: Pihenés



Címkék: , ,

799 megtekintés
2 szavazat
6 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

vorosritty[offline]

vorosritty

2015-04-13 08:05:530+#6Válasz a #4 kommentreGyakorlás útján tanulja meg igazán az ember, ezzel mindenki így van. smiley
Szerintem az új ismereteket figyelembe véve készíts új képeket, mert ha a régieket (ugyanazokkal a hibákkal) rakod fel, nem fogunk tudni újat mondani.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Bögre[offline]

Bögre

2015-04-13 07:05:470+#5Rita jól elmondta a lényeget. Segítség gyanánt tanácsolnám, ilyen jellegű képeknél sokszor jól jön, ha az arany/Fibonacci-spirál szerint rendezed el a képi elemeket (vagy harmadoló vonalak esetén alsó és bal harmad metszéspontja, elegendő térrel).

Lehet, hogy nincs saját géped, de mint korábban írtam, érdemes képszerkesztőt megpróbálni, mivel úgy utólag is forgathatod, vághatod a képet. Érdemes mindig valamivel többet lefotózni, mint a lényeg, mert a felesleget le lehet vágni, de ha valamire szükség lenne, de nincs ott, akkor azt már nem pótolhatod.

I. Gaby[offline]

I. Gaby

2015-04-13 00:08:450+#4Válasz a #2 kommentreKöszönöm szépen a részletes tanàcsot, kritikàt! smiley Igazad van a középre igazítàs, nem volt túl előnyös. Köszönöm, hogy megszerkesztetted, így làtom mégjobban a különbséget. Sokkal jobb lett a te változatod. Igazàból, nagyon amatőr vagyok szerkesztés terén is. Sajnos nincs sajàt fényképezőm smiley . Tavaly nyàron, egy kedves ismerősőmtől kaptam kölcsön a gépét. Amihez adott 2 objektívet. Nos azt sem tudtam, hogy mihez kezdjek vele. Soha nem volt elötte komolyabb fénykélezőm. Ìgy Kb. 2 hónap Alatt annyit fotóztam vele, amennyit csak lehetett. Magamtól próbàltam ràjönni, hogy melyik gomb mire jó. Kissebb-nagyobb sikerrel sikerült pàr gomb és tekerő funkcióira ràjönnöm smiley Így ami fotóim vannak, azok mind e felfedezésem eredményei, gyakorlàsnak is mondhatnàm Inkàbb smiley Próbàltam a minőségre menni, így még a fotó témàim elhelyezkedése, egy kicsit hàttérben maradt. smiley De igyekszem jobban odafigyelni ezentúl erre is

I. Gaby[offline]

I. Gaby

2015-04-12 23:38:330+#3Válasz a #1 kommentreKöszönöm! smiley Igyekeztem smiley

vorosritty[offline]

vorosritty

2015-04-12 12:35:481+#2Ennek kellemesebb a színe, mint az előző rózsás képednek, viszont a kompozícióval kapcsolatban lenne kifogásom.
Én általában nem berzenkedem a középre igazítás ellen, de itt most (és az előző rózsás képednél is) kifejezetten zavaró. (A kerek formákat, ha mindenképp középre akarod igazítani, általában kiegyensúlyozottabb végeredményt nyújt, ha négyzet formára van vágva a kép, nem pedig téglalap)
Érdemes kicsit több teret hagyni a dolgok körül, hogy később valamilyen szerkesztő programban tudj rajta alakítani, ha a helyszínen nem érzed hogyan lenne jó, vagy akkor inkább más dolgokra figyelnél jobban. Így kipróbálhatsz több féle elrendezést és könnyebben kiválaszthatod azt, ami kellemes hatású, egyensúlyban van vagy leginkább megfelel a céljaidnak.
Utólagos engedelmeddel egy kicsit megszerkesztettem (csak illusztrációnak, nem késznek tekinthető képnek!) ezt a képed, hogy lásd mennyit számít, hogy a fő témát hova helyezed a képen.
kép:http://i.imgur.com/y71uZO…
Figyeld meg, hogy melyik elrendezést érzed kellemesebbnek és miért, a másikat miért nem, milyen hatást kelt az egyik és a másik.
A fókusz nagyon jó helyen van, szép éles, aminek élesnek kell lennie és az életlen/homogén háttér segíti az ember szemét a fő témára való terelésben. A témát is jól megtaláltad. Esetleg kísérletezz azzal, hogy a szokásos dolgokat (pl. virág) egy nem szokásos szemszögből fényképezed le (általában felülről látjuk a virágokat, de szépségüket és formájukat érdemes oldalról/alulról is megcsodálni)
További sok sikert az alkotáshoz! smiley
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Barnuska[offline]

Barnuska

2015-04-12 11:15:060+#1Elkaptad a pihenést smiley
Ilcsi

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]