: Portré kihívás folyt.

Kicsit kiszíneztem a korábbi verziót smiley

[ https://www.facebook.com/… ]
Címkék: , , ,

803 megtekintés
2 szavazat
5 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

KisDressi[offline]

KisDressi

2018-07-22 11:21:110+#5Válasz a #4 kommentreA vastagabb vonalakat lehet kipróbálom, és így lehet pont bele is találtál de ugyanakkor tudom magamról hogy olykor elszalad a ló velem és egyszer csak azon kapom magam hogy tónusozok smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-06-09 16:48:220+#4Válasz a #3 kommentreJah, az jópofa kis tablet, nekem is van. smiley Csak már mást használok.

Úgy érzem, hogy néhol megtörik a lendület a vonásokban, főleg az állkapocs-pofacsont közötti részeken. Így jobban belegondolva talán az a fura, hogy a kereső vonalakat kapásból már átlátszatlanul, vagy csak minimális átlátátszósággal helyezed fel, és ezért egyből "végső vázlatvonalnak" látszódik.

Szóval én úgy képtelem el a kereső vonalakat, hogy azokat alig láthatóan (vagy később elhalványítva) vannak felrajzolva, és ott nem baj, ha törik a lendület néhánynál vagy külalakilag nem szép, mert ez csak a forma keresésére szolgál (illetve ezek még viszonylag vastag vonalak, abból jobb faragni, és nem 10 vonal kell hozzá). Felrajzolásuk után ezeket a vonalakat alig láthatóvá teszem, és arra megy rá már a pontosabb vázlat, amin könnyebb a lendületesség, mert már pontosan tudom, hogy melyik vonal hogyan fog haladni, és egy vonal nem 10, hanem csak néhány vonással van megadva, ami kiforrottabb vázlatolást fog kölcsönözni a képnek.
Talán ha ezt a második, pontosabb vázlatréteget hagyod meg, akkor az ott szépen mutat.

Valahogy így: kép:https://www.mediafire.com…
Az első ilyen "keresős", a második már az elhalványított keresősre építkezik.

Illetve azok a vázlatvonalak sokkal mutatósabbak, amik rendelkeznek némi textúrával, ad egy tradicionális jelleget az alkotásnak.


Amúgy királyos úton haladsz, szóval csak így tovább! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

KisDressi[offline]

KisDressi

2018-06-09 15:33:500+#3Válasz a #2 kommentreUgyanazt amit jó pár éve is, Wacom Bamboo CTH-460 smiley
Igen az arc vonalakkal hadilábon álltam hogy mi legyen velük pontosan. A szín részét élveztem itt már inkább és lehet ez rányomta a maga bélyegét.
A remegős inkább talán az ecset? Egyébként így visszanézve valóban van pár elem ami a vázlathoz képest elveszett vagy a rovására ment a dolognak.
Köszi smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-06-09 11:16:000+#2Itt most érzek némi elcsúszást, ahogy rájött a színezés, de egyébként nagyon kellemes színeket adtál neki!
Az arc vonalakat lehet, hogy kevésbé remegősen adtam volna meg inkább már az ilyen fokú tónusozáson, mert most egy ottfelejtett valaminek tűnik mintsem szándékos elemnek.

Megkérdezhetem, hogy milyen táblát használsz? A remegős vonalak azt engedik következtetni, hogy nem egy márkásat vagy valami olyat, ami nem esik kézre.

Mindenesetre ment a pont egyszerre! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-06-04 22:34:260+#1Jól alakul a színezés is, tök jó, hogy folytattad. smiley
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]