: Vázlatfüzet 2014. október

Tavaly augusztusban elvégeztem egy jobbagyféltekés rajzos tanfolyamot, ami életem egyik nagy élménye volt, mivel gyakorlatilag teljesen a nulláról indultam. A módszer viszont nem igazán nekem való, emiatt nagyon keveset rajzoltam, aminek egyenes következménye, hogy alig fejlődtem.
Kábé másfél hónapja vettem egy marék B5-ös vázlatfüzetet, és elkezdtem más utakat keresni. Azóta nem telik el két egymást követő nap gyakorlás nélkül.
Sokat gondolkodtam, hogy feltegyek-e a rajzokból, mert ezek nem „komoly” alkotások, és hasonlót nem láttam itt az oldalon, de a visszajelzéseitekből sokat tanulok - remélem nem gond, hogy feltettem. smiley
(A képek hátterét sajnos nem sikerült kifehérítenem.)


Címkék: , , ,

737 megtekintés
4 szavazat
4 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Kozo[offline]

Kozo

2014-11-26 19:55:480+#4Örülök a kommentednek. Amikor elkezdtem rajzolni, én is csak „komoly” rajzokat akartam készíteni. Aztán rá kellet jönnöm, hogy az a nehezebb út a fejlődéshez.
A talán legfontosabb dologhoz, a mindennapos gyakorláshoz a skiccelgetés a legjobb módszer. Pár szabad perc is elég hozzá, ráadásul jó móka, és szinte észrevétlenül lehet elsajátítani egy-egy új dolgot… elrontani pedig lehetetlen. smiley
"Bemelegítésnek" is tökéletes, mostanában azt veszem észre, hogy egy kis firkálás után kedvem lesz valami komolyabbat alkotni.

egonov[offline]

egonov

2014-11-24 21:47:560+#3Nagyon jó, hogy feltetted, mert példa értékű. Ez az amit sokan elhanyagolnak, vagy bele sem kezdenek...csak úgy rögtön nekifognak a "kész" kép elkészítésének (mint amikor bemelegítés nélkül nekiállnak egy félmaratont lefutni) és csodálkoznak ha nem sikerül.
A mai napig rengeteg skiccet készítek, hurcolok magammal papírt ceruzát lassan már a templomba és az orvosi rendelőbe is... (a múltkor az SZTK-ban tényleg találkoztam egy nénivel aki vázlatokat készített a várakozókról smiley )
Lehet, hogy ösztönzésképpen én is feltöltök hasonlót! Meghoztad a kedvem smiley

Kozo[offline]

Kozo

2014-11-11 19:25:430+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm!
Részben (nagyrészt smiley ) egyetértek veled.
Az átverés rész a tanfolyamok marketingje: az „előtte” és „utána” rajzok (az első egy 15 perces önarckép mozgó célpontról (tükörből smiley ) az utolsó pedig fotóról készül 5-6 óra alatt), és hogy azt sugallják, hogy egy ilyen tanfolyam elvégzése elég is a rajzoláshoz.
Ezek a tanfolyamok az abszolút kezdőknek szólnak, és nyilván három nap, vagy egy könyv elolvasása hatására senki sem tanul meg rajzolni. Ezekkel tisztában kell lenni, mielőtt valaki befizet egy ilyen tanfolyamra.
Nekem nem volt vesztenivalóm a rajzolás terén, valószínűleg a tanárral is szerencsém volt (nem csak másolgattunk), így a pár nap alatt elért fejlődés is jóval több volt, mint amit magamtól az előző évek próbálkozásai alatt elértem, úgyhogy én nem bántam meg.
De az igazi rajzolás valóban most kezdődik számomra… és ezt sokkal jobban évezem is. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-11-10 09:48:331+#1Én nagyon örülök, hogy keresni kezdtél egy más utat! Sajnos, a joibbagyféltekés dolog igencsak átverős: megtanít valahogy másolni, így a pár napos tanfolyamon produkál az ember fejlődést, de utána nincs semmi. Pláne mivel a legtöbb oktató rajzolni sem tud, ezért nem tud segíteni azon kívül, amit a könyvből is ki lehet olvasni.
Az igazi rajzolást a másik úton lehet megtanulni, amibe most belekezdtél. Vannak még torzulások, de az irány már jó.
Adok egy pontot, és sok sikert, kitartást kívánok a tanuláshoz! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]