és akik lesznek, belőled lesznek."
http://nicodangelico.blogspot.hu/

vorosritty[offline]

vorosritty

2011-10-15 09:10:170+#2Nagyon érdekes gondolatmenet. smiley (azt hiszem én 50 százalékban kakaóbab vagyok)
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Lápi[offline]

Lápi

2011-10-13 20:59:120+#1Érdekes elmélkedés, hasonlókon én is szoktam gondolkozni.
(18. sor, "Sejtsjeim", elgépelve)
Nem.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1831 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]