: Házaspár

Megrendelésre készült, már tavaly, egy házaspár nászajándékának. A kívánság az volt hogy amolyan karikatúrásan talán és valahogy úgy mint ahogy Kispál Andrást is rajzoltam. Annál persze részletesebb lett, amit nem is bánok.
Szenvedélyem lett már ekkor (de még korábban is) a lefelé folyó csepp, ami jelen esetben a poháron látható. Valamint hogy szív alakot próbáljak meg formálni az elrendezéssel.

A referencia már szerkesztett, jobb kompozíció érdekében
itt az eredeti:
https://dl.dropboxusercon…

[ https://dl.dropboxusercon… ]
Címkék: , ,

814 megtekintés
1 szavazat
4 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

KisDressi[offline]

KisDressi

2013-12-09 22:24:540+#4Válasz a #1 kommentreRészben valamennyire ez is volt a kérés, hogy amolyan ceruzás, vonalas. Hát úgy korban azt hiszem hogy nem öregítettem őket szerencsére smiley Bááár.. Nem volt panasz szóval smiley Olyan 30-as éveik béliek smiley

KisDressi[offline]

KisDressi

2013-12-09 22:22:380+#3Válasz a #2 kommentreMostanra a vonalakat tuti egységesebben húznám vagy valami rendet tennék bele mert így utólag pl a sapka meg ezeknél kicsit szénakazal.
Az aránytalanság talán a kompozíció hatása miatt alakult így, nem emlékszem már pontosan, de a legnagyobb hibámnak akkor a feleség fejének enyhe elfordulását véltem.
Karikatúraság valóban kimaradt, azonban fázisai voltak a képnek és végig egyeztetve a megrendelővel, végül is arra jutott hogy a fotó már eleve eléggé parodisztikus így ne alakítsak rajta.
A fejét tényleg lekaptam sajna.

Ez a réteges dolog jó ötlet igazából, azóta már magam is kikísérleteztem, akkoriban még nem volt igazán szokásom.
A homályosság nem tudom mitől lehet.
Köszi smiley igazából terveztem már akkor is hogy fanart-ként tovább viszem ezt a vonalat, de csak skiccezések lettek.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-12-07 12:56:050+#2A stílus nekem is tetszik! szeretem az ilyen vonalkázós digitális alkotásokat!
Néhány dolog viszont: nagyon sok az elcsúszás és az aránytalanság. A nő szája például elcsúszott (nekünk) balra, illetve lejjebb is került -- mondjuk elég nehéz ezt a szöget ábrázolni az arcról a sok furcsa rövidülés miatt. A fickónak nincs fejtetője, le van csapva. A karikatúraságot írtad, de én ezt nem látom benne; ha kiemeltél volna jellemző vonásokat, illetve felnagyítottad volna őket, akkor jó lenne az aránytalanság, de itt nem fér el.
Legközelebb próbáld meg azt, hogy többet foglalkozol az előrajzzal, odafigyelsz az arányokra, majd behozol egy másik réteget és azon már csapathatod ezt a vonalkázós stílust.
Másik meg az, hogy valamiért homályos a kép nagyban. Ha a festőeszköz ilyen, akkor utólagosan tudod korrigálni: photoshopban a szűrők között van olyan, hogy "intelligens élesítés", ha abból dobsz rá egy nagyon keveset, elég is lesz!
A stílus meg nagyon tetszik, csinálhatnál még ilyeneket! Hajrá! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Kozo[offline]

Kozo

2013-12-06 16:36:540+#1Első ránézésre azt mondtam volna, hogy 25. házassági évforduló. Viszont tetszik, hogy ilyen kevés vonallal is sikerült megragadnod a lényeget.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1865 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]